اگر از نمای تکراری آشپزخانه منزل خود و تماشای هر روزه منظر آن خسته شده‌اید و چند وقتی است که فکر ایجاد تنوعی حداقل در بخشی از اجزای آن ر‌هایتان نمی‌کند، برخی دانستنیهای این نوشته ممکن است برایتان راهگشا باشد.
کد خبر: ۵۹۲۱۷۶

در آشپزخانه عناصر و اجزای بسیاری موجود است و با صرف مقداری وقت و هزینه می توان تغییراتی جالب و متنوع ایجاد کرد.

به گزارش جام جم سرا از معماری نیوز- سمت مهم دکوراسیون داخلی آشپزخانه را کابینت آن تشکیل می دهد توجه به انتخاب کابینت در ابتدای مبله کردن منزل بسیار حایزاهمیت است، زیرا کابینت دارای انواع و اقسام متنوعی است و هزینه های متفاوتی را برای ساکنان خانه دارد.
اما به هر حال پس از مدتی شما از دکوراسیون آشپزخانه خود خسته می شوید و اگر بخواهید تنوعی در آشپزخانه خود بدهید و هزینه زیادی را متحمل نشوید می توان تغییری روی کابینت‌ها اعمال کرد، بسته به جنس کابینت خود، می توانید آن‌ها را رنگ کنید، به این نکته نیز توجه داشته باشید که هزینه رنگ کردن کابینت بسیار کمتر از تعویض آن است.

در مورد انتخاب رنگ کابینت، رنگ داخل و طبقات نیز بسیار در تغییر حال و هوای دکوراسیون آشپزخانه تأثیر دارد. رنگهای مناسب که در این فصل می توانید آن‌ها را به کارببرید و از لحاظ روانشناسی احساس بهتری داشته باشید، رنگ هایی هستند که در طبیعت و درختان می بینید. ازسوی دیگر دقت در جزئیات دکوراسیون داخلی آشپزخانه، می تواند برای تغییری جالب و جذاب ولی بسیار کم هزینه بسیار شما را یاری رساند. بطور مثال با تعویض دستگیره های کابینت‌ها می توان تغییری در نمای کابینت‌ها و در کل در دکوراسیون آشپزخانه ایجاد کرد.

همانطور که می‌دانید آشپزخانه قلب هر خانه‌ای محسوب می‌شود و نه تنها باید از نظر کاربردی بازده بالایی داشته باشد بلکه نیکوست که بجهت زیبا‌شناختی، نظرخانم خانه را نیز تامین کند. به این منظور می‌بایست ۴ گام اساسی برداشته شود:

•طراحی حرفه‌ای دکوراسیون
•سلیقه فردی
•کیفیت
•نصب کار‌شناسانه اکیپ اجرایی

طرز چیدمان وسایل هم از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. وسایل آشپزخانه طوری باید قرار بگیرند که در وهله اول کار کردن با آن‌ها راحت باشد و بعد زیبا به نظر برسند و تعادل در محیط حفظ شود. به هر حال نباید فراموش کرد که چیدمان آشپزخانه هر خانمی با خصوصیات اخلاقی او هماهنگ است.

ایده شما برای تغییر دکوراسیون آشپزخانه‌تان هر چه که باشد، هدف این است که قلب خانه‌تان را منحصراً مطابق طبع و سلیقه‌تان در تغییر شکل دهید. به این منظور ابتدا مکان مناسب برای قرار دادن سه وسیله اصلی آشپزخانه یعنی: گاز، یخچال، و ماشین لباسشویی را پیدا کنید و سپس به ادامه کار بپردازید. برخی از خانواده‌ها وعده‌های غذایی را در آشپزخانه سرو می‌کنند بنابراین اگر ساکنان خانه شما هم جزء این گروه هستند باید حتی الامکان فضای آشپزخانه را به محیطی آرام بخش و دوستانه تبدیل کنید تا همه افراد از قرار گرفتن در آن لذت ببرند.

 

کاربرد رنگ‌های شاد

آیا تمایل دارید که با افق همگام شوید؟ کار‌شناسان رنگ در طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی فضاهای خانگی معتقدند که انسان‌ها به ویژه در قرن اخیربیش از هر زمان دیگری نیاز به دیدن رنگ‌هایی دارند که حس خوش بینی آن‌ها را تقویت کند؛ در این میان رنگ زرد حرف اول را می‌زند و به عنوان یکی از رنگ‌های فوق العاده قوی در این زمینه محسوب می‌شود.
رنگ زرد هم آرامش می‌دهد و هم انرژی بالایی به همراه دارد. ترکیب سایه روشن‌های لیمویی، کرم، خورشیدی، و پرتقالی نیز می‌توانند فضا را زیبا‌تر و شیک‌تر کنند. ترکیب رنگ لیمویی و کرم فضا را هموار‌تر، خورشیدی محیط را ملایم‌تر و پرتقالی آنرا دلنواز‌تر جلوه می‌دهد.

 

نور‌پردازی در آشپزخانه

در آشپزخانه‌های قدیم که مانند امروز دارای کابینت‌های ثابت و جاسازی شده و محل مشخصی برای اجاق گاز، یخچال و دیگر وسایل آشپزخانه نبودند، نور‌پردازی اغلب به وسیله یک چراغ آویز سقفی که در مرکز سقف آشپزخانه نصب می‌شد انجام می‌گرفت. چرا که اغلب فعالیت‌های داخل آشپزخانه (مانند آماده سازی مواد غذایی) بر روی میز وسط آشپزخانه انجام می‌شد. اما آشپزخانه‌های امروزی با ردیفی از کابینت‌ها، اجاق و یخچال جاسازی شده به موازات و در کنار دیوارهای آشپزخانه نیازمند شیوه دیگری از نور‌پردازی هستند.

در آشپزخانه‌های امروزی قسمت اعظم کار در آشپزخانه بر روی سطح کابینت‌ها در کنار اجاق گاز و یا شیر آب و سینک ظرفشویی انجام می‌شود که در اغلب آشپزخانه‌ها همگی در کنار دیوار قرار دارند اما هنوز چراغ‌های سقفی از وسط سقف آشپزخانه آویزان هستند، در نتیجه افراد اغلب پشت به منبع نور و در زیر سایه خود مشغول به کار هستند و هنگام کار از نور کافی برخوردار نیستند.

علاوه بر نیاز به روشنایی در این اماکن، فضای کلی آشپزخانه نیز باید از نور کافی برخوردار باشد. همچنین در بسیاری از آشپزخانه‌ها بعضی از کابینت‌ها با درهای شیشه‌ای و به صورت وی‌ترین ساخته شده‌اند تا از آن‌ها برای به نمایش گذاشتن ظروف زیبا و تزئینی استفاده شود. این کابینت‌ها نیز نیاز به نور‌پردازی داخلی دارند. به این ترتیب ما نیاز به یک مجموعه منابع نوری داریم که هریک به صورت جداگانه قابل کنترل باشند.

نور کافی برای سطح روی اجاق گاز در آشپزخانه‌هایی که دارای یک هواکش یا هود در بالای اجاق گاز هستند به راحتی توسط چراغ هواکش تأمین می‌شود. اگر بالای اجاق گاز، هواکش مجهز به چراغ وجود ندارد باید یک چراغ قابل تنظیم در بالای اجاق گاز نصب شود. همچنین بالای سینک ظرفشویی نیز به یک چراغ نیاز تا شب هنگام نور کافی برای شست و شوی ظروف و مواد غذایی را برای ما فراهم کند. ترجیحاً هر یک از این چراغ‌ها باید دارای کلید کنترل مجزا باشند تا فقط در مواقع لزوم مورد استفاده قرار گیرند.

برای تأمین نور کافی در سطح روی کابینت‌ها از آنجا که اغلب این سطوح در زیر کابینت‌های دیواری قرار دارند به راحتی می‌توان از چراغ‌های مهتابی که در زیر کابینت‌ها نصب می‌شوند بهره گرفت. به این ترتیب چراغ‌های نصب شده در زیر کابینت‌های دیواری بی‌آنکه دیده شوند و یا موجب آزار چشم باشند نور کافی را بر سطح روی کابینت‌ها می‌تابانند. چنانچه کابینت‌های زمینی عمیق باشند و نور محیط به اندازه کافی درون آن‌ها را روشن نکند برای دسترسی راحت به وسایل داخل این نوع کابینت‌ها می‌توان چراغ‌های کوچکی در آن‌ها نصب کرد که با کلیدهای اتوماتیک کنترل شوند و با باز و بسته شدن در کابینت‌ها روشن و خاموش شوند.

اگر آشپزخانه شما محل صرف غذا نیز هست استفاده از چراغ‌های سقفی که ارتفاعشان قابل تنظیم است درست در بالای میز غذاخوری ایده خوبی است. این چراغ‌ها می‌توانند هنگام صرف غذا روی میز را به خوبی روشن کنند و در مواقعی که از میز استفاده نمی‌شود فضای کلی آشپزخانه را روشنایی ببخشند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها