با فرا رسیدن ماه رمضان، زولبیا و بامیه به یکی از شیرینی‌های مورد علاقه روزه‌داران در این ایام تبدیل می‌شود اما بسیارند کسانی که به سبب نگرانی از رعایت بهداشت کافی در قنادیها یا اماکن عرضه این شیرینی خاص، میل چندانی به خرید یا حتی خوردن آن پیدا نکنند. نگران نباشید، با یادگیری طرز تهیه آن خودتان می‌توانید به پخت زولبیا و بامیه بهداشتی و مطمئن در خانه اقدام کنید.
کد خبر: ۵۷۸۱۵۸

 

شربت مخصوص
 
مواد لازم: 
 
شکر ۲فنجان
آب یک فنجان
گلاب ۲ قاشق سوپخوری
زعفران حل شده یک قاشق مرباخوری
آبلیمو یک قاشق مرباخوری
 
طرز تهیه: 
 
آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا بجوشد. بعد گلاب و زعفران را اضافه کرده، سپس آبلیمو را می‌ریزیم. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روی شعله بر می‌داریم.
 
زولبیا
 
مواد لازم: 
 
۲۰۰ گرم نشاسته
۱۸۰ گرم ماست
۲۰ گرم آرد
یک قاشق سوپخوری زعفران حل شده
یک قاشق چایخوری روغن جامد
یک دوم قاشق چایخوری جوش شیرین
یک قاشق سوپخوری آب یا گلاب
 
طرز تهیه: 
 
نشاسته و ماست را مخلوط کرده، چند دقیقه‌ای صبر می‌کنیم تا نشاسته در ماست خیس خورده و به راحتی حل شود. سپس آرد را اضافه می‌کنیم و با همزن خوب به هم می‌زنیم تا مایع زولبیا صاف و یکدست شود. روغن جامد را اضافه کرده و در حین به هم زدن آب یا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مایع اضافه می‌کنیم و آن را در قیف مخصوص می‌ریزیم. در این مرحله جوش شیرین را هم اضافه می‌کنیم و مایع را خوب به هم زده، در حالی که روغن روی شعله قرار دارد، زولبیا را توسط قیف در روغن کاملا داغ به صورت دایره‌های بزرگ و کوچک فرم می‌دهیم و بلافاصله پس از کمی سرخ شدن آن‌ها را پشت و رو می‌کنیم. 
زولبیا‌ها را در شربت قرار می‌دهیم و پس از۱۵- ۱۰ دقیقه آن‌ها را از شربت خارج کرده و در صافی قرار می‌دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود. 
 
نکته: برای سرخ کردن بامیه و زولبیا و گوش فیل از روغن مایع استفاده کنید، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنهاخواهد شد. 
 
 
بامیه 
 
 
مواد لازم: 
 
آرد ۲۰۰ گرم
آب ۳۰۰ گرم
تخم مرغ ۳عدد
روغن جامد یک قاشق سوپخوری
شکر نیم کیلو
نمک یک سوم قاشق چایخوری
آب ۱۵۰ گرم
آبلیمو ۲ قاشق سوپخوری
گلاب کمی
 
طرز تهیه: 
 
آب را جوش آورده، با شعله ملایم آرد را اضافه می‌کنیم و مرتب به هم می‌زنیم تا خمیر تقریباً سفتی به دست آید. بعد روغن را اضافه کرده و مرتب به هم می‌زنیم (در حدود ۳-۲ دقیقه)، به طوری که خمیر به صورت یک تکه درآید. سپس بعد از کمی سرد شدن خمیر، تخم مرغ‌ها را یکی یکی اضافه می‌کنیم و خوب خمیر را ورز می‌دهیم تا خمیر نرم و لطیف شود. برای اینکه بامیه رنگ زیباتری به خود بگیرد، بهتر است از شربت بامیه یک قاشق سوپخوری به خمیر بامیه اضافه کرده و با خمیر مخلوط کنیم. بعد خمیر را در قیف با ماسوره کنگره دار متوسط می‌ریزیم و سپس در روغن مایع سرخ می‌کنیم. 
برای سهولت کار بهتر است روغن را کمی داغ کرده، بامیه‌ها را به وسیله دست و یا با قیچی مخصوص آشپزخانه در روغن ریخته، بعد آن را روی حرارت مستقیم قرار دهیم تا بامیه‌ها سرخ شوند. بامیه‌ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم می‌زنیم تا به هم نچسبند و یک دست سرخ شوند. بامیه‌ها را در‌‌ همان حال که داغ می‌باشد، به شربت گرم اضافه می‌کنیم تا شربت را خوب به خود جذب کنند، در غیر این صورت بامیه‌ها شربت را جذب نخواهند کرد. اگر بامیه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد، علت آن رقیق بودن شربت می‌باشد.
>> ایران‌شف
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۹
رخساره م
United States
۰۹:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۳
۰
۰
عالی بود
سحر
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۱
۰
۱
اگربامیه نرم شودچكاربایدكرد
عالی بودمینا ك
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۳
۰
۰
عالی بود
زهرا
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۱
۰
۰
واقعا حرف نداشت
من درست كردم بی نظیرشد.....................................
خیلی ممنون از كار زیباتون.
كوثر
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۴
۰
۰
سلام پس شكرش رو كی اضافه كنم؟

نرگس
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
۰
۰
كوثر جان اگه دقت كرده باشی توی شربتش شكرم داره كه باید روی زولبیا و بامیه بریزی گلم
زهرا ازتهران
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۷
۰
۰
توضیحات واقعآعالی بود
رضا
United States
۲۱:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۲۸
۰
۰
خوب بود ممنون
مسعومه
Austria
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۱
۰
۰
سلام به جای نشاسته چه میتوانم استفاده كنم؟

نیازمندی ها