معاون وزیر بهداشت خبر داد:

87 ایرانی در بین برترین دانشمندان دنیا

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه تعداد مقاله شرط نیست، باید علم نافع تولید شود تا به فناوری و دستاورد تبدیل شود، گفت: برای بسیاری از تولیدات علمی بودجه نداریم.
کد خبر: ۷۳۳۰۵۱
87 ایرانی در بین برترین دانشمندان دنیا

رضا ملک زاده در همایش سراسری معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کشور در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران، گفت: یکی از مباحث مهم در 10 سال اخیر که در کشور مطرح بوده و توسط رهبر معظم انقلاب هم مورد تاکید قرار گرفته، پیشرفت علمی است.

وی با بیان اینکه نیاز اول کشور، پیشرفت و حرکت علمی است، افزود: کلید پیشرفت های علمی و تحقیقاتی، حرکت علمی است.

به گفته معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، رهبر معظم انقلاب تاکید داشتند که شتاب رشد علمی کشور نباید به هیچ بهانه ای کاهش پیدا کند و رییس جمهور نیز در این خصوص اذعان دارند که در زمینه تحقیقات کاربردی مورد نیاز کشور از نظر حمایت مالی هیچ محدودیتی نداریم.

وی افزود: مهم ترین عامل در این زمینه، نیروهای انسانی هستند که باید محیط امن را برای آنها ایجاد کرد تا بتوانیم نخبگان را در کشور حفظ کنیم.

ملک زاده با اشاره به اینکه تعیین بودجه و حمایت مالی در توسعه علمی، محورهای اصلی حرکت علمی هستند، اظهار داشت: با توجه به اینکه از 40 سال گذشته فعالیت های علمی شروع شده، رتبه ایران در کل از سال 1996 تا 2014 در ISI، سی و یک بوده و در SCOPUS در زمینه تولید علم، رتبه بیست و سه را داشتیم که بیشترین مجلات ما در نمایه SCOPUS است.ایران در سال 2013 با رتبه 17، 39 هزار سند را تولید کرده است.

وی با بیان اینکه تعداد مقاله شرط نیست، افزود: باید علم نافع تولید شود تا به فناوری و دستاورد تبدیل شود که دستاورد در زمینه بهداشتی باید به ارتقای سلامت مردم منجر شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ایران تولید علم را به تازگی شروع کرده است، گفت: همه معیارهای کلیدی قابل اندازه گیری هستند که از دیگر معیارها H-INDEX است که در این زمینه کره جنوبی بالاترین رتبه را به خود اختصاص داده است و ایران رتبه 45 را دارد.

ملک زاده افزود: پیش بینی می شود در این زمینه سال های آینده رشد پیدا کنیم و باید به طور کلی این اعداد را بهتر کنیم.

وی گفت: ایران از نظر تولید علم در سال 1996، 0.07 درصد پیشرفت داشته که در سال 2012، 1.56 و در سال 2013 به 1.57 ارتقا پیدا کرده است که این شتاب باید حفظ و تقویت شود تا در مقیاس جهانی بیشتر دیده شویم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در خصوص رتبه ایران در منطقه توضیح داد و گفت: رتبه ما در خاورمیانه از نظر درصد تولید علم از 3.5 به 30 درصد افزایش پیدا کرده است ولی این در حالی است که همکاری های بین المللی ما از سال 1996 از 36 به 20 درصد رسیده است.

وی افزود: در بخش سلامت در 40 سال گذشته از سال 1972 رشد کمی داشته ایم، چرا که محصولی برای عرضه نداشتیم ولی در سال 2013 نسبت به سال های قبل رشد کمّی داشته ایم و این وضعیت در سال 2014 ارتقا پیدا می کند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: 32 درصد از تولیدات علمی مربوط به رشته پزشکی است که نقش شاخصی در تولید علم داشته و این مقایسه یکی از مباحث مهم و مورد تاکید است.

ایران از نظر تولید علم در سال 1996، 0.07 درصد پیشرفت داشته که در سال 2012، 1.56 و در سال 2013 به 1.57 ارتقا پیدا کرده است

ملک زاده با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری تاکید فراوانی به تبدیل علم به فناوری دارد، افزود: به ازای هر 10 هزار ایده، 1000 ایده نوشته و تبدیل به مقاله می شود که از این تعداد، 100 مقاله به اختراع و در نهایت 10 ایده به محصول تبدیل می شود که در کل یک محصول در مقیاس صنعتی قرار می گیرد.

وی گفت: در زمینه تبدیل به فناوری، نیاز به فعالیت وسیعی داریم تا محصول قابل استفاده را تولید کنیم. با این بودجه های کم، انتظار ایجاد محصول با سرعت بالا امکان پذیر نیست.

ملک زاده در توضیح تولید مقالات، اذعان داشت: در 40 سال گذشته تولیدات علم از 61 هزار مستند نمایه شده پزشکی، 58 درصد آن فاقد ارجاع هستند. 2 مقاله بیش از 600 بار ارجاع شده و حداکثر 100 مقاله بیش از 100 بار ارجاع داده شده است که ما باید بیشتر در این زمینه ها فعالیت کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه دانشگاه آزاد از نظر تعداد مقاله برتر است، افزود: بر اساس میزان ارجاعات، دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران بیشترین میزان ارجاع را داشته است.

وی در خصوص تعداد دانشگاه ها و دانشمندان و محققان آن توضیح داد و گفت: از تعداد چهار میلیون کل محققین جهان، 60 هزار دانشمند برتر جهان وجود دارد که سهم ایران در تمام رشته ها، 87 و در علوم پزشکی 17 نفر را تشکیل داده اند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اذعان داشت: مهم ترین مشکلات ما در بحث اصلی راهبردها و برنامه در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، نداشتن بودجه کافی است.

ملک زاده با بیان اینکه مشکل بحث پژوهش، منابع مالی است، افزود: با توجه به این تورمی که در سال های اخیر صورت گرفته، این بودجه پژوهشی افزایش پیدا نکرده و مهم تر از آن این است که ما هیچ وقت به این میزان بودجه اعتراضی نکرده ایم.

وی با بیان اینکه هر ساله پنج درصد بودجه تحقیقاتی اضافه می شود، افزود: در این راستا امسال 2.5 درصد بودجه پژوهشی افزایش پیدا کرده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: ما برای بسیاری از تولیدات علمی، بودجه ای نداریم تا پیشرفت علمی صورت بگیرد.

از تعداد چهار میلیون کل محققین جهان، 60 هزار دانشمند برتر جهان وجود دارد که سهم ایران در تمام رشته ها، 87 و در علوم پزشکی 17 نفر را تشکیل داده اند.

ملک زاده با بیان اینکه بودجه پژوهشی باید از 300 میلیارد به هزار میلیارد افزایش پیدا کند، افزود: در این زمینه قول هایی را از سازمان بودجه و برنامه ریزی گرفته ایم.

وی در خصوص برنامه های خود توضیح داد و گفت: یکی از برنامه ریزی های ما، ساخت و تقویت آزمایشگاه ها در سطح دانشگاه ها است. چرا که در پیشرفت علمی، آزمایشگاه ها بسیار موثر هستند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: ما مکانی را نداریم که متخصصان در آنجا جمع شوند و بابت تحقیقاتشان، به آنها گرنتی اختصاص پیدا کند.

وی با بیان اینکه یکی از راهکارهای ما، همکاری های بین المللی است، گفت: همکاری های بین المللی در ارتقای پژوهش ها، کارکردی مهم دارد و باید برنامه هایی در این زمینه داشته باشیم که این تنها با شناسایی دانشمندان ایرانی مقیم خارج برای توسعه تجهیزات پزشکی در ایران امکان پذیر است.

ملک زاده با بیان اینکه نیروی انسانی از بودجه هم مهم تر است، افزود: باید زیرساخت هایی را برای ارتقا در این زمینه افزایش بدهیم و هدف اصلی ما این است که در هر دانشگاه، 2 الی 5 طرح بزرگ را به جریان بیندازیم و شبکه های مهم تحقیقاتی را در سطح بین المللی فعال کنیم.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها