یک متخصص تغذیه گفت: رژیم‌های کاهش وزن که با فعالیت فیزیکی کافی و کمترین میزان استرس و بار روانی همراه باشد، به کارکرد مطلوب سیستم قلبی و عروقی کمک می‌کند.
کد خبر: ۷۱۳۰۷۶

دکتر کوروش جعفریان، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌و‌گو با جام‌جم با اشاره به این‌که رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدرات اثرات مطلوبی را بر کاهش وزن و حفظ سلامت قلب به جا می‌گذارد، افزود: رژیم‌های کاهش وزن که در آن از غذاهای فرآوری شده کمتر استفاده شود، می‌تواند به سلامت قلب کمک کند. همچنین در رژیم غذایی باید به نکاتی ازجمله کاهش مصرف چربی‌های اشباع، نمک و قندهای ساده توجه داشت. کاهش مصرف کلسترول نیز با مصرف محدود مواد غذایی چون دل و جگر، کله پاچه، زرده تخم‌مرغ و گوشت قرمز باید مد نظر قرار بگیرد.

وی تاکید کرد: همچنین استفاده از نان‌های سبوس‌دار و مواد غذایی حاوی فیبر چون حبوبات در کنار افزایش مصرف میوه و سبزیجات تازه به بهبود کارکرد قلب کمک می‌کند. مطالعات جدید محققان نیز نشان داده است که مصرف لبنیات کم‌چرب می‌تواند برای حفظ سلامت قلب و عروق بسیار مفید باشد.

مهم‌ترین علل گرفتگی عضلات

یک فوق تخصص درد گفت: معمولا گرفتگی عضلات بر اثر تغییر پروتئین در بدن رخ می‌دهد که گاهی بر اثر گرمازدگی و افزایش دما در عضلات ایجاد می‌شود.

دکتر مجید حیدریان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این مطلب که گرفتگی عضلانی یک مشکل پاتولوژیک است، افزود: این نوع گرفتگی زمانی ایجاد می‌شود که عضله دچار اسپاسم شده باشد و در وضع انقباض باقی بماند.

همچنین یکی از علت‌های شایع گرفتگی عضلات در گرما خستگی و کار بیش از حد است. برداشتن اشیای سنگین، فعالیت بیش از حد بدن مانند راه رفتن طولانی‌مدت، باقی ماندن عضله در یک حالت خاص، ورزش در دمای بالاتر از 39 درجه، احساس سفت‌‌شدگی یا گرفتگی عضلات هنگام ورزش یا هر عاملی که در انقباض یا ارتجاع عضله دخالت دارد، سبب گرفتگی عضلانی در فرد می‌شود. البته گرفتگی عضلانی ممکن است، بر اثر برخی بیماری‌ها مانند تیروئید، کلیه، اعصاب، اختلالات هورمونی، اختلال در گردش خون، دیابت و کم‌خونی باشد.

وی تاکید کرد: اگر گرفتگی و درد عضلات بیشتر از 12 ساعت باشد و به ورزش‌ها و ضددردهای معمول پاسخ ندهد، مراجعه به پزشک الزامی است تا علت زمینه‌ای آن مشخص و درمان شود. همچنین ماساژ دادن یکی از راهکارهای درمانی موثر این عارضه است؛ زیرا به دنبال ماساژ، خون در عضلات دست و پا بهتر جریان می‌یابد و از گرفتگی عضلات جلوگیری می‌کند. نوشیدن مقدار زیاد آب، مایعات، میوه، سبزیجات و رژیم غذایی سالم نیز در کاهش گرفتگی عضلات موثر است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها