دبیر جشنواره شعر فجر: امیدواریم شاهد حضور شفیعی کدکنی‌ها در جشنواره باشیم

شعر فجر سراغ بزرگان می‌رود

هفته پیش داوری نهایی هفتمین جشنواره شعر فجر به پایان رسید و برگزیدگان بخش‌های مختلف این جشنواره یعنی: شعر سپید و نیمایی، شعر سنتی، شعر کودک، سرود و ترانه و بخش ویژه پیامبر اعظم(ص) و همچنین پژوهش ادبی مشخص شدند که البته اسامی برگزیدگان تا روز پایانی جشنواره قرار است مثل خیلی از جشنواره‌های هنری محفوظ و پنهان بماند.
کد خبر: ۵۴۱۰۵۵
گام هفتم

جشنواره شعر فجر طی هفت سال برگزاری پی‌درپی با دبیران مختلف، شیوه‌های اجرایی و علمی متفاوتی را آزموده است ولی به نظر می‌رسد کامل‌ترین و بی‌دغدغه‌ترین شیوه اجرایی این جشنواره که یکی دو سال است توسط شورای سیاستگذاری جشنواره و همچنین بسیاری از شاعران پیشنهاد شده داوری کتاب‌های شعر جدید است؛ چرا که کتاب به عنوان کارنامه مدون و شناسنامه‌دار فعالیت ادبی یک شاعر به حساب می‌آید و تولد آن ممکن است چند سال به طول بینجامد، همان گونه که تولید یک فیلم سینمایی ممکن است چندین و چند سال طول بکشد تا به عنوان یک محصول هنری بتواند به جشنواره فیلم فجر راه پیدا کند.

رقابت در عرصه کتاب‌های شعر چند سالی است که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قالب جشنواره‌های متنوع و متعدد برگزار می‌شود که از آن جمله می‌توان به جشنواره گام اول، کتاب فصل و کتاب سال اشاره کرد.

جشنواره شعر فجر چنانچه بخواهد به جشنواره‌ای تاثیرگذار و قابل اعتنا تبدیل شود باید به جشنواره‌ای برای رقابت کتاب‌های شعر تغییر جهت دهد و نام خود را نیز در همین راستا بگذارد: جشنواره کتاب شعر فجر. انتخاب کتاب‌های شعر در جشنواره‌های گام اول، کتاب فصل و کتاب سال نیز باید به گونه‌ای متمرکز در دل همین جشنواره خلاصه شود و رفته رفته بزرگ‌ترین اتفاق در حوزه شعر کشور در جشنواره کتاب شعر فجر رقم بخورد.

این که هر شاعر تازه‌کاری بتواند با 20 صفحه شعر در این جشنواره شرکت کند درست مشابه این است که هر کس با تلفن همراه خود فیلمی بسازد و در جشنواره فیلم فجر شرکت کند. در چند سال گذشته بعضا شاعرانی در جشنواره شعر فجر برگزیده شده‌اند که مردم نه تا به حال شعرهایشان را خوانده بودند و نه بعد از جشنواره توانستند بخوانند، چرا که این شاعران تا به حال کتاب شعر چاپ نکرده بودند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در یک مصاحبه مطبوعاتی گفته است چنانچه شورای سیاستگذاری جشنواره تصویب کند از سال آینده معیار داوری در جشنواره شعر فجر صرفا کتاب‌های منتشر شده شعر خواهد بود.

ضمنا با تغییر سیاست این جشنواره به داوری کتاب‌های شعر بحث فراخوان نیز منتفی خواهد شد، چرا که اداره کتاب فهرست کتاب‌های منتشر شده را در اختیار دارد و جشنواره می‌تواند براحتی به کتاب‌های شعر منتشر شده در کل کشور دست پیدا کند. به امید روزی که جشنواره شعر فجر به جشنواره‌ای تبدیل شود که دریافت سرو طلای آن به عنوان یک اعتبار ادبی آرزوی هر شاعر فارسی‌زبان باشد.

سعید بیابانکی - شاعر و ترانه سرا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها