‌‌پیشگیری بهتر از درمان است. این جمله در هر شرایط و جامعه‌ای کاربرد دارد و نمی‌توان منکر آن شد که وقتی می‌توانیم از وقوع یک جرم جلوگیری کنیم چرا باید بعد از وقوع آن برخوردهای قهری داشته باشیم. در مسائل اقتصادی نیز اگر پیشگیری و نظارت به صورت مداوم وجود داشته باشد جامعه تا حد زیادی ثبات را تجربه می‌کند.
کد خبر: ۱۱۷۶۶۱۳
6 راهکار برای پیشگیری از مفاسد اقتصادی

رهبر معظم انقلاب اسلامی سه دهه است که طی تذکرهای مختلف تاکید می‌کنند که با فساد باید مقابله کرد و در مقطعی به صورت فرمان به سران سه قوه مقابله با مفاسد اقتصادی را ابلاغ کردند. در آسیب‌شناسی‌هایی که در این زمینه صورت گرفته مشخص شده برخی مسؤولان درک صحیحی از فساد ندارند که بتوانند با آن مقابله کنند و در برخی موارد ضعف اراده وجود دارد. به همین دلیل افرادی که در حوزه تصمیم‌گیری هستند نمی‌توانند آن‌طور که باید و شاید با فساد سیستماتیک برخورد کنند.

حتماً موضوع امضاهای طلایی را شنیده‌اید. امضاهایی که به برخی افراد داده شده تا بتوانند با استفاده از آن منافع شخصی به دست آورند. اگر نظارت و کنترل بر فعالیت مسؤولان باشد می‌توان مبارزه با فساد را به صورت مدیریت‌شده انجام داد. برخی افراد هم به واسطه آشنایی کامل با قانون از خلاهای قانونی استفاده می‌کنند و در اینجا یک مدیر تشخیص‌پذیر می‌خواهد که بتواند با درک درستی از شرایط با این موارد برخورد کند.

برخی تصمیمات است که منجر به فساد می‌شود اما خود آن تصمیم در راستای ترویج فساد نبوده و بیشتر در شرایط بحرانی و احساسی به کار گرفته شده است. چندی پیش رئیس‌جمهور نسبت به نظریه اقتصاددانان که بیشتر در حلقه مشاوران دولت قرار داشتند مبنی بر افزایش نرخ ارز انتقاد کرد که این کار به جای تک‌نرخی منجر به چندنرخی شد و فساد زیادی به همراه داشت. این که رئیس‌جمهور این موضوع را بیان کردند حرکت شجاعانه‌ای بود و متوجه شدند که هر افزایش نرخ ارزی منجر به رشد صادرات نمی‌شود بلکه باید بخش‌های مختلف اقتصاد کلان را در نظر گرفت.

در پایان باید تاکید کنم، قوه قضاییه نقش مهمی در رصد و رسیدگی به مسائل اقتصادی دارد و باید برای هر جرمی یک جزای جداگانه در نظر گرفته شود. همچنین باید مانند کشورهای پیشرفته قبل از وقوع جرم و اقدام برخی افراد سودجو به پول‌شویی شناسایی‌ها صورت گرفته باشد تا نتوانند رد پول را از بین ببرند و یا بازاری را بر هم بریزند.

دکتر محمد خوشچهره

اقتصاددان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها