سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام:

ایران به رتبه ۱۵ تولید علم جهان صعود کرد

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: فعالیت گسترده دانشمندان ایرانی سبب شد تا ایران در خرداد ۹۲ از رتبه ۱۶ به جایگاه ۱۵ تولید علم جهان صعود کند.
کد خبر: ۵۷۳۵۰۹
ایران به رتبه ۱۵ تولید علم جهان صعود کرد

دکتر جعفر مهراد گفت: دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور در راستای فعالیت های تحقیقاتی، همچنان نتایج حاصله را به صورت مقاله های علمی به چاپ می رسانند که بخش قابل توجهی از تولیدات علمی کشور در نظام های Scopus و ISI ثبت و نمایه سازی می شود.

وی افزود: آمار تولیدات علمی تا یک ماه و نیم پیش یعنی تا ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۲ نشان می داد که ایران از اول سال میلادی تا این بازه زمانی برابر با ششم مه ۲۰۱۳ در پایگاه استنادی اسکوپوس با تولید ۱۱ هزار و ۷۰۳ مقاله همچنان رتبه ۱۶ را حفظ کرده و در پایگاه ISI با تولید شش هزار و ۴۴۲ مقاله در جایگاه ۱۸ تولید علم جهان قرار داشت.

مهراد اظهارداشت: تلاش بیشتر دانشمندان و پژوهشگران جمهوری اسلامی ایران در چاپ و انتشار مقالات بیشتر در مجلات معتبر بین المللی تا پنجم خرداد ۱۳۹۲ برابر با ۲۶ مه ۲۰۱۳ افزایش خوبی را در تولیدات علمی نشان می دهد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام افزود: در تاریخ مذکور میزان تولیدات علمی ایران در اسکوپوس به ۱۴ هزار و ۲۲۸ مقاله (1.6 سهم ایران از کل تولید علم جهان) بالغ شد که جایگاه خود را در مقام ۱۶ تولید علم جهان با این رتبه حفظ کرد.

وی تصریح کرد: این درحالی است که در پایگاه ISI میزان تولیدات علمی ایران در این تاریخ با وجود افزایش و رسیدن به رقم هفت هزار و ۸۳۴ مقاله، رتبه جهانی کشورمان ۱۹ شد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با استناد به آمار جدید، اظهارداشت: جدیدترین آمار از میزان تولیدات علمی نشان می دهد که تعداد مقالات ایران از اول سال میلادی تاکنون در پایگاه اسکوپوس به ۱۷ هزار و ۲۴۵ مقاله (1.6 درصد از کل تولیدعلم جهان) افزایش یافته که این امر سبب شده رتبه ایران در تولید علم جهان از ۱۶ به ۱۵ صعود پیدا کند.

مهراد افزود: این موفقیت چشمگیر دانشمندان ایران قابل تقدیر و تمجید است و انتظار می رود دولت منتخب نیز با رویکردی که اکنون از نظر پشتیبانی از تحقیقات علمی در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی حاکم است از شکوه و عظمت علمی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها پشتیبانی کند و در تجهیز مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی گام های موثر و عملی بردارد.

وی تاکید کرد: آنچه مسلم است مراکز آموزش عالی و پژوهشی به سرمایه گذاری قابل توجهی احتیاج دارد. رشد علمی با میزان سرمایه گذاری رابطه مستقیم دارد. در هر دوره ای که به بودجه دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی توجه شده است، جایگاه علمی کشور درجهان به خوبی رشد کرده است.

مهراد خاطرنشان کرد: گواه این ادعا رتبه تعدادی از دانشگاه های بزرگ کشور در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان است که در نظام های رتبه بندی شانگهای، تایمز، QS و سایماگو بازتاب دارد.

وی افزود: نظام استنادی ISI نیز میزان تولیدات علمی ایران را از اول سال میلادی تاکنون ۹ هزار و ۵۸۸ مقاله گزارش کرده است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: رتبه ایران در این جایگاه بعد از ترکیه که حائز مقام ۱۹ تولید علم جهان است قرار دارد اما مقایسه رتبه ایران در اسکوپوس و در این بازه زمانی نشان می دهد که ترکیه با تولید ۱۴ هزار و ۷۳۰ مقاله و با کسب رتبه ۱۹ بعد از ایران، تایوان، سوئیس و فدراسیون روسیه قرار دارد.

مهراد افزود: در هر دو نظام استنادی و در بازه زمانی مزبور، کشورهای آمریکا، چین، انگلستان، آلمان، ژاپن و فرانسه به ترتیب مقام اول تا ششم را به دست آورده اند.

وی اظهارداشت: در بین کشورهای در حال توسعه تنها هندوستان و برزیل به ترتیب با رتبه ۷ و ۱۴ در اسکوپوس و کشورهای هندوستان، برزیل و ترکیه با کسب رتبه های ۱۱، ۱۴ و ۱۹ در نظام استنادی ISI پیشتر از ایران قرار دارند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام بیان کرد: در نظام های استنادی اسکوپوس و ISI رتبه بسیاری از کشور های پیشرفته جهان و نیز رژیم اشغالگر قدس به مراتب پایین تر از رتبه جهانی تولید علم ایران است.

مهراد خاطرنشان کرد: در بین ۳۰ کشور نخست در نظام استنادی اسکوپوس تنها کشور مالزی با تولید هشت هزار و ۵۲۴ مقاله و رتبه ۲۴ از مجموع کشور های اسلامی قرار دارد و در بین ۳۰ کشور نخست در نظام استنادی ISI به جز ایران و ترکیه نامی از کشورهای اسلامی مشاهده نمی شود.(ایرنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها