jamejamsara
سرا سلامت کد خبر: ۸۹۶۱۵۵ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵  |  ۱۹:۳۵

بهتر است برخی مواد غذایی که به طور مرتب مصرف می کنیم به صورت پخته شده مصرف شوند. چون در این صورت برخی ویتامین ها و مواد مغذی، بیشتر حفظ شده و اثرات منفی خنثی می شود.

این مواد غذایی را خام نخورید!

به گزارش جام جم سرا ، در این مطلب 5 ماده ی غذایی را معرفی می کنیم که پخته شده ی آنها مغذی تر از خام شان است.

اسفناج پخته برای حفظ آهن

اسفناج حاوی ترکیبی به نام اسید اگزالیک است. اگر این ماده ی غذایی را به صورت خام مصرف کنید اسید اگزالیک مانع از جذب مواد معدنی مانند منیزیم یا آهن آن در بدن می شود. پخت اسفناج به صورت بخارپز بهترین روش برای محدود کردن فعالیت این ترکیب می باشد. این مسئله در خصوص تمام سبزیجات دارای برگ مانند شلغم، تربچه، هویج فرنگی و شلغم نیز صدق می کند.

گوجه فرنگی پخته شده برای حفظ لیکوپن

فرآیند پخت باعث می شود که مهم ترین آنتی اکسیدان موجود در گوجه فرنگی یعنی لیکوپن تغییر ماهیت دهد. البته این گفته بدین معنی نیست که لیکوپن (عامل رنگ زیبای گوجه فرنگی) از بین برود. برعکس پخت گوجه فرنگی باعث می شود که این قدرت و میزان این آنتی اکسیدان افزایش پیدا کند. زمانی که گوجه فرنگی به صورت خام مصرف می شود بدن انرژی زیادی برای جذب لیکوپن صرف می کند و جذب آن تضمین شده نیست. بنابراین بهتر است گوجه فرنگی را با اندکی روغن تفت دهید.

تخم مرغ پخته شده برای جلوگیری از مسمومیت

مصرف تخم مرغ خام توصیه نمی شود چون وجود باکتری هایی مانند سالمونلا باعث بروز مسمومیت غذایی می شود. فرایند پخت بهترین روش برای خلاص شدن از این ترکیبات بیماری زا می باشد. یادتان باشد که نباید تخم مرغ را بیش از 5 هفته در یخچال نگهداری کنید.

بروکلی پخته شده برای مقابله با سرطان

البته مصرف بروکلی خام نیز مفید است و باعث جذب ویتامین های آن می شود. اما در عین حال بروکلی و سبزیجات دیگری مانند گل کلم، کلم، شلغم، کلم کیل و غیره حاوی ترکیبی به نام گلوکوزینولات است. این ترکیبات خواص ضدسرطانی دارند. بخارپز کردن این ماده ی غذایی تاثیر زیادی در افزایش این ترکیب داشته و برای بدن مفید است.

هویج پخته شده برای حفظ بیشترین میزان ویتامین A

هویج پخته شده در مقایسه با هویج خام مفیدتر است. در واقع هویج پخته شده حاوی ترکیبی به نام بتاکاروتن است که بعد از مصرف در بدن به ویتامین A تبدیل می شود و این ویتامین برای بدن از اهمیت بالایی برخوردار است.
در حالت کلی توصیه می کنیم که سبزیجات بیشتری وارد برنامه ی غذایی تان بکنید و از خواص بیشمار آن ها بهره مند شوید.

منبع : تبیان

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سیمین
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۷
یعنی واقعا مطالب پزشكی تغذیه ای كه ادم میخونه می فهمه چقدر تا بحال روشش اشتباه بوده كاش جای حسابداری پزشكی خونده بودم حداقل اگه بیكار هم بودم به درد خودم میخورد چه عمری رو تلف كردیم...
سپاس فراوان از شما بابت مطالب عالی و مفید ممنونم
۰
۰
یادداشت بیشتر
باوری كه تغییر كرد

باوری كه تغییر كرد

موضوع این است وقتی راجع به ویروس صحبت می‌شود، راجع به اپیدمی صحبت می‌كنیم؛ یعنی راجع به مفهومی همزمان علمی و اجتماعی كه پیوست سیاسی در آن نمی‌گنجد.

بحران تصمیمات زودهنگام کرونایی

بحران تصمیمات زودهنگام کرونایی

اتخاذ تصمیمات متناقض در مدیریت بحران‌های اجتماعی یکی از اشتباهات حوزه مدیریت کلان است که در علم جامعه‌شناسی از آن به عنوان چندگانگی مدیریتی یاد می‌شود.

ویروس کرونا و اتحادیه اروپا

ویروس کرونا و اتحادیه اروپا

شاید بزرگترین چالشی که کشورهای اروپایی همیشه پس از جنگ جهانی دوم انتظارش را داشتند مشکلات امنیتی، سیاسی و نهایتا اقتصادی-اجتماعی بود.

گفتگو بیشتر
پیشنهاد سردبیر بیشتر