در این گزارش به سؤالات و شبهات شرعی مطرح شده پیرامون انجام تاتو و خالکوبی پاسخ داده می‌شود.
کد خبر: ۹۲۵۴۶۷
تاتو و خالکوبی مانع غسل و وضو می‌شوند؟
به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ تاتو یا همان خالکوبی سنتی دیرینه در کشورهای جهان است که افراد برای زیباتر شدن نقوشی را با ماندگاری دائمی روی پوست خود ایجاد می‌کنند.
امروزه خالکوبی کردن در سراسر جهان فراگیر شده و زنان بیشتر ابروان و خطوط مژه و لب‌های خود را تاتو می‌کنند. مردان هم بیشتر به ایجاد نقش و نگارهایی روی بازو، ساعد و کتف‌های خود تمایل دارند.
خالکوبی از زمان‌های قدیم در ایران رایج بوده، چنانچه مولوی در مثنوی معنوی از آن به عنوان کبودی زدن یاد می‌کند که بیشتر زنان، پهلوانان و اوباش جاهل طالب انجام این‌ کار بوده‌اند.
در این گزارش فارغ از درستی یا نادرستی و خطرات احتمالی بهداشتی تاتو و خالکوبی، به نظر شرع و مراجع عظام تقلید در اینباره می‌پردازیم و به سؤالات کاربران پاسخ می‌دهیم.
آیت‌الله خامنه‌ای:
- خالکوبی حرام نیست. به­ شرط آنکه ترویج فرهنگ غیراسلامی نشود. وضو و غسل آن هم صحیح است.
سؤال: بعضی از قسمت‏های بدنم خالکوبی شده است، گفته می‌شود که غسل و وضو و نمازم باطل هستند و نمازی از من پذیرفته نمی‌شود. امیدوارم مرا در این‏باره راهنمایی فرمایید.
جواب: اگر خالکوبی مجرد رنگ باشد و یا در زیر پوست بوده و بر ظاهر پوست چیزی که مانع از رسیدن آب بر آن شود، وجود نداشته باشد، وضو و غسل و نماز صحیح است.
آیت الله سیستانی:
پرسش: کاشتن ابرو برای زنان اشکال دارد یا خیر؟
پاسخ: کاشتن ابرو اگر رشد نداشته باشد به جهت وضو و غسل اشکال دارد ولی خالکوبی کردن آن مانعی ندارد.
پرسش: آیا خانمهایی که دارای تاتو بر روی ابروهای خود هستند، می توانند به حج بروند؟
پاسخ: اشکال ندارد و به حج ضرری نمی‌رساند.
پرسش: مقداری از ابروی بنده در کودکی در اثر تصادف مو رویش نکرده است، و من آن را تاتو کرده ام (ارایشگر مو کاشته است) لطفا بفرمائید غسل و وضو چه حکمی دارد؟ آیا باطل است یاخیر؟
پاسخ: اگر موی کاشته شده مصنوعی یا طبیعی به نحوی باشد که رشد نکند، چه با ماده چسبنده یا بدون آن کاشته شده باشد، به عنوان جزئی از بدن محسوب نمی‌شود و بنابر این مانع از صحت غسل می‌شود و نمی‌توان در وضو بر آن مسح کشید و اقدام به کاری که باعث تیمم به مدت طولانی شود به احتیاط واجب جایز نیست.
آیت‌الله مکارم شیرازی:
پرسش: اگر ابرو یا لب تاتو شود برای غسل چه حکمی دارد؟
پاسخ: این کار در صورتی که آرایش تند محسوب نشود و منشأ فساد نگردد جایز است و در هر حال برای غسل اشکالی ندارد، زیرا چیزی نیست که روی پوست را بپوشاند و اگر روی پوست باشد باید در صورت امکان به هنگام غسل برطرف شود.
پرسش: خالکوبی برای غسل چه حکمی دارد؟
پاسخ: اگر همراه با تصاویر مبتذل و انحرافی نباشد وبرای بدن ضرر قابل توجّهی نداشته باشد حرام نیست و در هر حال وضو و غسل با آن اشکالی ندارد؛ امّا سزاوار است از این کار پرهیز شود.
پرسش: تکلیف کسانی که اسمای جلاله و یا آیاتی از قرآن را بر روی بدن خود خالکوبی نموده اند، نسبت به طهارت و جنابت و مسّ بدن بدون وضو چیست؟
پاسخ: چون هنگام خالکوبی آیات زیر پوست قرار می گیرد، مسّ آنها اشکالی ندارد؛ ولی اگر بتوانند بدون عسر و حرج آنها را پاک کنند، احتیاط واجب آن است که آن را پاک کنند.
پرسش: آیا خالکوبی در اسلام حرام است؟ چرا؟
پاسخ: حرام نیست مگر اینکه عکس های مستهجن باشد و یا اسامی مقدس که در حال عدم وضو یا جنابت مایه اشکال شود.
پرسش: خالکوبی چه حکمی دارد و آیا برای غسل و وضو مشکلی ایجاد می کند؟
پاسخ: هرگاه ضرر خاصّی برای بدن نداشته باشد عکس‌های موجب فساد اخلاق در آن نباشد جایز است و در هرحال برای وضو و غسل مشکلی ایجاد نمی کند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها