تورق کارنامه رشادت مرزداران ایرانی، بعضا موارد جالب توجه و عجیبی را پیش روی آدمی قرار می‌دهد.
کد خبر: ۵۵۳۳۲۸
حماسه مقاومت 3 مرزدار ایرانی

یکی از این رشادت‌هایی که حتی تعجب دشمن رودررو را نیز برانگیخته است، در ایام جنگ جهانی دوم در مرز نخجوان روی داده است؛ نقش و سهم ایران در تاریخ جنگ جهانی دوم همواره مورد غفلت بوده و آنچنان که شایسته است اثرات تاریخی و سیاسی این جنگ بر ایران مورد توجه قرار نگرفته است.

امروز در ایران اماکن و یادگاری‌های قابل توجهی از جنگ جهانی دوم وجود دارد که به نظر می‌رسد این ظرفیت را دارد که در قالب جذابیت‌های گردشگری و تاریخی مورد توجه قرار گیرد.

در روز سوم شهریور ۱۳۲۰ نیروهای شوروی از شمال و شرق و نیروهای بریتانیایی از جنوب و غرب، از زمین و هوا به ایران حمله کردند و شهرهای سر راه را اشغال کردند و به سمت تهران آمدند.

ارتش ایران به دلیل خصلت خودکامه حکومت پهلوی اول، نداشتن ریشه و ساختار اجتماعی و استراتژی غلط نظامی و غافلگیر شدن بسرعت و با کمترین مقاومت متلاشی شد.

روز چهارم شهریور بمباران شهرهای بی‌دفاع و سربازخانه‌ها توسط قوای شوروی و انگلیس ادامه پیدا کرد؛ شهرهای قزوین، رشت و تبریز مورد حمله هوایی قرار گرفت.

بر اثر حمله و بمباران شدید، لشکرهای تبریز، رضاییه، رشت، مشهد، اردبیل و گرگان به طور کامل از هم پاشیدند.

یکی از معدود مقاومت‌های نیروهای مسلح ایران برابر ارتش سرخ شوروی در مرز نخجوان روی داد؛ مرزی که نقطه صفرش روی پلی است که در تصویر مشاهده می‌شود.

این پل تاریخی که 110 متر طول و 5.5 متر عرض دارد در فاصله سال‌های 1914 ـ 1913 ساخته شده است، در سوم شهریور 1320 سه مرزبان دلیر ایرانی در همین نقطه صفر مرزی با ارتش سرتاپا مسلح شوروی جنگیدند و به شهادت رسیدند.

سید محمد راثی هاشمی، عبدالله شهریاری و ستوان ملک‌محمدی برخلاف سایر همقطاران خود که تسلیم و فرار در برابر نیروهای بیگانه را بر مقاومت ترجیح داده بودند تا آخرین فشنگ مقاومت کردند.

این رشادت عجیب حتی برای نیروهای شوروی جالب بود به طوری که سربازان شوروی بعد از فتح پل، با احترامات نظامی، اجساد این سه سرباز ایرانی را در کنار پل به خاک سپردند ولی متاسفانه کمتر کسی از مسئولان، مردم و اهالی رسانه از وجود قبور این سربازان شجاع وطن و حماسه آنان مطلع است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۹
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
۰
۰
درود بر سر باز ایرانی
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
۰
۰
شهدامثل ستارگان آسمانن كه ممكنه یك مدت نباشند وازیادبرن ولی هرازچندگاهی بانورافشانی خودمردم رواز غفلت بیدارمیكنند یكی بابازگشت جسدمطهرش بعد از سی سال واین سه شهید بزرگوارهم با همت وحمیت این نویسنده عزیز دلهای كدرمارونورانی میكنند.
علی از تبریز
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
۰
۰
با سلام بنده هر وقت به جلفا میروم به این سه شهید بزرگوار فاتحه داده و به همسفرانم شرح حماسه ای كه انجام داده اند را می دهم . خدا این سه شهید و شهدای جنگ تحمیلی را رحمت فرماید. با تشكر
هوشنگ فری
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
۰
۰
البته این عكس مربوط به پل عبور افراد و خودرو ها ( بنام پل چوبی )می باشد در واقع مزار سه شهید در كنار پل دیگری بنام پل آهنی كه برای عبور قطار ساخته شده است ، قرار دارد .
داود سرایلو
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
۰
۰
درود به روان پاكشان.منتظر میمانیم تا انتخابات تمام شود بعد باید ببینیم این اقایان كاندیدا كه این همه داد از اسلامی بودن میزنند یادشان میافتد كه یك زمانی سه شیر مرد در مقابل كفر ایستادگی كردن.كمترین كار ساختن بنای یاد بود است.به امید آن روز؟
ابراهیم اصواتی
Iran, Islamic Republic of
۲۳:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
۰
۰
لازم به ذكر می باشد كه اركانهای مربوطه همانند نیروهای نظامی مربوطه در آن هنگام ( ارتش ویا ژاندارمری واكنون نیروی انتظامی ) وبنیاد شهید ودیگر مسئولین مربوطه كه وظیفه ذاتی دارند كه از این افراد در صورت صحت و با مدارك معتبر كه این قضیه را تایید می نماید قدر دانی نمایند ومراحل دیگر را به عمل بیاورند . واگر هیچ كدام از اینها انجام نگیرد خداوند بهترین سند وشاهد در هر مورد می باشد.
امیر حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۳
۰
۰
نحت تاثیر این داستان اشكم در آمد! :((
داریوش
Iran, Islamic Republic of
۰۷:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۴
۰
۰
این سه سربازبادفن شدن ریشه دوانده وسراسرایران عزیزشاخه ومیوه داده وثمره آنها شهیدان 8سال دفاع مقدس وملت امروزی می باشندكه آمریكاوابرقدرتهای جهان را بذلت می نشاندانشا الله
احد
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۳۱
۰
۰
سلام من از نوه های یكی از این سه شهید هستم و خاطراتی كه پدر وعمویم از وی گفته اند بسی شیرین تر و درس آموزتر است .
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها