کد خبر: ۱۶۴
لبنیات یکی از پرمصرف ترین منابع پروتینی هستند و هر ایرانی حداقل در طول روزیکبار یکی از آنها را مصرف می کند. لبنیات به دلیل این که منشا حیوانی دارند، دارای کلسترول می باشند وافرادی که دچار بیماری های قلبی و عروقی هستند یا کلسترول خون آنها بالاست ، باید از لبنیات فاقد کلسترول استفاده کنند.اما حتی الامکان از لبنیات پاستوریزه استفاده کنید. پنیر، کره ، ماست ، شیر و کشک ، خامه محلی ، بستنی سنتی و هرنوع لبنیات غیرپاستوریزه دیگر می تواند باعث انتقال تب مالت شود.2 ( کره محلی را فقط می توان به عنوان کره آشپزخانه برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کرد که البته این کار هم به دلیل کلسترول بالای کره ، توصیه نمیشود.3 ( بستنی های سنتی باید حتما از شیر پاستوریزه تهیه شوند. سرما بر میکروب تب مالت بی اثر است.4 ( هرگونه بستنی میوه ای باید توسط رنگهای استاندارد طبیعی و یا میوه ها تهیه شود. استفاده از رنگهای ساختگی دراین موارد ممنوع است.5 ( لبنیات پاستوریزه را نمی توان برای مدت طولانی در یخچال نگاهداری کرد. اگر قصد دارید آنها را بیش از یک هفته نگاهدارید، باید آنها را به فریزر منتقل کنید. علت این موضوع این است که در لبنیات پاستوریزه فقط میکروب های بیماریزا ازبین رفته اند؛ ولی باکتری های غیربیماریزا هنوز در داخل آنها وجود دارد که می تواند ارزش غذایی لبنیات را در مدت طولانی کاهش دهد.شیر پاستوریزه را بیش از48 ساعت در یخچال نگاهداری نکنید؛ چون شیر در مقایسه با سایر لبنیات نسبت به فعالیت باکتری ها حساستر است.6 ( لبنیات استریلیزه فاقد هرنوع میکروب است . این لبنیات که معمولا در پاکتهای کاغذی مخصوص ارائه می شود، حتی در خارج از یخچال نیز قابل نگاهداری است ؛ اما به محض این که بسته بندی آنها باز شد، باید در یخچال و حداکثر برای مدت یک هفته نگاهداری شود.)توجه کنید که تمام لبنیات پاستوریزه باید در یخچال نگاهداری شوند؛ اما لبنیات استریلیزه این طور نیستند.(7 ( درصورتی که شیر پاستوریزه را بیش از 48 ساعت در یخچال نگاه داشته اید، اما علائم بریدن و فساد در آن مشاهده نمی شود، پیش از مصرف باید آن را بجوشانید؛ یعنی باید شیر را آنقدر حرارت دهید تا شروع به جوشیدن کند و برای مدت 10 دقیقه در حال جوشیدن بماند؛ سپس می توانید شیر را از روی شعله یا حرارت بردارید. جوشانیدن شیر برای بیش از10 دقیقه باعث رسوب کردن پروتین هاو کاهش ارزش غذایی آن میشود.8 ( از آنجاکه در ایران شیر پاستوریزه معمولا در ظرف شیشه ای با استفاده مجدد ارائه می شود، نگاهداری از شیشه شیر هم بسیار مهم است:الف ( شیشه شیر را بلافاصله بعد از مصرف با آب سرد بشویید تا باقیمانده شیر در داخل آن توسط باکتری ها فاسد نشده و ظرف آلوده نشود.ب( از ریختن هر چیزی در شیشه شیر خودداری کنید؛ حتی در آلومینیومی خود شیشه را داخل آن نیندازید.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها