خالق سرود «ای لشکر صاحب زمان» فردای روز میلاد صاحب الزمان (عج) دار فانی را وداع گفت. حبیب‌الله معلمی شاعر دفاع مقدس و نوحه‌های ماندگار صادق آهنگران صبح روز گذشته در بیمارستان نفت اهواز چشم از جهان فرو بست.
کد خبر: ۵۷۴۱۱۸
خداحافظ خالق سرود «ای لشکر صاحب زمان»

او به علت کهولت سن از هفته گذشته در بیمارستان شرکت نفت اهواز بستری بود که سرانجام فردای روز نیمه شعبان با دنیای فانی وداع کرد.

یکی از ماندگارترین فعالیت‌های مرحوم معلمی، سرودن اشعار نوحه‌های صادق آهنگران در دوران دفاع مقدس بود. «ای لشکر صاحب زمان» که از سوی آهنگران برای رزمندگان دوران جنگ تحمیلی خوانده شد، شور حماسی عجیبی به آنها داد.

«با نوای کاروان‌/‌ بار بندید همرهان‌/‌ این قافله عزم کرببلا دارد»، «شور حسین است چه‌ها می‌کند»، «این لشکر حق عازم کربلاست امشب»، «سوی دیار عاشقان رو به خدا می‌رویم»، «بهر آزادی قدس از کربلا باید گذشت»، «ای لشکر حسینی تا کربلا رسیدن یک یا حسین دیگر»، «ای لشکر صاحب زمان‌/‌ آماده باش‌/‌ آماده باش» از دیگر سروده‌های مطرح این شاعر دفاع مقدس است.

حبیب‌الله معلمی فرزند نصیر سال 1305 شمسی در شهرستان رامهرمز متولد شد. او دروس ابتدایی را در مکتبخانه گذراند و ادامه‌ آن را تا سیکل قدیم پی گرفت و پدرش که معلم قرآن بود او را با این کتاب آسمانی آشنا کرد.

ذوق و قریحه‌ شاعری از اوان جوانی در وجود وی بود تا این‌که تشویق‌های یکی از دوستان پدرش به ‌نام حاجی بابا اشتری لرکی که خود شاعری توانا بود، زمینه را برای شکوفایی استعدادهای او فراهم کرد.

معلمی سال 1340 از رامهرمز به اهواز مهاجرت کرد و در زمینی در کنار رودخانه کارون و در کیانپارس کنونی به شغل کشاورزی پرداخت.

با آغاز جنگ تحمیلی در اهواز به عنوان یکی از مهم‌ترین شهرهای جنگی ایران در فرصت‌های بسیاری همراه با فرزندانش در سنگرها حضور داشت و همزمان به سرودن اشعار نیز می‌پرداخت.

صادق آهنگران درباره ارتباط خود با حبیب‌الله معلمی در ایام جنگ می‌گوید: «سال ۱۳۵۹ یعنی همان اوایل جنگ من با سیف‌الله معلمی فرزند حاج آقا معلمی در جهاد سازندگی آشنا شدم. او گفت: پدرم شعر می‌گوید. اگر تمایل داری برای شما هم که در مراسم‌ نوحه می‌خوانید، شعر بگوید. من همانجا روی نوار کاست چند بیت ضبط کردم و نام چند شهید خوزستان را هم نوشتم و به سیف‌الله دادم. روز بعد که او را دیدم برگه‌ای به من داد و گفت: این شعر را پدرم بنا به آهنگی که دیروز به من دادی، سروده و نام شهدایی را که به من دادید، هم در بیت‌ها آورده ‌است. نگاهی به کاغذ انداختم. اشعار خوب و محکمی سروده شده بود. مطلع یا سرنوحه‌اش این بود: ای شهیدان به خون غلتان خوزستان، درود‌/‌ لاله‌های به خون غلتان خوزستان، درود

همان موقع سیدحسین علم الهدی سر رسید و گفت: «در نظر داریم برای عشایر خوزستان در هویزه مراسمی برگزار کنیم. بیا و دعای توسل را در آنجا بخوان. من آن شعر را با خودم بردم و آنجا آن را برای نخستین بار خواندم. آن شب آن‌قدر جمع حاضر منقلب شدند که تا نزدیک 20 دقیقه پس از مراسم همه گریه می‌کردند.»

بیشتر اشعار معلمی در کتاب «خونین نامه‌ عاشقان حسین» در دو جلد و در زمان جنگ توسط انتشارات سپاه پاسداران چاپ و منتشر شد. کتاب شعر «وادی عشق» نیز از کارهای اوست. از دیگر مجموعه اشعار این شاعر می‌توان به کتاب «شفق خونین» از انتشارات دارالهدی اشاره کرد.

سجاد روشنی - گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها