این روزها گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها همه جا هستند. اگر در تاکسی، اتوبوس یا حتی خیلی از خانه‌ها سرتان را بلند کنید، افرادی را می‌بینید که در حال کار با این وسایل هستند و انگشتانشان را روی آن حرکت می‌دهند. در پنج سال اخیر، تعداد خانواده‌هایی که گوشی هوشمند و تبلت دارند، حدود 10 برابر شده است. طبیعی است که این وسایل در دست کودکان هم بیشتر دیده می‌شود. کودکان از سنین خیلی پایین‌تری شروع به کار با صفحه‌های لمسی می‌کنند،‌ اما سوال این است که این اتفاق بدی است یا خوب؟
کد خبر: ۹۵۴۴۶۲
خردسالان و تبلت؛ آیا خطری وجود دارد؟

تاثیر منفی استفاده از صفحه‌های لمسی بر خردسالان خیلی‌ها را نگران کرده است؛ از خانواده‌ها گرفته تا سیاستگذاران کلان در دنیا. خیلی از سازمان‌های بهداشتی توصیه می‌کنند کودکان تا دو سالگی در معرض هیچ گونه صفحه نمایش ازجمله صفحات لمسی قرار نگیرند؛ ولی هنوز مبنای علمی محکمی برای این توصیه مخصوصا در مورد صفحات لمسی وجود ندارد. در واقعیت هم بسیاری از خردسالان در معرض این صفحات قرار می‌گیرند و از سنین خیلی پایین با آنها کار می‌کنند.

نتایج تحقیقی که اخیرا در انگلیس روی 715 خانواده انجام شد، نشان داد که بیشتر خردسالان روزانه در معرض صفحات لمسی قرار گرفته‌اند؛ به طور مشخص آنها شامل 51 درصد 6 تا 11 ماهه‌ها و 92 درصد 19 تا 36 ماهه‌ها بودند. در این میان میزان استفاده از صفحه نمایش رابطه‌ای با توانایی‌های زبانی و راه‌رفتن خردسالان نشان نداد، اما زمان اولین استفاده فعال از صفحه لمسی با مهارت‌های ظریف حرکتی در خردسالان 19 تا 36 ماهه رابطه مستقیمی داشت. اگرچه هنوز مشخص نیست که آیا استفاده از این صفحات باعث بالاتر رفتن این مهارت شده یا خردسالانی که مهارت بالاتری داشته‌اند، زودتر از از این صفحات استفاده کرده‌اند یا خیر.

فناوری صفحه‌های لمسی هنوز جدیدتر از آن است که به همه‌ تاثیراتش واقف باشیم، اما مشخص است که نسل جدید چه بخواهیم چه نخواهیم در معرض فناوری‌های جدید قرار دارد و خیلی سریع خودش را با آن تطبیق می‌دهد. این ما هستیم که باید این تاثیرات را با احتیاط اما بدون ترس بررسی کنیم.

منبع: psypost.org

صبا مولوی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها