باز هم به اواخر ترم نزدیک می‌شویم و هنوز درس‌هایم را مرور نکرده‌ام. هر بار با خودم عهد می‌کنم دیگر این بار از اول شروع ترم دانشگاه درس‌هایم را خواهم خواند، اما نمی‌دانم چرا هیچ وقت موفق نشده‌ام برنامه‌ای دقیق و منظم برای درس‌خواندن داشته باشم.
کد خبر: ۶۲۷۲۹۶
برنامه‌ریزی برای امتحانات پایان ترم

 کمی دلشوره دارم و نگرانم که از پس امتحان برنیایم. چند نفر از هم دانشگاهی‌هایم را می‌شناسم که همیشه در حال درس خواندن هستند و جزوه‌هایشان کامل است. به آنها غبطه می‌خورم، ولی در تصمیم‌گیری ثابت قدم نیستم و در نهایت همه چیز به شب امتحان موکول می‌شود. می‌خواهم بدانم چرا نمی‌توانم درس‌هایم را مرور کنم و برنامه منظمی داشته باشم. چرا هر ترم باز هم برایم درس عبرت نمی‌شود و خودم را با اضطراب و دلشوره روبه‌رو می‌کنم.

این که برخی دانشجویان در طول ترم، درس‌هایشان را مرور نمی‌کنند، معمولا امری است که بسیاری از دانشجویان با آن دست به گریبان هستند. بی برنامه بودن باعث می‌شود فرد احساس ناراحتی و استرس و اضطراب داشته باشد و روزهای ناآرامی را سپری کند.

همه افراد نیاز دارند برای زندگی و امور مختلف خود برنامه‌ریزی کنند و بسیار خوب است که این شیوه و احساس نیاز در خانواده فرد نیز مورد توجه قرار بگیرد و والدین به فرزندانشان از همان دوران کودکی این مهارت را آموزش دهند.

داشتن برنامه‌ریزی منظم نیازمند این است که ابتدا فرد احساس مسئولیت کافی و احساس نیاز داشته باشد و بخواهد برنامه‌ای تدوین کند. داشتن برنامه و نگارش آن شاید ساده به نظر برسد، اما مهم‌تر از همه عمل کردن به برنامه است.

افراد معمولا مهارت مدیریت زمان و برنامه‌ریزی درست را ندارند. برنامه‌ای کارآمد و موفق است که براساس اهداف، توانمندی، زمان، امکان‌پذیربودن و در نظر گرفتن شرایط مختلف ریخته شود. داشتن هدف، بخش مهمی از برنامه‌ریزی‌های درسی را تشکیل می‌دهد.

همچنین باید اشاره داشت افرادی که در برنامه‌ریزی خود هیچ زمانی برای تفریح و استراحت و حوادث پیش‌بینی نشده در نظر نمی‌گیرند، معمولا در برنامه‌های خود شکست می‌خورند. اهداف و برنامه فرد باید در برگیرنده زمان‌های مفید و غیرمفید نیز باشد. زمان مفید زمانی است که فرد مشغول انجام کاری است که ناگزیر به انجام آن است و انجام آن کار در آن لحظه ضروری و اولویت است، اما زمان غیرمفید به زمان‌هایی اختصاص می‌یابد که کارهای غیرضروری انجام می‌شود و به نوعی فرد وقت خود را بیهوده تلف می‌کند.

برخی دانشجویان ابتدا تصمیم می‌گیرند در طول ترم درس‌هایشان را مرور کنند، اما غالبا موفق نمی‌شوند. برای این که بتوانند موفق شوند ابتدا لازم است عوامل بازدارنده این موضوع را شناسایی کنند. باید مشخص شود چه کارهایی جذابیت بیشتری برای فرد دارد. همچنین افراد باید مشخص کنند در طول روز یا هفته چه ساعاتی را به مرور درس اختصاص خواهند داد.

ملزم‌کردن خود برای انجام دادن کارهای برنامه‌ریزی شده نیز ضرورت دارد. به تعویق‌انداختن اموری که در اولویت نیستند نیز کمک شایانی خواهد کرد بنابراین توصیه می‌شود هر فردی برنامه منحصر به فرد خود را تدوین و بر اساس آن عمل کند.

دکتر مهرنوش دارینی - روان‌شناس و مشاور

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
نرگس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۷
۰
۲
چی گفتین مثلا شما؟؟
خیلی مفید بود:((((((((((((((((((
احمد
-
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۱
۰
۱
وجدانا نمیدونم تو چطوری دانشگاه رو پاس كردی
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها