می‌توان فهرستی طولانی از کارگردانان شناخته‌شده سینما تهیه کرد که طی چند سال اخیر به دلایل مختلف موفق به ساخت فیلم جدیدی نشده‌اند.
کد خبر: ۵۵۸۶۴۸
سکانس‌ شلوغ سینما در سال 92

کارگردانان صاحب‌سبک و قدرتمندی که خانه‌نشین هستند یا در کشوی میز تحریرشان انبوهی از فیلمنامه‌های کار‌نشده دارند، اما در سال 92 با سینماگرانی روبه‌رو هستیم که با وجود تمام مشکلات چند سال اخیر هنر هفتم و دوری چند ساله‌شان از سینما، آغازی دوباره برای فعالیت در سینما متصور شده‌ و به فهرست فعالان امسال پیوسته‌اند.

اگر چه اسامی فیلمسازانی که سال‌هاست پشت ویزور دوربین سینما قرار نگرفته‌اند کم نیست، اما ظواهر و خبرها گواهی می‌دهد ‌می‌توان امیدوار بود امسال تولیدات سینمایی با اسامی متنوع‌تری از کارگردانان همراه باشد و سینماها رونق دوباره بگیرد.

تهمینه میلانی

سه سال از ساخت آخرین فیلم تهمینه میلانی با عنوان «یکی از ما دو نفر» می‌گذرد. طی این مدت، میلانی از تولید فیلم سینمایی با عنوان «فری کثیف» (شیر یا خط) انصراف داد، ولی در نهایت اوایل سال گذشته تصمیم به کارگردانی فیلم تازه‌ای با نام «تنهایی پرهیاهو» گرفت.

این فیلم که ابتدا اقتباسی از کتاب «دا» خوانده شد، به نقش زنان در سال‌های جنگ خواهد پرداخت. میلانی برای ساخت این فیلم موافقت بنیاد سینمایی فارابی را جلب کرده که با مشخص‌شدن بودجه این بنیاد وارد مراحل تولید می‌شود.

کیومرث پوراحمد

با گذشت هفت سال از ساخت فیلم سینمایی «اتوبوس شب»، کیومرث پوراحمد قصد دارد دست به خلق فیلم تازه‌ای بزند. این کارگردان سینما که در طول این مدت، گریزی به تئاتر زد و نمایش «خرده خانم» را در ایرانشهر به روی صحنه برد، این بار فیلم سینمایی «ایرانی» را کلید خواهد زد.

این فیلم که همچون اتوبوس شب در فضای هشت سال دفاع مقدس می‌گذرد، به تهیه‌کنندگی سعید سعدی پروانه ساخت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده است.

فیلمنامه ایرانی براساس داستانی واقعی توسط پوراحمد و علیرضا معتمدی نوشته شده و داستان رزمنده‌ای را روایت می‌کند که در یک عملیات پایش روی مین می‌رود و ۱۸ روز در خاک عراق گرفتار می‌شود. ‌فیلمنامه این اثر با مشاوره حبیب احمدزاده در حال بازنویسی است و ظرف یک ماه آینده به‌طور کامل آماده خواهد شد.

محمد بزرگ‌نیا

محمد بزرگ‌نیا، کارگردان سابقه‌داری در عرصه فیلم‌های دریایی است که پس از ساخت فیلم پرهزینه «راه آبی ابریشم»، فیلم تاریخی «امامقلی‌خان» را می‌سازد.

بزرگ‌نیا که دو سال از اکران آخرین فیلمش می‌گذرد، این روزها به تحقیق و پژوهش پروژه امامقلی‌خان مشغول است تا با پایان نگارش فیلمنامه آن را جلوی دوربین ببرد.

این فیلم که در فضایی دریایی می‌گذرد، زندگی امامقلی‌خان ـ یکی از سرداران جنگی و حاکمان زمان شاه‌عباس اول صفوی ـ را به تصویر می‌کشد. امامقلی‌خان فرماندار ایالت فارس، بوشهر و بحرین بود که با وجود خدماتی که ارائه کرد به دستور شاه صفی در قزوین کشته شد.

امامقلی‌خان در جرگه پروژه‌های سنگین و زمانبر قرار می‌گیرد و راهی طولانی تا پایان مراحل تولید دارد.

رامبد جوان

رامبد جوان که پس از فیلم میلیاردی «ورود آقایان ممنوع» بیش از دو سال پشت دوربین کارگردانی سینما قرار نگرفته است، تابستان امسال فیلم «خندنده» را کلید می‌زند.

این فیلم که سال گذشته پروانه ساخت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد، بر اساس ایده‌ای از جوان و با همکاری پیمان معادی نوشته شده است. ‌خندنده ـ همان‌طور که از نامش پیداست ـ در فضایی طنز می‌گذرد و فیلمبرداری‌اش تا فصل پاییز ادامه پیدا خواهد کرد.‌

رامبد جوان در جشنواره سی و یکم فیلم فجر به دلیل بازی متفاوتی که در «گناهکاران» (فرامرز قریبیان) ایفا کرد، جایزه بهترین بازیگر مکمل مرد را دریافت کرد. این بازیگر همچنین در برنامه نوروزی «کلاه قرمزی 92» به تلویزیون آمد.

علیرضا امینی

علیرضا امینی یکی از کارگردانان جوان سینماست که هر چند سال یکبار فیلم می‌سازد. او که بعد از «انتهای خیابان هشتم» (1390) اعلام کرد فیلمنامه با عنوان «بلوک 9 خروجی 2» را خواهد ساخت، ولی تاکنون موفق به ساخت آن نشده است اما گویا سال 92 ، سال تولید بلوک 9، خروجی 2 است و امینی، پیش‌تولید این فیلم را شروع کرده است.

فیلم در تهران و شمال کشور فیلمبرداری می‌شود و به لحاظ واقعگرایانه بودن و بررسی زندگی آدم‌های طبقه متوسط شبیه به انتهای خیابان هشتم است.

بلوک 9، خروجی 2 که چهار شخصیت اصلی دارد، درباره زندگی چند جوان است که در موقعیتی ناخواسته قرار می‌گیرند. حامد بهداد‌، شهاب حسینی‌، ترانه علیدوستی‌ و تینا آخوندتبار بازیگران مورد نظر امینی برای این فیلم بودند، ولی مشخص نیست حضور این بازیگران بعد از یک سال تاخیر در این پروژه همچنان قطعی باشد.

فریدون جیرانی

فریدون جیرانی پس از فیلم سینمایی «من مادر هستم»، در تازه‌ترین فیلمش «زندگی دوگانه فیروز» موضوعی کمدی را دستاویز قرار داده است. این فیلم که روزهای پایانی فیلمبرداری را طی می‌کند، زندگی مردی میانسال را روایت می‌کند که بسیار خسیس است و با ماجراهایی روبه‌رو می‌شود.‌

جیرانی، این فیلم را در سکوت خبری، اواسط اسفند جلوی دوربین برده است و بازیگرانی چون اکبر عبدی، ساره بیات، فرهاد اصلانی و صابر ابر هم در آن بازی کرده‌اند.

این کارگردان سینما، پیش از این فیلم ویدئویی «داستان عوضی» را ساخت که در جشنواره سی و یکم فیلم فجر پذیرفته نشد.

سعید سهیلی

نام سعید سهیلی برای جذب مخاطب سینمایی و ساخت اثری پرفروش و جنجالی کافی است. این کارگردان سینما با «گشت ارشاد» به یکی از چهره‌های بحث‌برانگیز سینما بدل شد و تا مدت‌ها نقل محافل سینمایی بود.

سهیلی که به نظر می‌رسید با پایین‌کشیدن فیلمش از پرده سینماها تا مدت‌ها با سینما قهر کند، قصد دارد فیلم تازه‌ای به نام «کلاشینکف» را بسازد.

آن‌طور که شنیده شده این فیلم مضمونی طنز، اما تلخ دارد که بی‌شباهت هم به گشت ارشاد نیست. ‌سهیلی پس از هشت ماه سرانجام پروانه ساخت کلاشینکف را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد و بزودی پیش‌تولید آن را شروع خواهد کرد.

هنوز بازیگران و عوامل این پروژه مشخص نشده‌اند، ولی سهیلی گفته است قصد دارد این فیلم را روانه جشنواره فیلم فجر کند. باید منتظر ماند و دید کلاشینکف تا چه حد به گشت ارشاد شباهت دارد.

فرهاد مهرانفر

آخرین فیلم فرهاد مهرانفر «قطعه زمستانی» در سال 80 ساخته شد و این کارگردان، موفق به ساخت فیلم تازه‌ای نشد. امسال مهرانفر با فیلم سینمایی «بر بال‌های خیال» به فعالیت خود در سینما ادامه می‌دهد.

این فیلم که اکنون در شمال کشور در حال فیلمبرداری است، ادای دین به مرحوم امیر بدرصالحی، بازیگر گیلانی است که بر اثر حادثه‌ای به کما می‌رود و دارفانی را وداع می‌گوید.

داستان فیلم، سفر خیالی پدر و دختر معلولش به ناکجاآبادی است که پدر جوان را با سرنوشت گذشته‌اش به چالش می‌کشد. در این فیلم بهزاد حقیقی، مسعود بدرصالحی و کودک خردسال رها بدرصالحی بازی می‌کنند.

سیروس الوند

سیروس الوند پس از سه سال دوری از سینما با فیلم سینمایی «عاشق شدی، بیا» دوباره به حوزه اصلی فعالیتش یعنی هنر هفتم برمی‌گردد.

کارگردان دست‌های آلوده، درام عاشقانه عاشق شدی، بیا را به عنوان تازه‌ترین اثر سینمایی‌اش در نظر گرفته است. این فیلم روایتی از یک زندگی خانوادگی دارد که توسط الوند نوشته شده است.

الوند قصد دارد این فیلم را در بخش خصوصی بسازد و به دنبال سرمایه‌گذار و تهیه‌کننده برای آن است. این کارگردان، آخرین بار با «پرتقال خونی» در عرصه سینما حضور پیدا کرد و پس از آن فیلم دیگری نساخت.

مسعود کیمیایی

مسعود کیمیایی همچنان طرفداران سرسختی دارد که منتظر ساخت فیلم‌های جدیدی از او هستند، ولی کیمیایی بعد از «جرم» هنوز فیلمی به کارنامه طولانی خود اضافه نکرده است.

این کارگردان قدیمی طی دو سال دوری‌ از سینما، فیلمنامه‌های تبعید سایه‌ها، دست تنها و خائن‌کشی را به عنوان کار جدیدش اعلام کرد، اما دست تنها مجوز ارشاد را نگرفت و تبعید سایه‌ها هم که نیاز به فیلمبرداری در فضای سرد روسیه داشت به تعویق افتاد. کیمیایی این‌ بار اصرار دارد فیلمنامه خائن‌کشی را درباره زندگی مهدی بلیغ، کلاهبردار معروف ایرانی به تصویر بکشد.

دیگران...

از بین کارگردانانی که مدت‌ها از سینما دور بوده‌اند، می‌توان به فرزاد موتمن اشاره کرد. این کارگردان سینما قصد دارد فیلم «مانی و دلاور» را بسازد.

کمال تبریزی هم قرار است فیلم سینمایی «مادرم آسیه» را جلوی دوربین ببرد و محمدمهدی عسگرپور هم فیلم «مهمان داریم» را آماده نمایش می‌کند.

قاسم جعفری هم که پس از «پروانگی» سراغی از سینما نگرفت، با فیلم «حضور» به تهیه‌کنندگی صدیقه صحت به سینما بازمی‌گردد. اگرچه از این پروژه‌ها اطلاعات و جزئیات خاصی هنوز منتشر نشده است.

آزاده کریمی - گروه فرهنگ و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها