نگاهی به آنچه در مراسم اخیر گوگل گذشت

شکوه خالصانه

سه‌شنبه 7 مهر ساعت 9 صبح به وقت سا‌نفرانسیسکو گوگل طی مراسمی که به نام نکسوس مزین شده بود پرده از محصولات جدیدش برداشت.
کد خبر: ۸۴۵۰۷۸
شکوه خالصانه

چند ساعت قبل از آغاز مراسم تقریبا تمام جزئیات محصولاتی که قرار بود معرفی شود، در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی فاش شده بود و شگفتی و جذابیت مراسم رنگ باخته بود. غیر از این مورد، فضای سالن لفت اسپیس (Left Space) که مراسم گوگل نکسوس در آن برگزار شد.

محقر و تعداد خبرنگاران به قدری کم بود که میزبانی این مراسم توسط شرکتی به بزرگی گوگل را با تردید مواجه می‌کرد.

به هر حال این مراسم با همه حاشیه‌هایش نگاه‌های زیادی را از سراسر جهان به سوی خود جلب کرد و زمان ورود ساندار پیچای با لهجه انگلیسی ـ هندی‌اش روی سن، لحظه اوج رویداد گوگل بود.

2 یار تازه نفس

پیچای پس از خوشامدگویی به حضار این بار در مقام مدیرعامل یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری دنیا شروع به توصیف سرویس‌ها و خدماتی کرد که شرکت تحت امرش به‌تازگی به مجموعه سرویس‌های خود افزوده است.

پس از او، دیو بورک (Dave Burke)، معاون ارشد بخش مهندسی اندروید با دو گوشی جدید در جیب‌هایش روی صحنه آمد و اعضای جدید خانواده نکسوس را به جهانیان معرفی کرد؛ نکسوس 6P و 5X.

این دو تلفن جدید گرچه فقط بخشی از این مراسم را به خود اختصاص دادند، اما مهم‌ترین قسمت آن بودند.

نکسوس 6P طبق آنچه انتظار می‌رفت محصول مشترک گوگل و شرکت چینی هوآوی است. این گوشی که در رده فبلت‌ها قرار می‌گیرد برای نخستین بار در خانواده نکسوس به حسگر اثر انگشت و بدنه فلزی مجهز است.

برخلاف آیفون و سامسونگ، گوگل پشت گوشی را برای قرار دادن حسگر اثر انگشت انتخاب کرده، زیرا اعتقاد دارد بهترین نقطه برای این جانمایی است.

غیر از این دو مورد، گوگل در این گوشی از پورت USB-C استفاده کرده تا سنت‌شکنی را تکمیل کند.

نکسوس 6P مجهز به نمایشگر 5.7 اینچی با وضوح 2K و پنل آمولد بوده و در پشت این گوشی از دوربین 12.3 مگاپیکسلی با حسگر ساخت سونی استفاده شده است.

در قلب این گوشی پردازنده 64 بیتی اسنپ‌دراگون و سه گیگابایت رم جا گرفته و اندروید نسخه 6 مارشملو همراه با یک باتری 3500 میلی‌آمپری این محصول را تغذیه می‌کند.

این گوشی در سه ظرفیت 32، 64 و 128 گیگابایت عرضه شده و قیمت پایه آن از 499 دلار آغاز می‌شود. ضخامت بسیار کم بدنه، رنگ‌های جدید، پشتیبانی از دابل کلیک برای فعال‌سازی دوربین، اشتراک رایگان 90 روزه در گوگل‌پلی موزیک و هدیه 50 دلاری برای خرید اپلیکیشن‌ها از دیگر هدایای گوگل حین معرفی این گوشی به کاربرانش بود.

همکاری صمیمانه

دومین گوشی که از جیب بورک درآمد نکسوس 5X بود که نمایشگر آن با اندازه 5.2 اینچ اندکی کوچک‌تر از برادر بزر‌گ‌تر خود بود.

این گوشی حاصل همکاری گوگل با شریک قدیمی‌اش یعنی ال‌جی بوده و حین مراسم از این محصول به عنوان دستگاهی مقرون به صرفه به نسبت کارایی‌اش یاد شد.

این گوشی به پردازنده شش هسته‌ای اسنپ‌دراگون مجهز است و نمایشگر آن از کیفیت فول‌اچ‌دی بهره می‌برد.

روی این گوشی از یک دوربین 12 مگاپیکسلی در پشت و دوربین پنج مگاپیکسلی در جلو استفاده شده و قابلیت فیلمبرداری 120 فریم بر ثانیه وجود دارد.

این گوشی به باتری 2700 میلی‌آمپری مجهز است و با دو ظرفیت حافظه 16 و 32 گیگابایت و قیمت پایه 379 دلار عرضه شد. همچون 6P، این ساخته ال‌جی هم به حسگر اثر انگشت در پشت بدنه مجهز است و گوگل از آن با نام نکسوس ایمپرینت (Imprint) یاد می‌کند.

در مراسم رونمایی، گوگل صحبتی از نحوه عملکرد و سرعت این حسگر به میان نیاورد، اما مشخص است همچون اپل عزمش را جزم کرده تا کاربردهایی از‌جمله پرداخت موبایلی را برای آن در نظر بگیرد.

این گوشی نیز به پورت یواس‌بی سی مجهز است و امکان اتصال کابل‌های قدیمی به آن وجود ندارد. اما چرا؟

چندی پیش گوگل لپ‌تاپی را معرفی کرد که به این پورت مجهز بود؛ بنابراین به نظر می‌رسد این پورت به مذاق شرکت‌های بزرگ فناوری خوش آمده و آینده محصولات را بر مبنای آن در نظر گرفته‌اند.

گوگل پس از معرفی این دو گوشی، طرح «نکسوس پروتکت» را معرفی کرد که با پرداخت 69 دلار برای 5X و 89 دلار برای 6P به مدت دو سال بروز مشکلات مکانیکی روی این گوشی‌ها را پوشش خواهد داد.

روزهای خوش گوگل

پس از بورک، ساندار پیچای دوباره روی صحنه آمد و سخن از افزایش تعداد کاربران سیستم‌عامل اندروید به 1.4 میلیارد نفر در جهان به میان آورد.

به گفته او اکنون تعداد کاربران گوگل‌پلی از یک میلیارد نفر گذشته و پس از آن یوتیوب و کروم قرار دارند و جیمیل نیز 900 میلیون کاربر دارد.

پس از این نسخه جدید اندروید مارشملو معرفی شد که ابتدا فقط گوشی‌های نکسوس آپدیت آن را دریافت خواهند کرد.

این نسخه از اندروید از لحاظ ظاهری تفاوت آنچنانی با نسخه قبلی ندارد و بیشتر روی تجربه‌ کاربری آن تغییر اعمال شده است.

از امکانات برجسته مارشملو می‌توان به حالت حفظ باتری در زمان استفاده نکردن، تعریف دسترسی جدید برای اپلیکیشن‌ها و قابلیت Now on tap اشاره کرد.

تا پیش از این در اندروید فقط یک‌بار هنگام نصب اپلیکیشن‌ها اجازه انواع دسترسی‌های اپ به بخش‌های مختلف گوشی پرسیده می‌شد.

اما حال برای دسترسی به مواردی مانند موقعیت جغرافیایی یا دوربین و آلبوم عکس‌ها سوال‌های جداگانه‌ای از کاربر می‌شود؛ ویژگی‌ای که مدت‌هاست در سیستم‌عامل iOS اپل شاهد آن هستیم.

سرویس موزیک گوگل‌پلی

فصل‌الخطاب مراسم گوگل با معرفی سرویس موزیک گوگل‌پلی همراه بود که به‌وسیله آن می‌توان موسیقی استریم کرد، همچون اسپاتیفای و اپل موزیک.

اما غیر از تشابه عملکردی این سرویس، طرح‌های آن نیز خیلی شبیه دو سرویس نامبرده بود: اولین استفاده از گوگل‌پلی موزیک تا 90 روز رایگان است و پس از اتمام ماهانه 9.99 دلار هــــزینـه اشتــــراک خواهد داشت.

ضمن این‌که با پرداخت 14.99 دلار ماهانه تا شش نفر از اعضای یک خانواده می‌توانند از این سرویس بهره‌مند شوند.

به نظر می‌رسد این بازار آن‌قدر پرسود شده که اکنون دو غول همچون اپل و گوگل قصد دارند شتابان وارد آن شوند و نمی‌توانند یکه‌تازی اسپاتیفای را برتابند.

تلویزیونی به نام کروم‌کست

در این مراسم پس از ارائه آمار، یک تبلت 10.2 اینچی به‌نام پیکسل‌سی معرفی شد که ظاهرا توسط خود گوگل ساخته شده و اطلاعات کمی در مورد آن پیش از رونمایی به بیرون درز پیدا کرده بود.

کارشناسان از این تبلت 499 دلاری به عنوان پاسخ گوگل به تبلت تازه معرفی شده اپل و مایکروسافت سرفیس یاد می‌کنند.

محصول بعدی گوگل در این مراسم کروم‌کست بود که پس از گذشت دو سال نسخه دوم آن معرفی شد. این محصول یک دانگل 35 دلاری است که از طریق HDMI به تلویزیون وصل می‌شود و ویدئو استریم می‌کند.

کروم‌کست که توانسته بارها در صدر محصولات پرفروش آمازون قرار بگیرد این‌بار یک کابل هدفن 3.5 میلی‌متری نیز همراه خود دارد.

این کابل به‌صورت مستقیم به بلندگوها وصل می‌شود و از این پس می‌توان موزیک‌های اسپاتیفای را نیز از طریق این دانگل استریم کرد.

غیر از این، کروم‌کست جدید از گوگل فوتوز پشتیبانی می‌کند و وقتی در یک شبکه وای ـ ‌فای کروم‌کست نیز متصل باشد، آیکونی در بالای اپلیکیشن ظاهر می‌شود که با لمس آن و انتخاب گزینه «پخش روی نمایشگر» می‌توان روی تلویزیون تصویر گوشی را مشاهده کرد.

ضمیمه کلیک

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها