معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر خبر داد:

اعتیاد، دومین عامل مرگ ومیر در ایران

آسیب‌ های اجتماعی معمولا سن و سال، جنسیت، وضع اقتصادی و این‌گونه گروه‌بندی‌ها را نمی‌شناسد، اما آسیب اجتماعی مثل اعتیاد ظاهرا جنسیت می‌شناسد، به این معنا که شدت آسیب و بویژه بهبود تبعاتش براحتی امکان‌پذیر نیست.
کد خبر: ۶۷۲۰۸۹
اعتیاد جنسیت می‌شناسد

گواه این گفته، آمار است و اطلاعاتی که از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر منتشر شده است، بر اساس اطلاعات اعلام شده تعداد زنانی که سال 91 به‌دلیل سوءمصرف مواد جان باختند 199 نفر بوده اما این تعداد در سال 92 به رقم 230 نفر رسیده است که افزایش 15 درصدی را نشان می‌‌دهد. این عدد در مردان اما 5 درصد کاهش داشته است.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با تائید همین آمارها گفته است: رنگ و برچسب منفی و مخربی که متوجه اعتیاد زنان است برنامه‌های درمانی ما را با مشکل مواجه کرده به همین دلیل اگرچه میزان مرگ و میرهای ناشی از سوء مصرف مواد در کشور کاهش داشته اما متاسفانه مرگ و میر در زنان معتاد افزایش یافته است.

نکته همین‌جاست، خوشبختانه اعتیاد در گروه زنان همچنان تابوی بزرگی محسوب می‌شود، اما متاسفانه همین تابو سبب می‌شود، پنهان ماندن موضوع و پیگیر نشدن برای درمان بابت انگ مضاعف، کار را به جایی برساند که آشکار شدن اعتیاد آنها تا نهایت مرز آسیب و حتی مرگ پیش برود.

هر چند در بررسی و حل معضلات اجتماعی، مسلما باید فراتر از هر نوع طبقه‌بندی و مرزگذاری اقدام کرد، اما به نظر می‌رسد مساله زنان در موضوع اعتیاد، در این تعریف نمی‌گنجد.

پیش از این نیز از سوی معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده اعلام شده بود که 62 درصد زنان معتاد متاهل هستند و 10 درصد علل شروع اعتیاد زنان به اختلافات خانوادگی ارتباط دارد.متاهل بودن زنان معتاد نشان می‌دهد این آسیب از سطح فردی می‌گذرد و دامان فرزندانی را می‌گیرد که مسلما ناهنجار تربیت شده و رشد می‌کنند و موضوع از یک مادر آسیب‌دیده به کودکان آسیب‌پذیری می‌رسد که امکان جبران و بهبود را سخت می‌کند.

از آنجا که تاکنون برنامه مشخص و شفافی برای موضوع پنهان و مهجور ماندن درمان اعتیاد در کشور اعلام نشده و فقط موضوع در حد وعده برای پیگیری و بررسی مطرح شده است، باید آمار‌های اعلام شده درخصوص افزایش مرگ زنان معتاد، مورد توجه مسئولان این حوزه و حوزه‌های مرتبط قرار گیرد.

مستوره برادران‌نصیری - دبیر گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها