در بخش‌هایی از ایتالیا، یونان، اسپانیا، ترکیه، سوریه، تونس، لبنان و فرانسه رژیم غذایی خاصی به نام رژیم غذایی مدیترانه‌ای وجود دارد که شاه‌کلید آن مصرف ماهی، روغن زیتون و غلات است. این رژیم به عنوان یکی از سالم‌ترین رژیم‌های غذایی جهان هر روز حرف تازه‌ای برای گفتن دارد.
کد خبر: ۵۷۰۸۴۸

سالهاست که مزایای رژیم غذایی مدیترانه‌ای بر همه آشکار شده است. تاثیر رژیم غذایی مدیترانه‌ای بر کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت، انواع سرطان‌ها، جلوگیری از کاهش زوال عقل، بهبود آرتریت روماتوئید و... شاید این روز‌ها دیگر در نظر مردم کاملا عادی جلوه کند؛ اما گویا تاکنون دامنه تحقیقات روی این رژیم غذایی خاص آن طور که باید وسیع نبوده است. 

 
بتازگی در اسپانیا پژوهشی کلان انجام شده که توانسته بخوبی پاسخگوی این نبود اطلاعاتی باشد. تیم تحقیقاتی «پردیمد» که مسئول اجرای این تحقیقات در اسپانیا بوده، موفق شده با مطالعات طولانی مدت و جامعه آماری گسترده‌ای در سطح این کشور عملا این ادعا را ثابت کند که رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند خطر ابتلا به حمله قلبی و تشنج‌های مرتبط با آن را تا ۳۰ درصد کاهش دهد. 
 
این تحقیق که بر اساس داده‌های ۱۰ ساله از ۷۵۰۰ نفر در هفت استان اسپانیا به دست آمده، بزرگ‌ترین تحقیق از نوع خود در این کشور است. 
 
تیم تحقیقاتی با حضور ۱۶ گروه مجزا اعم از پژوهشگران دانشگاهی، متخصصان امور بالینی، پزشکان اورژانس، متخصصان امور تغذیه و متخصصان امراض مسری کار خود را از ۱۰ سال پیش آغاز کرد و در بهمن سال گذشته نیز نتایج را اعلام کرد. در این تحقیق آمده که مصرف ۱۰ گرم روغن زیتون خالص یا روغن زیتون تصفیه شده، ۱۲۵ گرم خشکبار، ۱۲۵ گرم سبزیجات، ۱۲۵ گرم ماهی، ۱۵۰ گرم گوشت یا مشتقات آن، ۵۰ گرم شیرینی، ۲۰۰ گرم لاکتوز، ۶۰ گرم نان گندم یا جو، ۶۰ گرم سیب زمینی یا دیگر غلات، ۴۰ گرم حبوبات و ۱۲۵ گرم میوه در روز می‌تواند به مدت پنج سال بدن را در برابر حمله قلبی ایمن نگه دارد. 
 
در این تحقیق بر مصرف دو ماده غذایی بیشتر از بقیه تاکید شده: روغن زیتون و گردو. بسیاری از پزشکان بر این باورند که مصرف یک یا دو ماده غذایی نمی‌تواند تاثیر چندانی بر سلامت افراد داشته باشد، اما نتایج تحقیقات این پژوهشگران اسپانیایی نشان می‌دهد که احتمال حمله قلبی در افراد بین ۶۰ تا ۸۰ سال که دست کم پنج سال پیاپی از این دو ماده روزانه استفاده کرده‌اند، نسبت به دیگر افرادخیلی کمتر است. 
 
یکی از شاخص‌ترین ویژگی‌های رژیم غذایی مدیترانه‌ای که در این تحقیقات نیز بر آن تاکید شده، کاهش مصرف چربی اشباع است. چربی، لازمه بدن است و متاسفانه برخی افراد تصور می‌کنند که با رژیم‌های بدون چربی می‌توانند به سرعت لاغر شوند در حالی که مصرف میزان مشخصی از چربی برای سلامت مغز کاملا ضروری است. در رژیم غذایی مدیترانه‌ای عمده چربی لازم بدن از روغن زیتون و دانه‌های روغنی از جمله گردو تامین می‌شود و بر اساس این تحقیق حتی مصرف روزانه ۱۰ گرم از این دو ماده غذایی می‌تواند سلامت قلب را تضمین کند.
 
جام جم آنلاین
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها