قبول کنید سالم غذاخوردن کار سختی است. همه ما بارها و بارها شنیده ایم که میوه و سبزی برای سلامت خوب هستند، اما حتی یک نظر جزیی به وضعیت و آمار سلامت عمومی ، نشان می دهد اکثر مردم نمی دانند چگونه
کد خبر: ۳۴۵۴۸
از این اطلاعات به طور عملی استفاده کنند.
متخصصان تغذیه ایده های فراوانی درباره یک رژیم غذایی سالم دارند. قانون کلی این است که باید مقدار فراوانی میوه و سبزی میل کنیم ، التفاتی به تمامی دانه ها و حبوبات داشته باشیم و گوشت قرمز را تفننی مصرف کنیم (نه این که جزئ لاینفک هر وعده غذایی ما باشد).
در ضمن ، نباید بیش از نیاز بدنمان غذا بخوریم. اما مشکل اصلی در اینجاست که همیشه هم نمی توان به یک بشقاب سبزی و میوه به یک چشم نگاه کرد، زیرا برخی از آنها سالم تر از انواع دیگر هستند.
این موضوع برای انواع دانه ها و ماهی ها و موادغذایی دیگر هم صدق می کند. به عبارت دیگر ممکن است با خود فکر کنید رژیم غذایی خوبی دارید و سالم غذا می خورید، اما اگر بدانید ممکن است با یک تغییر ماهرانه و دقیق در آنچه می خورید، می توانید به طور قابل ملاحظه ای سالم تر باشید و سالم تر بخورید، دست به کار می شوید و به فکر جمع آوری اطلاعات درباره خوراکی های مختلف می افتید.
پزشکان اثبات کرده اند یک رژیم غذایی پرمیوه و پرسبزی و مقادیری آجیل و محصولات لبنی می تواند فشار خون و کلسترول بد را به اندازه درمان های دارویی پایین آورد.
شواهد هم این موضوع را تصدیق می کنند که افزودن فیبر به رژیم غذایی و پرهیز از غذاهایی که خیلی فرآوری شده اند، می تواند به جلوگیری از شروع دیابت نوع دو کمک فراوانی کند.
نیازی نیست که طعم و مزه غذا را قربانی هدف تغذیه سالم کنید. نیازی نیست گرسنه بمانید. نیازی نیست همه چیزهایی را که دوست دارید، از فهرست غذایی خود حذف کنید. زمان آن فرا رسیده است که فهم آگاهانه غذایی خود را دوباره پرورش دهیم.
زمان آن فرا رسیده است که هوشمندانه تر غذا بخوریم. سلسله مطالبی با عنوان «هوشمندانه بخوریم» در این قسمت درج خواهد شد و درباره تاثیرات گوشت ، ماهی ، غلات و حبوبات اطلاعات سودمندی دریافت خواهید کرد.

آنچه نیاز دارید درباره میوه ها و سبزیها بدانید

خبرها نمی گویند، میوه ها و سبزیها برای شما خوب هستند، بلکه می گویند میوه ها و سبزیها خیلی برای شما خوب هستند. آنها می توانند ضامن سلامت شما باشند.

سنجش و سخاوت گیاهی

آخرین تحقیقات دانشمندان ، حاکی از این است که سلسله گیاهی پر است از هدایایی که می توانند دشمن انواع بیماری های مزمن باشند.
گروه بزرگی از ترکیبات با نام مواد شیمیایی گیاهی در انواع سبزیها از سیر گرفته تا کلم و برگهای سبز چای پیدا شده اند که مشخص شده است ، می توانند به وسیله جلوگیری از تخریب سلولی با انواع بیماری ها مبارزه کنند.
همچنین مشخص شده است یک رژیم غذایی پرفیبر می تواند کمکی باشد به کاهش خطر بیماری های قلبی ، فشار خون بالا، چاقی ، دیابت و سرطان.

پس چرا ما از خوردن برخی سبزیها امتناع می ورزیم؛

برای رفع این معضل ، باید سعی کنید به خودتان حقه بزنید، یعنی روشهایی بیابید که سلسله گیاهی را برای شما به غذایی لذیذ تبدیل کنند.
دوست ندارید یک بشقاب پر از بامیه یا کلم بروکلی روبه روی شما باشد؛ مجبور نیستید سعی کنید به تنوع روی آورید و سبزیهای مختلف را در سالادها، سوپها و سس ماکارونی و غذاهای مختلف دیگر بگنجانید.
گرچه تازه خوری بهترین کار است ، اما اگر میوه و سبزی تازه در دست نداشتید، می توانید از انواع کنسروی و یا منجمد آنها استفاده کنید. یک سیب در هر روز میوه یک منبع انرژی آن هم از نوع طبیعی است.
از آنجا که میوه ها بسیار متنوع هستند، می توانید از انواع طعمها و مزه های میوه های مختلف لذت ببرید. سعی کنید به روشهای جدیدی برای افزودن میوه به خوراکی های روزمره تان بیندیشید.
هر روز صبح را با یک نوع میوه از قبیل موز یا میوه های توتی و ریز آغاز کنید؛ هلو، گلابی یا خربزه و هندوانه را به وعده غذایی ظهر خود بیفزایید و میوه های تازه یا خشک را به عنوان شیرینی و تنقلات و میان وعده برگزینید. ماجراجو باشید. نترسید و انواع میوه و سبزی ها را در انواع غذاها امتحان کنید، تا در نهایت به طعم دلخواه خود دست یابید.
باید ذائقه خود را از حالت کنونی تغییر دهید و آن را با دیگر طعمها آشنا کنید.

سیب زمینی

سیب زمینی شاید جزو یکی از محبوبترین غذاها باشد. چربی کمی دارد و کربوهیدرات بالا که تقریبا بسرعت در بدنمان تبدیل به قند می شود.

آبمیوه ها

سعی کنید روز خود را با یک لیوان آب میوه شروع کنید، تا صبحی سالم داشته باشید. اگرچه باید به خاطر داشته باشیم ، آب میوه کالری بیشتر و فیبر کمتری نسبت به میوه تازه دارد، اما بازهم به عنوان یکی از 5 بخش توصیه شده میوه و سبزی های روزانه به شمار می آید.

سبزی های برتر

بر حسب متوسط مقداری که هر ساله از سوی یک امریکایی مصرف می شود:
کاهو: 11 کیلوگرم برای هر نفر
گوجه فرنگی: 42 کیلوگرم برای هر نفر (80 درصد آن به شکل فرآوری شده از قبیل کچاپ یا سس پاستا مصرف می شود.)
خلال سیب زمینی سرخ شده: 23 کیلوگرم برای هر نفر.

فیتو کمیکال ها (مواد شیمیایی گیاهی):

برخی از شناخته شده ترین این مواد فلاوونوئیدها هستند، که به طور طبیعی در خانواده مرکبات ، پیازها، سیبها و انگورها وجود دارند.
محققان معتقدند، فلاوونوئیدها ما را در برابر سرطان حفاظت می کنند. ایندول ها هم که نوعی دیگر از فیتوکمیکال ها هستند در خانواده کلمها بوفور یافت می شوند و ما را از انواع امراض مزمن محافظت می کنند.

کاروتنوئیدها

بتاکاروتن ها که شناخته شده ترین کاروتنوئیدها هستند، به هویج و دیگر سبزیها و میوه ها رنگهای نارنجی ، قرمز و زرد می دهند و در بدن ما به ویتامین A تبدیل می شوند.
لیکوپن نیز که در گوجه فرنگی وجود دارد، ما را از بیماری های آب مروارید، سرطان ، بیماری های قلبی عروقی و بیماری های چشمی حفاظت می کنند. این هم دلیلی مهم برای لزوم مصرف غذاهای رنگی (البته از نوع طبیعی).

ایزوفلاوون ها

این دسته از مواد جزو استروژن های گیاهی هستند و به نظر می رسد اثراتی مشابه استروژن داشته باشند. فواید آنها شامل موارد زیر است:

کاهش چربی خون

کاهش خطر سرطان های وابسته به هورمون ، مانند سرطان های سینه ، تخمدان ، پروستات و سرطان رحم.

فیبر

فیبر محلول که در آب به حالت نامحلول و چسبناک درمی آید؛ گوارش غذا را آهسته می کند و به شکم احساس پر بودن بیشتری می بخشد. می توان آنها را در سیب ، مرکبات و هویج یافت.
فیبر نامحلول هم سرعت رد شدن غذا را از روده ها افزایش می دهد و در سبوس گندم ، سبزیها و تمامی دانه ها یافت می شود.
هر فرد آلمانی سالانه 7 کیلو کاهو به همراه 16 کیلوگرم گوجه فرنگی مصرف می کند. برای رشد 225 گرم کاهو نیاز به 23 لیتر آب است.
پس سعی کنید از سالادهایی که بیشتر مغذی هستند استفاده کنید و در آنها از کاهو چینی نیز استفاده کنید. هر فرد ایتالیایی سالانه 85 کیلو میوه تازه مانند 20 کیلوگرم سیب و 3 کیلوگرم انگور را میل می کند.

مترجم: فریبا فرهادیان
اقتباس از هفته نامه خبری تایم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها