با فرا رسیدن سال جدید و عید نوروز، فصل خرید و فروش پارچه هم سخت رونق می‌گیرد. اگر به برخی پارچه‌فروشی‌های معروف سری بزنید جای سوزن انداختن هم نیست.
کد خبر: ۶۵۲۲۲۹
پارچه ​های پرطرفدار و شگردهای پارچه​ فروشان

بخش عمده مشتریان بازار رنگارنگ پارچه را خانم‌ها تشکیل می‌دهند، حتی می‌توان گفت بازار پارچه، بازاری یکسره زنانه است. خانم‌ها اگرچه در طول ماه‌های دیگر سال هم از سر زدن به پارچه‌فروشی‌ها ـ‌ دست‌کم در حد ویترین دیدن ـ غافل نمی‌شوند، اما با رسیدن سال نو تصمیم‌های تازه‌تر و جدی‌تری در این باره می‌گیرند. تصمیم‌هایی که البته بر دوش مردان بیگناه خانواده سنگینی خواهدکرد! بانوان علاوه بر این‌که، برای تغییر پرده، ملحفه و... نیز در بازار پارچه حاضر می‌شوند، اما هدف مهم‌تر و اولویت‌دارتری را دنبال می‌کنند و آن تهیه پارچه برای لباس عید است.

علاقه بانوان از آنجا به خرید پارچه جلب می‌شود که این روزها بسیاری از آنها معتقدند لباس‌های آماده یا بسیار گران‌قیمت است یا سایز، رنگ و طرح آنها مطابق انتخاب آنها نیست و جنس خوبی ندارند. از این‌رو ترجیح می‌دهند زحمت خرید پارچه و سر زدن چند باره به خیاطی را متحمل شوند و در نهایت لباسی را بر تن کنند که اندازه آنها بوده و مطابق طرح و سلیقه آنها آماده شده باشد.

مراکز فروش پارچه‌های زنانه

اگرچه برخی بازارها و پاساژها همه نوع پارچه‌ را ارائه می‌دهند، اما برخی‌ها نیز تنها نوع خاصی از پارچه را می‌فروشند. با این حال چند بورس فروش پارچه در تهران وجود دارد که معروف‌ترین آنها راسته عمده‌فروشان پارچه در انتهای بازار تهران و در سرایی به نام امیرکبیر است. البته این بازار برای کسانی که خرید عمده دارند بسیار مناسب بوده و ممکن است با نزدیک شدن عید قیمت پارچه‌های آن به نصف هم برسد، اما در این میان خیابان‌های مولوی، زرتشت، محله عبدل‌آباد، پاساژ میری تجریش و خیابان گاندی از جمله مهم‌ترین بازارهای فروش خرده پارچه هستند که در میان بانوان طرفداران بسیار دارند. در میان بورس‌های پارچه‌فروشی، بازار مولوی از جامعیت بیشتری برخوردار است و هر پارچه‌ای در آن یافت می‌شود. تنوع پارچه‌ها در این بازار تقریبا هر نوع سلیقه‌ای را راضی می‌کند؛ از پارچه‌های دانتل و گیپور گرفته تا انواع مجلسی، چادری و...

اما خانم‌هایی که بیشتر به دنبال لباس مجلسی و پارچه‌های نفیس و کت و دامنی ، بیشتر راهی خیابان زرتشت می‌شوند. برخی پارچه‌های این خیابان واقعا زیباست، اما در عوض قیمت آنها هم نسبت به دیگر نقاط بالاتر است. بزازان این خیابان با سلیقه خاصی مانکن‌هایی را پشت ویترین گذاشته‌اند و پارچه‌ها را مدل داده و به تن آنها کرده‌اند تا به مشتریان خود نشان دهنده که هر پارچه‌ برای چه مدل لباسی مناسب است. برخی خانم‌هایی که دنبال گونه‌ای دیگر از پارچه‌های با کیفیت هستند به خیابان گاندی سر می‌زنند. اما بازار تجریش در بازارهای فروش پارچه زنانه برای خودش جایگاه ویژه‌ای دارد. خرید پارچه از این بازار هم فال است و هم تماشا و می‌توان خریدهای دیگر را همراه با خرید پارچه از این بازار انجام داد. پارچه‌های این بازار متنوع هستند و قیمت‌های آنها تقریبا مناسب است. کوچه برلن نیز یکی از مراکز فروش پارچه‌های لباسی است که در این مکان می‌توان انواع پارچه لباسی، مجلسی و چادری زنانه را نیز یافت، اما تنوع مراکز خرید قبلی را ندارد.

گرچه در بازار عبدل‌آباد هم می‌شود علاوه بر پارچه‌های متقال، ملحفه‌ای و پرده‌ای پارچه‌های مجلسی هم یافت، اما به خانم‌ها توصیه می‌کنیم در این بازار نباید خیلی دنبال پارچه‌های مجلسی، زیبا یا رنگارنگ بود.

قیمت پارچه‌های پرطرفدار

پارچه‌های متنوعی برای لباس زنانه به کار می‌رود. اما با پایان سال بیشتر پارچه‌های لباسی، مانتویی، کت و دامنی و مجلسی طرفداران بیشتری پیدا می‌کنند.

متوسط قیمت پارچه‌های کت و دامنی بین متری 18 تا 28 هزار تومان و در برخی انواع دیگر بین متری 30 تا 70 هزار تومان است، پارچه‌های مانتویی نیز بین متری 8 تا 20 هزار تومان قیمت می‌خورد. همچنین حریر معمولی طرح‌دار متری 16 هزارتومان و جنس خوب آن بین متری 20 تا 25 هزار تومان است. ابریشم خام معمولی متری 60 تا 70 هزار تومان و ابریشم طرح دار متری 100هزار تومان است.

بهای ساتن معمولی متری 12 تا 35 هزار تومان، ساتن سیلک متری 25 هزار تومان، کرپ مرغوب متری 30 تا 40 هزار تومان، کرپ معمولی متری 16 تا 20 هزار تومان و کرپ کش متری 13 هزار تومان است. همچنین کرپ کنزو متری 18 هزار تومان و مخمل لباسی متری 13 هزار و 500 تومان به فروش می‌رود.

قیمت تافته متری 18 تا 20 هزار تومان و قیمت تافته برای آستری متری 3 تا 5 هزار تومان است. ریون کریستال متری 10 هزار تومان و پلنگی مجلسی متری 6 هزار تومان به فروش می‌رسد. آستری برای پالتو متری 10 هزار تومان و آستری معمولی متری 5 تا 7 هزار تومان است. همچنین قیمت فوتر معمولی متری 15 تا 18 هزار تومان و فوتر خوب بین 30 تا 35هزار تومان است.

پارچه‌های کت و دامنی نخی ترک نیز از متری 30 هزار تومان شروع شده وبهای پارچه پشم ترک متری 60 هزار تومان است که بسته به جنس آن افزایش قیمت می‌یابد.

لباس‌های مجلسی

فارغ از شب عید بسیاری از خانم‌ها برای تهیه لباس‌های مجلسی نیز راهی پارچه‌فروشی‌ها می‌شوند که در این میان پارچه‌فروشی‌های خیابان زرتشت و گاندی جایگاه ویژه‌ای دارند.

قیمت پارچه‌های مجلسی از 60 هزار تومان به بالا شروع می‌شود. این پارچه‌ها انواع مختلف و بسیار متنوعی دارند و اگر از مدل‌های سنگ کاری شده باشند قیمت‌های آنها بین متری 100 هزار تومان تا 400 هزار تومان در نوسان است.

البته بیشتر افراد از پارچه مابین 100 تا 120 هزار تومان در این سبک استفاده می‌کنند.

پارچه‌های چادری

به طور میانگین هر بانوی چادری ایرانی از سه نوع چادر برای پوشش در بیرون از منزل و فعالیت‌های روزمره، پوشش در مهمانی‌ها و پوشش در منزل استفاده می‌کند و میانگین عمر استفاده از یک چادر یک‌سال است.

چادر‌ها مدل‌های مختلف دارد و از مدل ملی گرفته تا لبنانی، شالدار، دانشجویی، عربی و ساده هر کدام مشتری‌های خاص خود را دارد. هر چه رنگ پارچه چادری مشکی‌تر و مواد به کار رفته در ساخت آن طبیعی‌تر باشد، قیمت آن نیز گران‌تر می‌شود. همچنین گلدار بودن یا ساده بودن چادرها یکی دیگر از ملاک‌های نرخ‌گذاری آنهاست. چادرهای مشکی گلدار گران‌تر از چادرهای ساده هستند.

اما چادر مشکی ساده پرمصرف‌ترین نوع چادر است که معمولا در خارج از کشور تولید می‌شود و قیمت یک قواره از انواع چادر مشکی (ساده) 40 هزار تومان، حریر کره از 60 تا 80 هزار تومان، حریر ژاپن 160 هزار تومان، کرپ ناز ژاپن 180 هزار تومان، الگانس خامه‌دوزی ژاپن از 180 تا 600 هزار تومان و میتسوبیشی ژاپن از 250 تا 600 هزار تومان است. همچنین چادر مشکی طرح‌دار الگانس ژاپن (قواره‌ای) 45 هزار تومان است. چادر نمازی نیز بیشتر مصرف خانگی دارد و از پارچه‌های وال یا تترون در تهیه آن استفاده می‌شود که قیمت‌های متفاوتی دارند. این پارچه‌ها از متری 2 تا 3 هزار تومان گرفته تا حدود قواره‌ای 13 هزار تومان هم نوسان دارند.

شگردهای پارچه‌فروشان

ممکن است با فرا رسیدن شب عید و زیاد شدن مشتریان، گاه بزازان ترفندهایی را برای فروش بیشتر پارچه استفاده کنند که خریداران باید به آن توجه کنند. برخی از مغازه‌ها در فصل خرید عید حراج می‌کنند، اما پارچه‌ها را به صورت قواره می‌فروشند با این حال قیمت پارچه را برای یک متر عنوان می‌کنند و مشتریان تازه هنگام حساب‌کردن متوجه تفاوت قیمت می‌شوند که کار از کار گذشته و پارچه بریده شده است. همچنین چند فوت کوزه‌گری مهم را هنگام خرید پارچه در نظر داشته باشید؛

ـ ابتدا تکه‌ای از پارچه‌ را در دستانتان مشت کنید تا مطمئن شوید پارچه خیلی زود چروک نمی‌شود و اگر پارچه در دستان شما خیلی زود چروک شد از خرید این پارچه منصرف شوید.

ـ در نظر داشته باشید اگر پارچه سفید و مرطوبی را روی پارچه تیره کشیدید و پارچه سفید خیلی زود رنگ گرفت این پارچه بعد از شست‌و‌شو رنگ زیادی از دست خواهد داد. همچنین با دست، پارچه را از دو جهت (تار و پود) بکشید تا از استحکام پارچه اطمینان حاصل کنید.

ـ توجه داشته باشید پارچه‌های مخمل و ابریشم اگر به صورت تا شده در کمد یا چمدان نگهداری شوند، خط می‌اندازند که جلوه و بافت پارچه را از بین می‌برد، بنابراین این پارچه‌ها را دور یک استوانه بپیچید و تا نکنید.

ـ دقت کنید مانتو، چادر و شلوارهای مشکی، گرد و غبار محیط را به خود جذب می‌کنند. مواد نرم‌کننده و ضدالکتریسیته زیادی به بازار آمده است که برای برطرف‌کردن این مشکل استفاده می‌شود. بااین حال توصیه می‌شود هنگام استفاده از مواد پاک‌‌کننده، کمتر از مقدار مواد توصیه شده در دستورالعمل کارخانه مصرف‌ کنید یا آبکشی را بهتر انجام دهید.

کتایون مافی ‌‌/‌‌ گروه اقتصاد

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۴
امین
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۵
۰
۰
با سلام بنده ۲۵ سال اسست دراستان اردبیل پارچه فروشی دارم قبلا خوب بوده ولی ۳ سال است بازار ضعیف است ضرر میكنم:
ziba
-
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
۰
۰
قیمت پارچه غواصی كه برای تهیه پیراهن استفاده میشه رو میخوام،و اینكه پیراهن با پارچه كرپ گرانتره یا با پارچه غواصی
زینب
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۵
۰
۱
باسلام.ای كاش پارچه فروشان پارچه های زیباوباكیفیت ایرانی می آوردن تامامجبورنباشیم به خاطرپیداكردن پارچه ایرانی برای دوختن چادروچیزهای دیگه همه ی مغازه هاروبگردیم وآخرهم چیزی كه میخواهیم روپیدانكنیم.....واقعاجای تاسف داره
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها