رئیس دانشکده علوم سیاسی جنوب آلاباما در گفت‌وگو با جام‌جم:

عربستان به کشوری ماجراجو و خطرناک تبدیل می‌شود

تجاوز عربستان سعودی به یمن و جنایاتی را که جنگنده‌های سعودی در بمباران شهرها و مراکز مسکونی این کشور انجام داد یک بار دیگر حوادث غزه و بمباران‌های وحشیانه رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته را تداعی کرد.
کد خبر: ۷۹۲۷۷۷
رویه یکسان در کشتار‌ مردم غزه و یمن

هواپیماهای سعودی نیز مانند هواپیماهای اسرائیلی در حملات خود از بمب‌های فسفری و سلاح‌های ممنوعه استفاده کردند که به لحاظ بین‌المللی تحریم شده است. عربستان سعودی به دلیل اهداف توسعه‌طلبانه و بلندپروازی‌های منطقه‌ای خود کشور محروم و فقیر یمن را آماج حملات ناجوانمردانه خود کرد و از یمنی که روزگاری ‌یمن سعید‌ یا ‌خوشبخت‌ نامیده می‌شد میدانی برای آزمایش انواع و اقسام سلاح‌های خود از جمله بمب‌های مجهز به اورانیوم ساخت و ویرانی و مرگ را برای همسایه خود به ارمغان آورد. طی سه هفته حملات سعودی به یمن بارها سازمان‌های بین‌المللی از جمله دیدبان حقوق‌بشر عربستان را متهم به استفاده از سلاح‌های ممنوعه بین‌المللی از جمله بمب‌های خوشه‌ای کرد.

در همین رابطه سرهنگ دکتر امین حطیط به شبکه المنار گفت: از طریق عکس‌های تهیه شده روشن می‌گردد‌ تاکنون عربستان از سه نوع بمب استفاده کرده است.

به گفته او این بمب‌ها عبارت بودند از: بمب‌های تخلیه‌شونده که در مناطق مهم از آنها استفاده می‌شد، بمب‌های اورانیوم و بمب‌های فسفر سفید که از هر کدام در جاهای مخصوصی استفاده شد.

کارشناسان معتقدند فسفر یک عنصر شیمیایی است که وارد سلول‌های زنده می‌شود و به‌خاطر فعل و انفعالاتش در طبیعت به صورت آزاد وجود ندارد. فسفر ماده‌ای سفت و زردرنگ است که بشدت التهاب‌آور است. بمب‌های فسفری نوعی از سلاح های شیمیایی ممنوعه به حساب می‌آید. بمب‌های فسفری هنگام برخورد با هوا فسفر خود را آزاد کرده و اکسید فسفر را تولید می‌کنند که حرارت زیاد و انفجار وحشتناکی را موجب شده و دود غلیظی را متصاعد می‌کند. اصابت این اکسید به هر جایی آتش‌سوزی عمیقی را به دنبال دارد که درونی است و با سوزاندن پوست دردهای شدیدی را تولید می‌کند. خطر مرگ برای افرادی که در معرض این بمب‌ها قرار گیرند، بسیار بالاست. عربستان سعودی در جنگ یمن همچنین از بمب‌های با محتوای اورانیوم استفاده کرد. اورانیوم بعد از پلوتونیم قرار می‌گیرد که دارای اتم‌های زیادی بوده و در طبیعت به صورت آزاد یافت می‌شود. از اورانیوم با غلظت‌های متفاوت در کارهای نظامی استفاده می‌شود. خمپاره‌هایی که از اورانیوم با غلظت پایین استفاده می‌کنند قادر به تخریب اهداف زرهی بوده و سرعت بالایی دارند. ترکش چنین خمپاره‌هایی اثری منفی بر محیط‌زیست و انسان دارد.

بمب‌های تخلیه‌شونده نوع دیگری است که قوی‌ترین بمب‌های جهان به‌شمار می‌رود. این سلاح‌ها را روسیه و آمریکا تولید می‌کنند و به بمب‌های ‌گرما فشاری‌ نیز موسوم است زیرا دارای ذخیره‌ای از مواد سوختی منجمد است که بسرعت در ترکیب با اکسیژن هوا آتش می‌گیرد و انفجار مهیبی را به دنبال دارد. برعکس بمب‌های عادی بمب‌های تخلیه‌شونده در موقع انفجار خود توده‌ای ابری شکل را به‌وجود می‌آورد که بلافاصله به یک توپ آتشین تبدیل می‌شود. گاه درجه حرارت ناشی از این بمب‌ها به 3000 درجه می‌رسد. بدون تردید عربستان سعودی در استفاده از این‌گونه بمب‌ها مرتکب جنایت جنگی شده و قوانین بین‌المللی را نقض کرده است. زیرا چنین سلاح‌هایی به لحاظ بین‌المللی ممنوع است. کارشناسان می‌گویند استفاده از چنین سلاح‌هایی موجب کشتار‌ انسان‌های زیادی می‌شود زیرا هدف مشخصی ندارد و ضمن داشتن قدرت تخریب بالا نقطه خاصی را هدف نمی‌گیرد. سازمان دیدبان حقوق‌بشر می‌گوید به همین دلایل حملات عربستان سعودی در حد جنایات جنگی بوده است.

جنایات علیه غزه

سال گذشته نیز رژیم اسرائیل با حمله به غزه مرتکب جنایاتی از همین دست شد. در همین رابطه فدراسیون بین‌المللی حقوق‌بشر‌ اعلام کرد اسرائیل در تجاوز خود به باریکه غزه مرتکب جنایات جنگی شده است. این فدراسیون موسوم به ‌اف.آی.دی.اچ‌ اعلام کرد موارد پرشمار نقض قوانین بین‌المللی در تجاوز نظامی پنجاه روزه رژیم صهیونیستی به باریکه غزه، بیانگر جنایات جنگی این رژیم در قبال فلسطینیان ساکن باریکه غزه است.

براساس گزارش این مرکز رژیم صهیونیستی در جنگ خود حملات متعددی را به غیرنظامیان و مناطق مسکونی، مدارس سازمان ملل، مراکز درمانی و سرپناه‎های موقت آوارگان در باریکه غزه انجام داده است.

در این تجاوز بیش از 2200 فلسطینی شهید و افزون بر 11 هزار نفر زخمی و معلول شدند. در پانزدهمین روز این حملات بود که اسرائیل با چراغ سبز دولت‌هایی مانند آمریکا از بمب‌های فسفری استفاده کرد. به گفته کارشناسان، فسفر سفید ماده‌ای است هواسوز که وقتی در معرض هوا قرار می‌گیرد، شروع به سوختن می‌‌کند و دود سفیدی دارد. این ماده با آب خاموش نمی‌شود و همچنان در آب می‌سوزد. گفته می‌شود اگر این ماده روی اعضای بدن انسان بیفتد، تا عمق بدن نفوذ کرده و حتی استخوان را هم می‌سوزاند. دود ناشی از بمب‌های فسفر سفید مشکلات حاد تنفسی در حد خفگی یا سوختن ریه‌ها را به دنبال دارد. اسرائیل در حمله به منطقه الشجاعیه غزه از این بمب‌ها استفاده کرد. حجم این حملات به حدی بود که رسانه‌های فلسطینی به آن لقب صبرا و شتیلای دوم را دادند.

همچنین برخی گروه‌های حقوق بشری فلسطینی در جریان حملات اسرائیل اعلام کردند رژیم صهیونیستی در حملات خود به مردم غزه از بمب‌های جدید حاوی نیزه‌های کشنده نیز استفاده کرده است. این بمب‌ها حاوی صدها نیزه کشنده بود که‌ هنگام انفجار پراکنده می‌شد. همین گروه‌ها گفتند رژیم صهیونیستی در حمله به روستایی در شرق خان‌یونس از این بمب‌ها استفاده کرد. منابع فلسطینی می‌گویند در حمله اسرائیل به غزه بیش از 6600 پرواز و حمله هوایی صورت گرفت و 31 هزار آتشباری توپخانه انجام شد.

کشتن عمدی مردم

نتیجه‌ای را که می‌توان از مقایسه این دو حمله گرفت، آن که رژیم‌های حاکم بر عربستان و سرزمین‌های اشغالی ماهیتی یگانه داشته و به هیچ‌یک از معیارهای بین‌المللی یا کنوانسیون‌های جهانی باوری ندارند. اسرائیل در حملات پی‌درپی خود به غزه، تنها حماس را هدف قرار نمی‌دهد. این رژیم برخلاف تبلیغاتی که می‌کرد، هدفش گروه‌های فلسطینی از جمله جهاد اسلامی یا دیگران نبود؛ بلکه در این حملات دقیقا ‌مردم غزه‌ را هدف قرار می‌داد. مقامات صهیونیستی بخوبی می‌دانستند ‌ اگر گروه‌هایی مانند حماس و جهاد اسلامی وجود داشته و به مقاومت خود ادامه می‌دهند، تنها پشتیبان این گروه‌ها همان ‌مردم غزه‌ هستند. بنابراین اسرائیل در درجه اول مردم غزه را هدف قرار می‌دهد. تحریم‌های اقتصادی وحشتناکی که سال‌هاست غزه را به یک زندان بزرگ تبدیل کرده، در همین جهت قابل ارزیابی است. درواقع اسرائیل سال‌هاست‌ مردم غزه را مجازات می‌کند نه فقط گروه‌های فلسطینی.

به نظر می‌رسد رژیم عربستان سعودی نیز در یمن به همین نتیجه رسیده که مردم عادی را هدف قرار می‌دهد. در نظر مقامات سعودی نیز این ‌مردم یمن‌ هستند که مقصر بوده و با عدم پذیرش حکومت دست‌نشانده عربستان به حوثی‌ها متمایل شده‌اند. بنابراین هدف حملات هوایی یا زمینی عربستان سعودی در یمن تنها گروه حوثی‌ها یا متحدانشان نبود‌ه و نیست، بلکه کل ملت یمن است؛ ملتی که حاضر به تبعیت از حکومت آل‌سعود نبوده و نمی‌خواهد به دنباله‌ای از این رژیم تبدیل شود. مردم یمن که بتازگی از انقلاب خود علیه دیکتاتوری علی عبدالله صالح خارج شده بودند، حاضر به تسلیم شدن در برابر اراده ریاض نبودند و همین امر بود که خشم سعودی‌ها را به دنبال داشت.

مقاومتی را که مردم یمن در جریان جنگ اخیر نشان دادند، همه حاکی از همین اراده است؛ اراده‌ای معطوف به استقلال و حفظ تمامیت ارضی یمن و حل و فصل معضلات و مشکلات این کشور از طریق گفت‌وگوهای مسالمت‌آمیز داخلی، گفت‌وگوهایی که طبق اظهارات جمال بن‌عمر، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد می‌توانست به نتیجه برسد، البته به این شرط که عربستان سعودی در آن کارشکنی نمی‌کرد. بن‌عمر بصراحت در اظهاراتش اعلام کرد وضعی را که یمن در حال حاضر شاهد آن است، به دلیل لجاجت عربستان سعودی است، زیرا این رژیم حاضر نیست هیچ‌گونه حضوری را از شیعیان در ساخت قدرت این کشور تحمل کند. بی‌تردید مقاومت مردم یمن در درازمدت به نتایج دلخواه خود رسیده و حکومت آل‌سعود را از سیاست‌های استکباری‌اش پشیمان خواهد ساخت.

‌ رحیم محمدی / جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها