جام جم آنلاین - دامنه حملات علیه نیروهای امریکایی در عراق هر روز گسترش بیشتری می یابد و هر روز چندین حمله علیه نظامیان امریکایی در نقاط مختلف عراق صورت می گیرد.
کد خبر: ۲۵۸۴۹
با افزایش حملات علیه نیروهای امریکایی در عراق تعداد سربازان کشته شده امریکایی اندک اندک به تعداد کشته های ارتش این کشور در جریان جنگ رسمی با عراق نزدیک می شود.
به گفته مقامات امریکایی 138 سرباز این کشور در جریان جنگ کشته شده اند.
اگر روند حملات به همین شکل ادامه یابد ، به زودی تعداد تلفات امریکایی ها در حملات چریکی به مراتب فراتر از تعداد کشته های آنها در جریان جنگ خواهد شد.
ارتش امریکا عملیاتی را تحت عنوان «مار زنگی صحرا» برای در هم شکستن هسته های مقاومت و طراحان حملات علیه نیروهای این کشور را آغاز کرده است ، اما به نظر می رسد علی رغم دستگیری صدها نفر این عملیات تاکنون چندان موفقیت آمیز نبوده است .

در عین حال بازرسی از خانه های مردم ، ضبط سلاح ها که داشتن آن از روزگار قدیم نوعی سنت برای مردان عراقی بوده است ، به دامنه خصومت مردم عراق نسبت به اشغالگران می افزاید.
این مساله موجب می شود تا بسیاری از افرادی که دل خوشی از حکومت رژیم بعث نداشته اند و از سرنگونی آن شادمان شده بودند ، به طور مستقل و یا با تشکیل گروه های کوچک علیه امریکایی ها دست به مقاومت زده و نیروهای نظامی امریکا با حملات پراکنده این قبیل گروه ها مواجه شوند.
در هر حال مشخص است که مقامات امریکایی برای جنگ عراق برنامه ریزی دقیق و جامعی کرده بودند ، اما برای دوران پس از جنگ یک برنامه ریزی سنجیده نداشتند و تصور می کردند با اشغال عراق از آنها به عنوان نیروهای آزادی بخش استقبال خواهد شد و همه مشکلات به آسانی قابل حل خواهند بود.
تاکنون نیروهای امریکایی در انجام وعده های خود برای تامین نیازهای اولیه مردم عراق از قبیل آب آشامیدنی ، برق ، بهداشت موفق نبوده اند و این مساله موجب خشم مردم عادی شده است . نیروهای امریکایی به اندازه ای در فکر حفظ امنیت خود هستند که از برقراری امنیت برای مردم غافل شده اند.
در شهر بغداد بعد از تاریکی هوا هیچ کس جرات خارج شدن از خانه را ندارد ، زیرا قطعا مورد حمله سارقان قرار می گیرد و در اغلب موارد جانش را از دست می دهد.
مخالفت روزافزون مردمی با تشکیلات امریکایی اداره عراق نشانه ناتوانی و بی توجهی این تشکیلات به مشکلات روزمره مردم است .

البته نقش طرفداران رژیم بعث که هنوز در گوشه و کنار کشور پهناور عراق پنهان هستند را نباید از نظر دور داشت ، آنها هنوز امیدوار هستند که دوباره قدرت را در دست گیرند.
تعلل مقامات امریکایی در سپردن اداره امور عراق به دست خود مردم عراق ، نداشتن یک طرح مشخص برای تشکیل یک حکومت عراقی و تکرار اشتباهات مکرر از قبیل انتصاب افراد ناصالح در برخی از مناصب ، مانند مورد شهردار شهر مقدس نجف که شخصی فاسد و رشوه خوار بود ، نارضایتی اقشار مختلف مردم را بیش از پیش برانگیخته است.
بنابراین ، با ادامه این وضع ، نه تنها نیروهای امریکایی ناگزیر به مقابله با حملات عوامل بعثی خواهند بود ، بلکه به احتمال زیاد با مقاومت های مردمی خودجوش مواجه خواهند شد.
به نظر می رسد ، مقامات کاخ سفید مشکلاتی که در عراق با آن روبه رو هستند را دستکم گرفته اند و تصور می کنند با توسل به زور می توانند بر همه مسائل فایق شوند.
آنها از این نکته غافل هستند که با سرکوب مردم پس از اندک زمانی عراقی ها بین نظامیان امریکایی و قصابان بعثی تفاوتی قایل نخواهند شد.
در این صورت مردم عراق قطعا دست به شورش خواهند زد و عرصه را به نظامیان امریکایی تنگ خواهند کرد.
چه بسا امریکا با یک ویتنام دیگر مواجه شده و این بار در باتلاق عراق گرفتار شود.

بهرام افتخاری
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها