در فاصله ۱۳.۱ میلیارد سال نوری

دورترین کهکشان کیهانی شناسایی شد

ستاره شناسان موفق شدند با استفاده از تلسکوپ رصدخانه جنوبی اروپا یک کوتوله قهوه‌ای در نزدیکی منظومه شمسی را شناسایی کنند.
کد خبر: ۶۰۲۱۵۰
کشف یک کوتوله پنهان در نزدیکی منظومه شمسی

ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ ۴.۱ متری ویستا در رصدخانه جنوبی اروپا، مرکز نزدیک به برآمدگی کهکشان راه شیری را بررسی کنند و در این منطقه کوتوله ‌های قهوه‌ای پنهان را شناسایی کردند.

در مرکز تصویر به دست آمده از این تلسکوپ، یک کوتوله قهوه‌ای گم شده به نام «VVVBD۰۰۱» در فاصله ۵۵ سال نوری از منظومه شمسی دیده می ‌شود.

کوتوله‌های قهوه ‌ای در حقیقت قهوه ‌ای رنگ نیستند و ستاره «VVVBD۰۰۱» نیز یکی از انواع کوتوله قهوه‌ ای - آبی به شمار می‌ آید.

این نوع از کوتوله ها طول موج‌ های کوتاه‌ تر از نور مادون قرمز از خود ساطع می ‌کنند. این ویژگی سبب شده است این یافته جدید، یک نمونه بسیار خاص در نوع خود محسوب شود.

کوتوله‌ های قهوه‌ ای کوچک مانند ستاره ‌ها بر اثر فروپاشی ابری از گازها به وجود می آیند. در حقیقت گازها با چرخش مداوم و جمع ‌آوری عناصر متراکم تر و سنگین تر می شوند و به دلیل حرارت و جرم زیاد هیدروژن با هیلوم در درون هسته با یکدیگر ترکیب می شود.

این فرآیند موجب تولد یک ستاره می شود. اگر شرایط برای تبدیل شدن به یک ستاره کامل وجود نداشته باشد، پیش ستاره به یک کوتوله قهوه‌ای تاریک و سرد تبدیل خواهد شد.(ایرنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها