معمولا امن‌ترین کامپیوترهای جهان بدون اتصال به هیچ‌گونه شبکه‌ای طراحی می‌شوند تا بتوان اطلاعات آن‌ها را از هک شدن حفظ نمود ولی روشی جدید موجب شده است تا با کمک اسکنرهای حرارتی بتوان رمز ورود به این سیستم‌ها را به‌آسانی به دست آورد.
کد خبر: ۷۸۲۵۹۲
روشی برای هک کردن امن‌ترین کامپیوترهای جهان

جام جم کلیک: دنیای کامیپوترها هر روز بیش از روز قبلی ناامن می‌شود و در این میان باید گفت که مقایسه سرعت تهدیدهای امنیتی با سرعت پیشرفت ساختارهای مبارزه با آن‌ها شبیه به مسابقه یک خودروی لامبورگینی و یک خودروی پیکان است. به همین دلیل نیز بسیاری از شرکت‌ها برای استفاده از ساختاری امن برای انجام کارهای ویژه و بسیار حساس خود از سیستم‌هایی استفاده می‌کنند که به‌اصطلاح سیستم‌های AIR-GAPPED نامیده می‌شوند. این کامپیوترها رسما به هیچ شبکه‌ای متصل نیستند و یا حتی به دستگاه‌های دیگری که به شبکه‌ اینترنت ارتباط داشته باشند نیز اتصال نخواهند داشت و پس از انجام تمامی کارهای مورد نیاز، داده‌های آن‌ها با کمک فلش درایو به سیستم دیگر منتقل می‌شوند.

شاید با مشاهده اطلاعات اولیه سیستم‌های AIR-GAPPED فکر کنید که این سیستم‌ها به‌شدت امن هستند ولی هکرها موفق به دست‌یابی به اطلاعات این دستگاه‌ها نیز شده‌اند. روش مورد استفاده برای سرقت اطلاعات از این کامپیوترها بسیار ساده است ولی نحوه اجرای آن دشوار به‌نظر می‌رسد. برای نفوذ به چنین کامپیوتری تنها باید رمز عبور آن را بدانید که هکرها برای این کار از حسگرهای حرارتی استفاده کرده‌اند تا حرکات دست کاربر سیستم را اسکن کرده و متوجه شوند که از چه عبارت‌هایی برای وارد ساختن رمز عبور استفاده می‌کنند.

موضوع‌ نگران کننده در این زمینه این است که کامپیوترهای AIR-GAPPED، معمولا برای کنترل شلیک موشک‌ها و تسلیحات نظامی به کار می‌روند و درصورتی که امنیت این محصولات زیرسوال برود آنگاه شاهد این خواهیم بود که ابزارهای جنگی به دست افرادی ناشناس و غیرقابل ردیابی افتاده است، در نهایت تنها می‌توان گفت که دنیای ما به یک ساختار حفاظت داده‌های نوین نیاز دارد.

آناهیتا عیوض‌خانی
جام جم کلیک

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها