کشف 11کلاهک شیمیایی در عراق ، توسط بازرسان سازمان ملل در حالی که پیشتر و در گزارش 12هزار صفحه ای عراق به شورای امنیت ، به آنها اشاره ای نشده بود نقطه عطفی در روند جاری در بحران عراق
کد خبر: ۱۹۴۷۵
به حساب می آید. این امر که به نظر می رسد بهانه لازم برای شروع دور جدید اعمال فشار امریکا بر شورای امنیت و متحدان اروپایی و منطقه ای این کشور را فراهم می کند، بر نگرانی های کشورهای منطقه و همسایگان عراق افزوده است . آغاز جنگی فراگیر علیه عراق که به سادگی می تواند به بحران غیرقابل کنترلی تبدیل شود و قابلیت سرایت سریع آن به همسایگان این کشور که خسارات جبران ناپذیری را به همراه دارد، علت اصلی رایزنی های دیپلماتیکی است که این روزها در منطقه با هدف جلوگیری از وقوع چنین جنگی صورت می پذیرد. واقعیت این است که حتی در صورت موفقیت امریکا در ساقط کردن رژیم حاکم بر عراق ، نوع و ماهیت آلترناتیو جایگزین صدام نیز علت دیگر نگرانی کشورهای همسایه عراق است و به همین دلیل آنها می کوشند تا به موازات تلاش برای جلوگیری از وقوع جنگ ، با ارائه راهکارهای مسالمت جویانه تر، ساختار حکومت آینده عراق را مطابق منافع خود رقم بزنند، مساله ای که به دلیل تضاد منافع این همسایگان ، آنقدرها نیز آسان به نظر نمی رسد.
کشف 11کلاهک شیمیایی خالی در عراق

سخنگوی بازرسان بین المللی تسلیحات در عراق اعلام کرد: بازرسان به 11کلاهک شیمیایی خالی در یک انبار مهمات در عراق دست پیدا کرده اند. وی افزود: این کلاهک ها به شکل موشکهای 122میلیمتری هستند. سخنگوی بازرسان گفت : کلاهک ها در وضعیت بسیار خوبی هستند و به موشکهایی که عراق در اواخر دهه 80قرن گذشته وارد کرد، شباهت دارد. ازسوی دیگر، ژنرال حسام محمدامین ، مسوول بلندپایه عراقی اعلام کرد: کشف کلاهک های شیمیایی خالی ، با برنامه تسلیحات کشتار جمعی ارتباطی ندارد. ژنرال امین به خبرنگاران گفت : این راکتها نه شیمیایی و نه بیولوژیک هستند ؛ بلکه کلاهک های خالی هستند ، که بدون هیچ گونه قصدی رها شده اند.
روزنامه الشرق الاوسط مدعی شد
طرح صدام برای گروگان گرفتن بازرسان تسلیحاتی

به نوشته روزنامه الشرق الاوسط، عراق در نظر دارد در صورت آغاز جنگی بر ضد بغداد از بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل به عنوان سپر انسانی استفاده کند. این روزنامه به نقل از یک منبع آگاه عراقی نوشت : باتوجه به تجربه جنگ دوم خلیج فارس در سال 1991صدام حسین ، رئیس جمهوری عراق دستور داده است فهرستی از اسامی بازرسان تسلیحاتی در عراق تهیه شود تا در صورتی که بغداد احساس کند حمله امریکا نزدیک است ، از آنها به عنوان گروگان استفاده شود.
رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی:زمان بیشتری لازم داریم

رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی در کنفرانس مطبوعاتی در فرانسه ، خواستار اعطای وقت بیشتری برای تکمیل بازرسی ها، ازسوی شورای امنیت شد و بر لزوم همکاری بغداد تاکید کرد. البرادعی گفت : اگر بتوانیم چند ماه از وقوع جنگ جلوگیری کنیم ، این کار ارزش دارد.
مخالفت فرانسه با اقدام یکجانبه برضد عراق

ژاک شیراک ، رئیس جمهور فرانسه درباره هرگونه اقدام نظامی یکجانبه علیه عراق ، هشدار داد و اعلام کرد: این اقدام ، مغایر مقررات بین المللی است و فرانسه از آن حمایت نخواهد کرد.
مخالفت امریکا با تمدید بازرسی تسلیحاتی عراق

دولت امریکا مخالفت خود را با تمدید مدت ماموریت بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل در عراق اعلام کرد. ریچارد بوچر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در گفتگو با خبرنگاران گفت : بازرسان سازمان ملل اعلام کرده اند که عراق ، همکاری کاملی در بازرسی تسلیحاتی این کشور مبذول نداشته و به این ترتیب ، دیگر دلیلی برای تمدید ماموریت بازرسان وجود ندارد. گفتنی است ، دولتهای اروپایی خواستار تمدید ماموریت بازرسان تسلیحاتی سازمان ملل شده اند.
دعوت ترکیه از سران 5کشور منطقه
برای گفتگو درباره عراق

از سوی دیگر دولت ترکیه سران 5کشور منطقه را برای انجام مشورت های لازم ، به آنکارا دعوت کرد. به گزارش خبرگزاری آناتولی ، این دعوت در دیدار روز پنجشنبه اوغور زیال ، قائم مقام وزارت امور خارجه ترکیه با سفرای جمهوری اسلامی ایران ، سوریه ، مصر، اردن و عربستان سعودی در آنکارا، به آنان ابلاغ شد.
عبدالله گل : تنها راه کنار رفتن صدام است

عبدالله گل ، نخست وزیر ترکیه گفت : بهترین راه برای حل بحران عراق ، کناره گیری صدام حسین از قدرت است . وی افزود: رهبران کشورهای اسلامی باید این خواسته را مستقیم به صدام منتقل کنند.
عربستان به کودتا در عراق می اندیشد

مجله هفتگی تایم امریکا، در شماره روز پنجشنبه خود نوشت : عربستان سعودی سرگرم اعمال فشار بر ژنرال های عراقی است تا آنان را به انجام کودتایی برای سرنگونی صدام حسین ، رئیس جمهوری عراق ، متقاعد کند. این مجله تاکید کرد: حسنی مبارک ، رئیس جمهوری مصر و عبدالله گل ، نخست وزیر ترکیه و عبدالله بن عبدالعزیز، ولیعهد عربستان سعودی برای بررسی این سناریو، ظرف هفته جاری با یکدیگر دیدار کردند.
صدام برای کناره گیری شرط گذاشت

مجله اشپیگل در گزارشی با عنوان «گفته می شود که صدام شرطهای خود را برای استعفاء اعلام کرد» نوشت : دیپلماتهای غربی و عربی ، هم اکنون فهرست شرطهایی را که صدام برای استعفاء و برکناری خود اعلام کرده است ، منتشر کرده اند. این مجله آلمانی دیروز با استناد به اظهارات یک سفیر غربی و 2سفیر عربی در دبی افزود: عقب نشینی کامل نیروهای امریکایی از خلیج (فارس)، پایان ماموریت بازرسان تسلیحاتی در عراق ، پایان تحریم این کشور توسط سازمان ملل و اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از تولید سلاحهای کشتارجمعی در اسرائیل جزو شروط صدام هستند. ضمانت اروپا و امریکا برای عدم تعقیب و محاکمه صدام و خانواده وی در خارج از کشور، نیز جزو شرطهای صدام است .
5ناو هواپیمابر امریکا
در نزدیکی عراق مستقر می شوند

رادیو محلی واشنگتن اعلام کرد: وزارت دفاع امریکا تا ماه آینده میلادی 5ناو هواپیمابر در نزدیکی عراق مستقر می کند.
روسیه : به صدام پناهندگی می دهیم

یک مقام آگاه در وزارت امورخارجه روسیه روز گذشته در مسکو اظهار کرد: روسیه با ایده اعطای پناهندگی سیاسی به صدام حسین ، رئیس جمهوری عراق مخالف نیست ؛ اما باید بگویم تاکنون مسکو هیچ درخواستی با این مضمون از بغداد دریافت نکرده است و به طور حتم رسیدگی به این امر نیز از طریق گفتگوهای محرمانه با امریکا صورت نخواهد گرفت .

طرح حمله به عراق از سال 2001 آماده شده بود
اعزام 35 هزار سرباز امریکایی به خلیج فارس
عراق آماده جنگ می شود
کشتی های جنگی انگلیس به خلیج فارس اعزام می شوند
استراتژیست های امریکایی به قطر اعزام شدند
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها