آیا تا به حال از فری که در آشپزخانه گذاشته‌اید، به عنوان تنور نانوایی و برای پختن نان استفاده کرده‌اید؟ اگر می‌خواهید امتحان کنید که مزه نان خانگی پخته شده در فر چگونه است، این آموزش کمکتان خواهد کرد.
کد خبر: ۵۵۲۷۰۵

 

مواد لازم:

آب: 1,2 لیتر

آرد سفید: 1 کیلو و صد گرم (تقریباً 12 دسی‌لیتر)

مایة خمیر (یا پودر آن، مایة خمیر بهتر است): 50 گرم

نمک: 3 قاشق چایخوری

روغن (روغن زیتون بهتر است): 6 قاشق سوپخوری

 

طرز تهیه:

 آب را تا 37 سانتیگراد گرم نموده، آن را داخل ظرف مخلوط کن بریزید. مایه خمیر را خُرد کرده، به آب درون ظرف اضافه کنید. روغن و نمک را به آن اضافه کرده، مخلوط کن را به کار بیندازید. آرد را کم‌کم به مایه اضافه کنید. این کار را ادامه دهید تا خمیر تقریباً از حالت چسبندگی خارج شود. مخلوط کردن خمیر معمولآ 10 تا 15 دقیقه وقت لازم دارد. خمیر باید خوب ورز داده شود.

پارچه تمیزی را روی ظرف مخلوط کن پهن کرده، آن را 45 دقیقه به حال خود در مکانی که تقریباً 37 سانتیگراد حرارت دارد، نگهداری کنید (همان گونه که خواهید دید خمیر نان بازاری تقریباً مثل خمیر نان بربری است، فقط کمی بیشتر آرد مصرف شده و همچنین نمک آن یک قاشق بیشتر است. دلیلش این است که هرچه نمک خمیر بیشتر باشد، نازک کردن نان راحت‌تر خواهد بود).

مقداری آرد را روی میز آشپزخانه پخش کنید، خمیر را از ظرف مخلوط کن خارج کرده روی آرد (میز) بریزید. دست خود را به آرد آغشته کرده، خمیر را 10 قسمت کنید و هر قسمت را به صورت توپ گردی درآورده، روی آرد (میز) بگذارید. پارچه تمیزی را روی آن قرار داده، 15 دقیقه به حال خود رها کنید.

فر را روشن کنید. حرارت را روی 300 سانتیگراد تنظیم کنید (بالاترین درجه ممکن). حتماً فقط از شعله بالایی فر برای حرارت فر استفاده کنید و شعله‌های پایینی فر را خاموش کنید (با این کار فر به صورت تنور عمل خواهد کرد).10 قطعه خمیر را یکی یکی با غلتک نانپزی پهن کرده (کمی آرد برای این کار استفاده کنید تا خمیر به میز نچسبد)، آنها را به شکل دایره یا بیضی به اندازه‌ای پهن کنید که ضخامتشان تقریبا 3 میلیمتر شود. اگر نتوانستید هم مشکلی پیش نمی‌آید، آنها را کمی ضخیمتر آماده کنید.

به وسیله چنگال، سوراخهایی را روی نان درست کنید. سپس خمیر پهن شده را با احتیاط برداشته، روی سینی فر قرار دهید و آن را در بالاترین نقطه فر قرار دهید. بخاطر نزدیکی نان به شعله‌ها باید مدام نان را زیر نظر داشته باشید تا نسوزد.

 >> بیتوته

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱۰
صدیقه رستمخانی
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
۰
۰
چرا خمیر روی تخته جمع میشود
مینا
-
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
خمیر وقتی جمع میشود یعنی هنوز به اندازه كافی استراحت نكرده است.
هاشم از شهر مقدس قم
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
۲
۰
خواهشمندم راجع به خمیر ترش و خمیر مایع بیشتر توضیح دهید با تشكر از شما سروران عزیز
masoud
Netherlands
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۹
۱
۰
1k rah sade baray dorost kardane nane sade dar khane
فریماكشمیری
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
۰
۰
سلام ممنون نان رو درست كردم خیلی خوب شد سپاسگذارم
آذر
Kazakhstan
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۸
۰
۰
سلام .سیارعالی بود.احسنت برشما
علی
-
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
۰
۰
عالی
ساحل
-
۰۰:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۳
این الان یعنی چی اول فك كن بعد بنویس اقاااااا علی جون
سعیده
-
۰۱:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۸
۰
۰
من هم درست كردم در مقیاس كمتر و خیلی عالی شد

نیازمندی ها