سرهنگ دوم علی رضا آذردرخش به افزایش برداشت های غیر مجاز در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: جرائم مالی چیزی در حدود 60 درصد از جرائم سایبری را به خود اختصاص داده که عمدتاً از طریق سرقت اطلاعات کارت های بانکی صورت گرفته اند.
کد خبر: ۷۶۸۸۵۶
سرقت اطلاعات بانکی با جعل نماد اعتماد الکترونیک

به گزارش جام جم کلیک: سرپرست اداره پیشگیری مرکز تشخیص و پیشگیری فتا ناجا گفت: یکی از بزرگترین مزایای بانکداری الکترونیک صرفه جویی در وقت و زمان و نیروی انسانی است. در این رابطه فناوری ها و نرم افزارهای مختلفی تولید شده است. یکی از ابزارهای مهم استفاده از اینترنت بانک می باشد که روز به روز در حال گسترش بوده و کاربران زیادی دارد.
سرهنگ دوم علی رضا آذردرخش به افزایش برداشت های غیر مجاز در فضای مجازی اشاره کرد و گفت: جرائم مالی چیزی در حدود 60 درصد از جرائم سایبری را به خود اختصاص داده که عمدتاً از طریق سرقت اطلاعات کارت های بانکی صورت گرفته اند.

وی ادامه داد: اینترنت بانک به عنوان یکی از ابزار ها و امکانات جدید در بانکداری الکترونیک می باشد امکانی کم هزینه، که با دقت و سرعت بالا همراه خواهد بود و زمان و مکان در آن دخیل نیست. فقط کافی است اینترنت در اختیار کاربران باشد تا انجام امورات بانکی به راحتی فراهم شود. اگر اینترنت را به مانند شمشیری دو لبه فرض کنیم و یک لبه آن فرصت و لبه دیگر تهدید باشد، بانکداری الکترونیک لبه فرصت خواهد بود. اما عدم رعایت نکات جزئی در این فضا این فرصت را به تهدیدی بزرگ و شاید غیر قابل جبران تبدیل خواهد کرد.


سرهنگ آذردرخش با اشاره به گسترش استفاده از اینترنت بانک به عنوان راهی برای انجام مبادلات بانکی آسان و کم هزینه گفت: اینترنت بانک، ابزاری است که مستقیماً با اطلاعات مهم بانکی کاربران سر و کار دارد. با وارد کردن اطلاعاتی از قبیل نام کاربری، رمز عبور، شماره کارت، رمز دوم، cvv2 و تاریخ انقضاء طبیعی است مجرمان سایبری با روش های مختلف به دنبال سرقت این اطلاعات برای رسیدن به اهداف مجرمانه خود باشند.

وی طراحی صفحات جعلی را در این قضیه بسیار موثر دانست و گفت: طراحی صفحات جعلی درگاه های بانکی(فیشینگ) از جمله شگردهایی است که مجرمان سایبری برای سرقت اطلاعات بانکی انجام می دهند. سود جویان فضای سایبری این گونه صفحات را به شیوه های مختلف مهندسی اجتماعی از قبیل تخفیف های باور نکردنی، فروش ارزان قیمت و... در بستر اینترنت منتشر می کنند.

سرپرست اداره پیشگیری مرکز تشخیص و پیشگیری فتا ناجا چگونگی خرید از فروشگاه های اینترنتی را در روند کاهش این گونه جرائم موثر دانست و گفت: بیشترین صفحات فیشینگ شناسایی شده مربوط به فروشگاه های اینترنتی است که فاقد مجوز لازم (دریافت نماد اعتماد الکترونیک از مرکز توسعه و تجارت الکترونیک) می باشند. خرید کردن از فروشگاه هایی که دارای اصالت بوده و اعتبار لازم را دارند یکی از راه هایی است که امنیت کاربران فضای مجازی را تا حدود زیادی افزایش می دهد.

وی گفت: هرچند به تازگی مشاهده شده برخی از سودجویان سایبری با جعل نماد اعتماد الکترونیک(enamad) به دنبال سرقت اطلاعات بانکی قربانیان می باشند. هموطنان عزیز جهت کسب اطلاعات بیشتر(لیست کسب و کارهای دارای نماد و...) می توانند به سایت www.enamad.ir مراجعه نمایند.

سرهنگ آذردرخش در توصیه به کاربران بر رعایت نکات امنیتی بسیار جزئی تاکید کرد و گفت: مهمترین نکته در جهت ناکام گذاشتن فیشر ها(طراحان صفحات فیشینگ) وارد کردن آدرس بانک در آدرس بار توسط خود فرد می باشد. پس از کپی کردن یا رفتن به لینک هایی که در سایت های مختلف ارائه شده باید خودداری کرد. هرچند همواره باید دقت داشت تمامی سایت های مهم در فرم های ورود اطلاعات خود از پروتکل https استفاده می کنند.

منبع: پلیس فتا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها