حدود ۳۰۰ پزشک زن متخصص در اعتراض به طرح خدمت در مناطق محروم به مدت ۱۲ سال، مقابل ساختمان وزارت بهداشت تجمع کردند اما معاون آموزشی وزیر بهداشت می‌گوید: اعتراض آنان موجه نیست زیرا آنان تعهد داده و از سهمیه استفاده کرده‌اند.
کد خبر: ۶۷۷۳۴۸
زن های متخصص نمی خواهند در مناطق محروم خدمت کنند ؟

یکی از معترضان اظهار کرد: طرح تعهد خدمت در مناطق محروم برای متخصصان مرد، دو سال است اما برای متخصصان زن 12 سال در نظر گرفته شده است.

وی اضافه می کند: این تبعیض جنسیتی زمانی اتفاق افتاده که کار در مناطق محروم به شدت طاقت‌فرساست و زنان به دلیل داشتن فرزند نمی‌توانند به راحتی این طرح خود را بگذرانند.

یکی دیگر از معترضان به این طرح همچنین می گوید: با وجود اینکه 6 ماه است با مسئولان وزارت بهداشت نامه‌نگاری کرده‌ایم اما معاون آموزشی وزیر بهداشت جوابگو نیست و شورای آموزش پزشکی تخصصی نیز به تجمع‌های ما پاسخی نمی‌دهد.

وی ادامه می‌دهد: به نظر می رسد حرفمان را قبول نمی‌کنند چرا که می‌ترسند همزمان با اجرای طرح تحول نظام سلامت، این مناطق از پزشک خالی شود.

یکی دیگر از معترضان به طرح خدمت با اشاره به اینکه برای 12 سال خدمت در مناطق محروم از آنها تعهد گرفته شده است می گوید:در قانون خدمات آموزش پزشکی آمده طول مدت تعهد برابر با طول دوران دستیاری باشد و طول مدت تعهد برای پزشکانی که پروانه دائمی دارند نصف طول دستیاری می‌شود. این موارد در ماده 14 این قانون در حوزه خدمات پزشکان و پیرا‌پزشکان آمده است و باید 2 سال شود نه 12 سال.

وی می افزاید: تعهد‌های انجام شده چند سال پیش گرفته شده و برای متخصصان مرد هم این رأی داده شد اما با اعتراض آنها و رأی دیوان عدالت اداری، مدت تعهد آنها 2 سال شد.

ضیایی: اعتراض داوطلبان موجه نیست

امیرمحسن ضیائی، معاون آموزشی وزیر بهداشت می گوید: این طرح خدمت برای دوره‌های تخصصی زنان سهمیه‌ای با 80 درصد است که با استفاده از این سهمیه با نمره کمتر در آزمون دستیاری پذیرفته‌شده و برای کار در مناطق محروم به مدت 3 برابر دوره تحصیل تعهد داده اند.

وی ادامه می دهد: داوطلبان در این آزمون به صورت کاملاً اختیاری و داوطلبانه می‌توانستند از این سهمیه استفاده کنند. در این سهمیه آمده بود که باید تعهد بدهند که 3 برابر مدت تحصیل خود در مناطق محروم خدمت کنند که برابر با 12سال خدمت می‌شود.

ضیائی می افزاید: این افراد سند سپردند که طبق مصوبه و اختیارات وزارت بهداشت و درخواست خودشان این مدت را طی کنند. بنابراین زمانی که این تعهد را دادند می‌دانستند که با چه شرایطی مواجه خواهند شد.

معاون آموزشی وزیر بهداشت ادامه می دهد: این داوطلبان زمانی که از سهمیه مناطق محروم استفاده کردند شرایط را می‌دانستند و چنانچه از این سهمیه استفاده نمی‌کردند یا در آزمون پذیرفته نمی‌شدند یا در رشته‌های کمتر طرفدار پذیرفته می‌شدند.

به گفته ضیایی، این معترضان از سهمیه‌ای استفاده کرده‌اند که در راستای ماندگاری متخصصان در مناطق محروم بوده تا برای مناطق مورد‌ نیاز خدمت کنند و حالا باید به تعهد خود پایبند باشند.

ضیائی اضافه می کند: اعتراض این پزشکان موجه نیست چرا که آنها تعهد رسمی داده‌اند و با مشکلاتی که امروز دارند نمی‌خواهند خدمات ارائه دهند.

معاون آموزشی وزیر بهداشت می افزاید: با این وجود ه رچند که عملیاتی شدن تعهد پزشکان به حوزه درمان وزارت بهداشت برمی‌گردد اما برای رسیدگی به وضعیت آنها هیأتی را منصوب کردیم تا هرچه سریعتر به اعتراض آنها پاسخ دهد. (فارس)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۴
محسن
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
۰
۰
عزیز من این چه تیتری هست انتخاب كردی.خانمهای متخصص میخوان طبق قانون درمناطق محروم خدمت كنند نه با زور و قانون شكنی وزارت بهداشت كه تعهد خلاف قانون اساسی ومجلس وفرمایشات رهبری گرفته است.
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۵
۰
۰
خانمهای متخصص میخواهند طبق قانون در مناطق محروم خدمت كنند.
موحد
United States
۰۳:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
۰
۰
هر چند گفته میشه سهمیه زنان اما در واقع در بعضی رشته های پر طرفدار با سقفی كه برای سهمیه خانمها در تعداد پذیرفته شدگان با این سهمیه وزارتخانه گذاشت در عمل به نفع اقایون بوددر ضمن در سالهای 83 و 84 و 88تقلب های گسترده ای در امتحان دستیاری انجام شد به طوریكه چندین نفر پس از قبولی به علت تقلب اخراج شدن حتی در سال 84 امتحان دستیاری به علت تقلب گسترده سه نوبت و هر بار یك تادو ماه عقب افتاد .پس اگر گفته میشه به اختیار سهمیه رو این خانمها انتخاب كردند درست نیست به علت تقلب گسترده و نبود سهمیه بندی قانونمند بسیاری مجبور به انتخاب شدند.حتی بسیاری از این خانمها نمره هایی بالاتر از سایرین در همانرشته داشتند.گذشته از اینها برای پزشك باید شرایط مناسبی تهیه كرد كه به درد بیماران برسند نه این كه شرایط نامناسبی جهت مطالعه و امتحان وانتخاب رشته پیش پای انها گذاشته شود و انتظار سالهای متمادی از خدمت دور از همسر و فرزند را از انها داشت.این كار سبب خروج بسیاری از كشور شده یا بسیاری با انتخاب ماندن در كنار خانواده از خدمت رسانی چشم پوشی كرده اند .هر عملی حد اعتدالی دارد وتبدیل میزان خدمت از دو سال به دوازده سال انهم در صورتی كه بسیاری با نمره خود قبول شده اند نه با كمك سهمیه، كه ظلم بزرگی است
فاطمه
Turkey
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۰
۰
۰
اینهمه از قانون،دین،شرافت،وجدان صحبت میشه ولی با وجود گذشت ۴۰ سال از انقلاب اسلامی هنوز شاهد نا عدالتی هستیم.كدام وجدان انسانی حاضر به از هم پاشیدن خانواده یك پزشكی كه جزو نخبه های بك كشور است میشود؟
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها