حضور عمومی و همگانی در انتخابات برای تعیین سرنوشت اجتماعی ملت یک ضرورت است. مشارکت سیاسی هدفمند، انگیزه‌مدار و پرشور در موضوع مهمی همچون انتخابات ریاست‌جمهوری در جامعه اسلامی ما یک حق و تکلیف شرعی و ملی محسوب می‌شود.
کد خبر: ۵۷۰۷۴۸
نشاط حضور

بدیهی است در این خصوص مردم نباید بی‌تفاوت باشند، چراکه موضوع سپردن اداره امور کشور به‌عنوان امانتی مهم به دست یک فرد آن‌هم برای یک یا دو دوره چهارساله نمی‌تواند در صدر اولویت‌های مهم یک شهروند متعهد و مسئول قرار نداشته باشد لذا بصیرت و آگاهی و هوشیاری سیاسی آحاد ملت، آنها را به این جمع‌بندی رسانده که بی‌تفاوتی در انتخابات ریاست‌جمهوری ممکن است به حاکمیت افراد ناکارآمد و بی‌اعتنا به ارزش‌های دینی و انقلابی و بخصوص گفتمان انقلاب اسلامی بینجامد که نتیجه آن ناامیدی دوستان انقلاب از یک سو و طمع و گستاخی دشمنان انقلاب از سوی دیگر خواهد بود.

در پیچ تاریخی و مهم مقطع کنونی و در فضای بیداری اسلامی در دنیا جایگاه الگویی نظام جمهوری اسلامی ایران نیز همواره باید مد نظر باشد بخصوص در حوزه مردمسالاری دینی و توجه نظام اسلامی به اهمیت حضور حماسی مردم در انتخابات که طبق اصل ششم قانون اساسی امور کشور باید به اتکای آرای عمومی و از مسیر انتخاباتی پرشور و مردمی اداره شود.

امسال بر مبنای نامگذاری سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی، مشارکت همگانی مردم در انتخابات روز 24 خرداد از مصادیق بارز خلق حماسه سیاسی پیش‌بینی شده است و مردم بی‌صبرانه در شوق حضور پای صندوق‌های رای و انتخاب عالی‌ترین مقام رسمی کشور پس از رهبری هستند.

این روزها مسابقه تبیین برنامه‌های دولت یازدهم توسط نامزدها برای مردم، اعلام مراتب به ملت و ادعای اتخاذ ساز و کاری مــــوثر برای پیشرفت و رفع موانع داخلی و بین‌المللی در این مسیر است و البته نقطه اتکای همه تبلیغات به موضوع تلاش برای اقتصاد مقاومتی و خلق حماسه اقتصادی پس از حماسه سیاسی است.

در این مقوله رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای علاوه بر تشویق مردم بر حضور همگانی، پرشور و عمومی بر دو اصل تاکید دارند: یکی این‌که نامزدهای ریاست‌ جمهوری در بیان وعده‌ها و برنامه‌ها متوجه واقعیت‌ها باشند و علاوه بر این‌که برای تجلی خود، سیاه‌نمایی و بی‌انصافی در مورد خدمات انجام شده نکنند، در جهت تحقق آرمان‌ها و مطالبات مردم نیز چنان بگویند که تحقق‌یافتنی باشد.

نکته دیگر توجه و دقت مردم به بیانات نامزدهاست که می‌تواند معیار مناسبی برای انتخاب باشد. از آنجا که محتوای انقلاب اسلامی شکوهمند ملت ایران بر گسترش روابط بین‌الملل و نیز سپردن سرنوشت مردم به دست خودشان رقم خورده است در ایجاد بنیادها و نهاهای سیاسی که پایه تشکیل جامعه‌ای سالم و پویا براساس مکتب حیاتبخش اسلام است، باید صالحان عهده‌دار اداره مملکت شوند تا زمینه تحقق آرمان‌های ملت فراهم شود.

آنچه مهم است تاثیر عمیق حضور پرشور و همگانی مردم در انتخابات بر میزان اقتدار و عزت بین‌المللی است.

چرا که امروزه در معادلات و مناسبات بین‌المللی پشتوانه مردمی نظام، قدرتی نرم و حائز اهمیت تلقی می‌شود.

این قدرت مردمی بازدارنده است و بسیار مهم‌تر از قدرت تسلیحاتی و نظامی به شمار می‌آید. برای اتاق‌های فکر و اندیشمندان سیاسی دنیا حضور معنادار ملت ایران در پاسخ به فراخوان ولایت فقیه برای ادای یک وظیفه سیاسی و ملی اعجاب‌آور است و پیوند ملت با رهبری برای اعتلا و اقتدار نظام اسلامی مثال‌زدنی است.

حاصل این حضور همگانی و پرشور، نقش‌آفرینی جمهوری اسلامی ایران در جبهه مقاومت جهانی در مقابل استکبار به سرکردگی آمریکاست که امروزه زیاده‌خواهی و جنگ‌افروزی و تحریم‌ها و تضییقات غیرقانونی آن مانع پیشرفت مادی و معنوی ملت‌ها شده است.

بی‌شک برگزاری انتخابات پرشور 24 خردادماه تحریم‌شکن خواهد بود و با پی بردن دشمنان به عظمت حضور مردمی و کشف این واقعیت که تحریم‌ها بر اراده آهنین ملت ذره‌ای تاثیر نداشته است ناکامی و عقب‌نشینی آنها را از این شیوه غیرمردمی و بی‌حاصل به دنبال خواهد داشت.

ملت ایران به‌عنوان پرچمداران مقاومت و پایداری در مقابل زورگویی سلطه‌طلبان، فرهنگ آزادگی و استقلال و عزت اسلامی را به رخ جهانیان خواهند کشید و حماسه حضور، حماسه سیاسی را خلق خواهد کرد که سکوی پرشی برای خلق حماسه اقتصادی خواهد بود.

همه موفقیت‌ها در گرو انتخابی هوشمندانه و معیار محور در غوغای رقابت‌های سیاسی است؛ انتخاب فردی که اخلاص در برابر پروردگار، تبعیت در برابر ولایت فقیه و صداقت در برابر مردم را به عنوان سرمایه‌ای بی‌بدیل داشته باشد و با تکیه بر اصل مشورت‌‌‌طلبی و انتقادپذیری، دولتش کانون آمد و شد کارشناسان متخصص و متدین باشد.

امیر مومنان علی(ع) در خصوص تاثیر حضور و مشارکت مردم می‌فرمایند: «اگر انبوه آن جماعت نبود یا گرد آمدن یاران، حجت را بر من تمام نمی‌کرد... حکومت را نمی‌پذیرفتم.

بنابراین روز 24 خرداد در انتظار حضور و مشارکت انبوه ملت است که البته نقش تاثیرگذار زنان آگاه و فرهیخته در برپایی نهضت «حرکت و نشاط حضور» در طـــول 33 سال گذشته مورد توجه جهانیان بوده، زنان انقلابی کشور که به تعبیر حضرت امام(ره)، انقلاب مرهون خیزش و نقش‌آفرینی آنهاست و حرکت آنها حرکت خانواده بلکه خانواده‌هاست.

فاطمه آلیا - عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها