بدیهی است نوع غذایی که بیمارستانها برای بیماران بستری شده انتخاب میکنند، باید تناسبی با جنس بیماری آنها داشته باشد و حداقل عوارض حادی روی بیمار بر جای نگذارد، به همین دلیل حدود دو سالی میشود که همه بیمارستانهای کشور ملزم هستند که برای تنظیم مناسب تغذیه بیماران بستری شده از کارشناسان تغذیه استفاده کنند.
اما با وجود این هنوز هم بسیاری از بیمارستانهای کشور از مشاورههای کارشناسان تغذیه استفاده نمیکنند و حتی برخی بیمارستانها، استخدام کارشناسان تغذیه را نوعی اتلاف بودجه میدانند.
این شرایط در بیمارستانهای واقع در شهرهای کوچک کشور، وخیمتر است و معلوم نیست که در این دسته از بیمارستانها، کدام بخش بیمارستان بر کیفیت غذای بیماران بستری شده نظارت میکند.
روز گذشته، رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با تائید اینکه هماکنون کارشناسان تغذیه به میزان کافی در بیمارستانها حضور ندارند، ابراز امیدواری کرد که بیمارستانهای کشور رفتهرفته در حال جذب کارشناسان تغذیه هستند.
زهرا عبداللهی در گفتوگو با ایسنا، با لحنی تهدیدگونه هم عنوان کرده که گرچه ممکن است هنوز بیمارستانهایی وجود داشته باشد که کارشناس تغذیه نداشته باشد، اما قطعا این موارد در اعتباربخشی و پرداخت بودجه به بیمارستانها در نظر گرفته خواهد شد.
البته با توجه به اینکه چند ماه قبل نیز در خبرها داشتیم که بخشی از اعتبار داروهای فروخته شده در داروخانههای بیمارستانی، صرف امور غیردارویی بیمارستانها شده است، به نظر میرسد که اگر وزارت بهداشت میخواهد این بار این مشکل را به شکل مطلوبتری حل کند، ابتدا باید همه بیمارستانها را در بازهای کوتاهمدت به داشتن کارشناسان تغذیه ملزم کند و در گام دوم بر بودجههای اختصاص یافته به غذاهای بیمارستانی نیز نظارت دقیقتری داشته باشد تا این اعتبارات حساس و مورد نیاز بیمارستانها هرز نرود.
امین جلالوند - گروه جامعه
جام جم آنلاین گزارش میدهد
جام جم آنلاین گزارش میدهد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد؛
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک فعال سیاسی:
یک نماینده مجلس:
در گفتوگوی «جامجم» با استاد حوزه و مبلغ بینالملل بررسی شد
گفتوگو با موسی اکبری،درخصوص تشکیل کمپین«سرزمین من»وساخت و مرمت۵۰خانه در منطقه زنده جان