استیو جابز برای این‌که برندی همیشه خلاق را به دنیا معرفی کند، کارمندانش را با طرح 3 پرسش ساده اما اساسی به عیب‌یابی و نوآوری ترغیب می‌کرد.
کد خبر: ۱۱۴۸۰۱۰
چرا موتور خلاقیت اپل هرگز خاموش نشد؟

اگر از طرفداران دنیای فناوری باشید، حتما ماجرای تأسیس شرکت اپل را شنیدهاید. مسیر پرفرازونشیبی که استیو جابز طی کرد تا شرکتش به یکی از برترین برندهای دنیا تبدیل شود، همواره الهامبخش بسیاری از کارآفرینان جوان بوده است. علت موفقیت اپل را میتوانیم در سوالات سادهای که او بهطور مرتب از کارمندانش میپرسید، جستوجو کنیم.

۱. اشکال کار ما کجاست؟

خیلی کمپیش میآید که کسی رئیس باشد و این سوال را از کارمندانش بپرسد. چرا؟ شاید چون روسا میترسند مشکلات شرکتشان انگشتنما شود و همه بهجای تلاش برای حل مشکلات فقط در همان مرحله عیبیابی درجا بزنند. اما اگر از این پرسش ساده گریزان باشید، مشکلات کوچک و قابل حل بهتدریج بزرگتر و دیرحلتر خواهند شد. کار جالبی که جابز میکرد این بود که از عدهای سوال «اشکال کار ما کجاست؟» و از عدهای دیگر سوال «کجاهای کار خوب پیش میرود؟» را میپرسید. او این سوالات را آنقدر از نفرات مختلف میپرسید تا اینکه احساس میکرد جرقهای در ذهنش زده شده است و میتواند از یافتههایش به تصمیم درستی برسد.

۲. چرا کار میلنگد؟

روسا از این سوال نیز بیزارند؛ زیرا نمیخواهند بحث به درازا بکشد و همه بهجای راهحل فقط دنبال مقصر بگردند. اما جابز معتقد بود این چراها درمورد مسائل مختلف مانند طراحی محصول، روند تولید و محدودیتهای توزیع دقیقا همان چیزی است که باعث نوآوریهای مداوم میشود. گفته شده است طرح این سوال در تصمیمگیری درمورد عرضه آیفونهای بدون کیبورد فیزیکی خیلی کمک کرد.

۳. آیا این بهترین کاری است که از شما برمیآید؟

این از آن سوالاتی است که نهتنها به گرهگشایی از مشکل کمک میکند، بلکه باعث ترغیب کارمندان نیز میشود. هروقت جابز این سوال را مطرح میکرد، در واقع بهطور ضمنی به دو نکته اشاره میکرد: یکی اینکه میداند کارمندش کارش را خوب انجام میدهد و دیگری اینکه به طرف مقابل نشان میداد تا هرکسی بهترین توانش را مایه نگذارد، او راضی نخواهد شد! جابز با طرح این سوال باعث میشد کارمند خودش کیفیت کارش را قضاوت کند و اگر دید کارش از کیفیت مورد انتظار برخوردار نیست، خودش ترغیب شود از نو شروع کند و اینبار استانداردهای لازم را بیشتر مدنظر داشته باشد.

منبع: INC

صدف دژآلود

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها