میوه هایی که پوست سخت دارند مانند بادام ، گردو، فندق بیشتر به عنوان تنقلات در برنامه غذایی مردم مصرف می شوند این میوه ها ویتامین های فراوانی دارند و از این رو غالبا در برنامه غذایی گنجانده می شوند از گذشته های دور، جنگل های استرالیا
کد خبر: ۱۰۵۳۶
در سواحل رودخانه می سی سی پی و سواحل دریای مدیترانه این میوه ها به عنوان یک منبع غذایی مهم و اصلی در برنامه غذایی مردم این مناطق محسوب می شده است مدتی قبل از کاشت و برداشت محصولات کشاورزی ، این میوه ها جمع آوری ، انبار و برای سرخ کردن و پختن مصرف می شوند. این میوه ها در فصولی از سال در صورت کمبود مواد و منابع غذایی، مصرف می شوند در زمان فراعنه مصر، این میوه ها سمبل زیبایی و حیات بودند و چون از آنها روغن تهیه می کردند و در پزشکی هم به کار می بردند مورد احترام و تحت حمایت خداوند می دانستند.در قرنهای گذشته برای تامین غذای برده های آفریقایی در سفرهای دریایی به امریکا، از بادام زمینی استفاده می کردند. از این میوه قرنها پیش به عنوان غذای افراد فقیر و برده ها در شهرهای جنوب امریکا و همچنین غذای خوک و طیور استفاده می کردند در اوایل قرن نوزدهم ، بعد از این که مردم شروع به فروش این میوه ها در نمایش سیرک ها کردند، خاصیت معجزه آسای آنها مشخص شد باوجود این که از قرن های پیش این میوه ها به عنوان یک منبع غذایی گرانبها شناخته شده است ، اما بازهم خواص درمانی و موارد پزشکی آنها ناشناخته بود. این میوه ها با داشتن متوسط600 کیلو کالری انرژی فقط در100 گرم ، تقریبا برابر است با مقداری که دانشمندان علوم مواد غذایی به عنوان مقدار انرژی برای هر وعده غذایی اصلی مردم سفارش می کنند، مقدار چربی در این میوه ها80 درصد است و درباره این که آنها محرک اغلب حساسیتها و آلرژیها هستند، سکوت شده است بررسی های صورت گرفته جدید نشان می دهد که این میوه ها برای سلامتی مفید هستند. گرچه کسانی که از حساسیت ها و آلرژی ها رنج می برند مجبورند از آنها اجتناب کنند، با این حال برای افرادی که چنین مشکلی را ندارند لازم است تا در برنامه غذایی شان به طور مرتب و منظم این میوه ها را مصرف کنند. در بررسی هایی که صورت گرفته ، مشخص شده اگر کسی بیشتر از4 بار در هفته 5/22گرم بادام ، فندق و گردو را در برنامه غذایی اش بگنجاند، خطر ابتلا به بیماری های گردش خون و قلب تا حدود35 درصد کاهش می یابد. ظاهرا مصرف مرتب و منظم این میوه ها، مقدار کلسترول خون که عامل اصلی تصلب شرائین و انفارکتوس است را پایین می آورد. در بررسی های صورت گرفته در ژاپن ، مشخص شد کسانی که به حد زیاد گردوی امریکایی مصرف می کردند و مقدار کالری غذایشان تا25 درصد از حدمعمول بالاتر رفته بود، وزن بدنشان ثابت مانده و حتی مقدار چربی خونشان تا10 درصد پایین آمده بود. گردوهای امریکا از گونه گردوهای معمولی است که در شمال امریکا رشد می کنند و طعم شیرین دارند. علی رغم مقدار کالری بالای این میوه ها، آنها سلامتی قلب را تضمین می کنند طبق گفته اوتو برمه از دانشگاه توبیگن ، این موضوع وجود اسیدهای چرب اشباع نشده زیاد در این میوه ها را توجیه می کند اسیدهای چرب اشباع نشده جریان خون را منظم می کنند و مقدار کلسترول را پایین می آورند و از فرآیندی که باعث صدمه به رگهای خونی شود، جلوگیری می کنند. طبق گفته اوتو برمه ، مقدار اسیدهای چرب اشباع نشده در گردوی امریکایی ، بادام و فندق بالاست و برخلاف این میوه ها، شاه بلوط با داشتن حداقل اسیدهای چرب ، مفیدتر و سودمندتر است . ماده مهم دیگری که در این میوه ها وجود دارد آرجنین است ؛ اسید آمینه ای که نه تنها حالت لاستیکی و انعطاف پذیری رگهای خونی را حفظ می کند، بلکه مانع صدمه رسیدن به پلاکتها و گلبولهای خون می شود و بدین وسیله از بروز مشکلات خونی ممانعت به عمل می آید البته باید این نکته را هم متذکر شد که این میوه ها دارای مواد غیر ضروری و زائدی هستند که اثر کاهش دهندگی کلسترول را تحت الشعاع قرار می دهند این میوه ها مقدار قابل توجهی ویتامین های بی دارد صد گرم بادام زمینی ، نیمی از نیاز روزانه بدن به ویتامین بی 9 و بیش از نیاز روزانه بدن به ویتامین بی 3 را تامین می کنند هر دو گروه از این ویتامینها محافظ رگهای خونی و برای متابولیسم و سوخت و ساز بدن لازم و ضروری هستند علاوه بر این ، ویتامین بی 9 از ناهنجاریهای دوران جنینی جلوگیری می کند. دلایل فوق الذکر کافی است تا این میوه ها را در برنامه غذایی روزانه مان بگنجانیم البته این میوه ها می توانند مشکل ساز هم باشند، چون اغلب آنها قربانی کپکها و قارچهای سمی ای می شوند که ماده ای سرطان زا موسوم به آفلاتوکسین را ترشح می کنند بعضا کپکها و قارچها پیش از جمع آوری محصول )اما در حقیقت به هنگام انبار کردن ( ایجاد می شوند مصرف کنندگان برای اجتناب از این مساله می توانند از خرید فرآورده های تولیدی کارخانه ها اجتناب کنند و این میوه ها را با پوست تهیه نمایند؛ چرا که پوست محافظ این میوه ها، از ایجاد قارچ و کپکهای سمی جلوگیری می کنند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها