رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: محل معادنی که برای استحصال اورانیوم امیدبخش است، شناسایی شده است.
کد خبر: ۱۲۲۵۴۲۰
شناسایی معادن اورانیوم / تولید را به ۵۰ تن می‌رسانیم

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، علی اکبر صالحی عصر دیروز (سه شنبه) در بازدید از روند تکمیل اولین بیمارستان یون درمانی کشور و غرب آسیا که در استان البرز ساخته می شود، گفت: یکی از سایت های مهم سازمان انرژی اتمی کشور، سایت استان البرز است که حدود ۱۰۰ هکتار مساحت دارد.

وی با اشاره به اینکه در سایت استان البرز فعالیت های مختلفی انجام می شود، گفت: این فعالیت ها بیشتر در خصوص کاربرد فناوری هسته ای در حوزه کشاورزی است.

به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در سایت اتمی استان البرز بر روی گونه های از گندم که مقابل خشکسالی و آب نمک دار مقاوم است، کار می شود.

صالحی با بیان اینکه این سایت در حوزه های دیگر ورود پیدا کرده است، گفت: بسیاری از تجهیزات را پس از برجام توانستیم وارد کشور کنیم.

وی با اشاره به ساختمان «اف.تی.جی» که در سایت استان البرز در عرض دو سال ساخته و تجهیز شده است، اشاره کرد و گفت: در این ساختمان رادیو داروهای مرتبط با تجهیزاتی به نام «پِت» که برای تصویربرداری به کار می رود، ساخته می شود.

درمان سرطان ها از طریق تابش یون های پروتن و کاربن

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در بخش دیگری به بیمارستان بسیار عظیم در دست احداث اشاره کرد که قرار است در سایت استان البرز ساخته شود و گفت: اگر می گوییم؛ عظیم به جهت فناوری است. در حقیقیت این بیمارستان با کمک وزارت بهداشت دایر می شود.

صالحی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت متولی این بیمارستان است، گفت: به دلیل اینکه بیمارستان در حال ساخت کاملا فنی و جدید در درمان سرطان ها است ضروری بود که سازمان انرژی اتمی در بُعد تخصصی به وزارت بهداشت کمک های لازم را بکند.

وی با اشاره به اینکه این بیمارستان در زمینی به وسعت ۱۰ هزار هکتار ساخته می شود، گفت: این بیمارستان تحت عنوان مرکز یون درمانی است، به عبارت دیگر سرطان ها از طریق تابش یون های پروتون و کاربن درمان می شوند.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید بر اینکه در دنیا شش بیمارستان یون درمانی وجود دارد، گفت: امیدواریم هفتمین بیمارستان در زمان بندی مشخص به بهره برداری برسد.

صالحی با اشاره به اینکه بیش از دو سال و نیم است که عملیات ساخت این بیمارستان آغاز شده است، گفت: تجهیزاتی که برای این بیمارستان باید تهیه شود حدود ۲۰۰ میلیون یورو است.

بیمارستان یون درمانی کشور و غرب آسیا تا ۱۴۰۰ بهره برداری می‌شود

وی با تاکید بر اینکه این بیمارستان، یک بیمارستان فوق تخصصی است، گفت: این بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید بر اینکه نیاز است که این بیمارستان از پشتیبانی های علمی برخوردار باشد، گفت: تجهیزات سفارش داده شده و ۱۰۰ میلیون یورو نیز پرداخت شده است.

صالحی هزینه ساختمان این بیمارستان و زیرساخت های آن را بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: امیدواریم تا شهریورماه ۱۴۰۰ بتوانیم، فاز نخست را راه اندازی کنیم.

به گفته وی، تا سال ۱۴۰۳ این بیمارستان به طور کامل راه اندازی می شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در بخش دیگری در خصوص پیشرفت رادیو داروها در ایران، گفت: در سایت استان البرز برای نخستین بار رادیو داروها به شیوه «جی.ام.پی» یا همان شیوه استاندارد تولید می شوند.

صالحی در ادامه به احداث مرکز رادیو داروی «تترا» در تهران اشاره کرد که در حال ساخت است و گفت: این مرکز که ۳۳ هزار متر مساحت دارد با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی همراه است و تجهیزاتش با ۶۰ میلیون دلار خریداری می شود.

وی در بخش دیگری در خصوص فناوری هسته ای کشور، گفت: عده ای مدعی هستند با برجام صنعت هسته ای کشور نابود و یا متوقف شده است، مردم بزرگوار که دلسوز کشور و نظام هستند با شنیدن این حرف ها ناامید می شوند. این حرف ها درست نیست و صحت ندارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه این صنعت پیش از برجام حدود ۱۳ هزار نیرو انسانی داشته است، گفت: در حال حاضر ۱۵ هزار نفر در این حوزه مشغول فعالیت هستند حال این سوال مطرح می شود؛ اگر این صنعت نابود شده چرا با افزایش نیروی انسانی مواجه هستیم؟

صالحی با اشاره به اینکه فعالیت های ما در اکتشاف و استخراج بسیار چشمگیر بوده است، گفت: بیش از ۸۰ درصد کشور شناسایی شده است، همچنین محل معادنی که برای استحصال اورانیوم امیدبخش است، شناسایی شده است.

وی با اشاره به اینکه شناسایی ها به صورت هوایی نیز انجام شده است، گفت: پیشرفت شناسایی ها به صورت هوایی چشمگیر است.

به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، خدماتی که این سازمان به وزارت نفت، صمت و سازمان زمین شناسی ارائه می کند، قابل توجه است.

صالحی با تاکید بر اینکه ما به دنبال اورانیوم هستیم، گفت: اورانیوم همزادهای خود را دارد، ما بزرگترین معادن آهن را نیز کشف کرده ایم که چند میلیارد تن است.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اینکه باید صنعت هسته ای بومی سازی شود، گفت: در برداشت هوایی موفق و خودکفا هستیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اضافه کرد: سالها حداکثر ۱۰ تن اورانیوم تولید می کردیم، به طور متوسط چهار تن اورانیوم (ماده اولیه) یا همان کیک زرد تولید می کردیم این در حالی است که ما سال گذشته ۳۰ تن تولید داشتیم، امیدواریم بتوانیم امسال نیز ۳۰ تن تولید داشته باشیم.

صالحی تاکید کرد: اگر با همین سبک و سیاق جلو برویم می توانیم تا ۵۰ تن اورانیوم را تولید کنیم.

وی با اشاره به اینکه در اطراف «انارک» فعالیت های گسترده ای داریم، گفت: این واقعیت ها غیرقابل انکار است.

رئیس انرژی اتمی ایران در بخش دیگری با تاکید بر اهمیت حوزه تحقیق و نسل سانتریفیوژهای جدید، گفت: فروردین امسال علیرغم اعتراض کشورهای اروپایی، ۲۰ ماشین جدید «آی.آر.۶» نصب کردیم.

صالحی با اشاره به اینکه در حال حاضر یک سالن مونتاژ فوق مدرن داریم، گفت: این سالن ظرفیت تولید ۶۰ سانتریفیوژ مدرن در روز را دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها