گفت‌وگوی جام‌جم با علی دهکردی رئیس انجمن بازیگران درباره حادثه تروریستی اهواز

برای شهدای ترور کم گذاشتیم

سلبریتی‌ها و چهره‌های محبوب مردم بویژه بازیگران و اهل سینما بلافاصله پس از حادثه تروریستی اهواز در صفحات شخصی خود در فضای مجازی و اینستاگرام واکنش نشان دادند و با حادثه‌دیدگان و خانواده‌های آنها و مردم داغدار ایران همدردی و همراهی کردند.
کد خبر: ۱۱۶۶۰۰۵
برای شهدای ترور کم گذاشتیم
هنرمندان دلسوز، متعهد و دغدغه‌مند باردیگر ثابت کردند همیشه در بزنگاه‌های تاریخی و موقعیت‌های مهم و حساس اجتماعی طرف مردم ایستاده‌اند و حرف دل آنها را می‌زنند. نکته مهم در این خصوص وجود یک روحیه مشترک ملی است و همه هنرمندان فارغ از هر سلیقه گرایش و نگاه سیاسی و جناحی، این حادثه تلخ و تروریستی را محکوم کردند و نشان دادند در برابر دشمن و هر حرکت و نیت بدخواهانه و مبتنی بر خباثت، بخوبی فعل اتحاد و همدلی و همبستگی را صرف می‌کنند.

ضمن اینکه اعلام موضع پررنگ هنرمندان هنگام چنین حوادث و رخدادهایی باتوجه به وجه شهرت و اعتبار و محبوبیت آنها نزد مردم اثرات مثبت بیشتری هم در روحیه جامعه خواهد داشت. به همین مناسبت هم سراغ برخی واکنشهای هنرمندان و اهل سینما درباره حادثه تروریستی اخیر رفتیم و هم گپ و گفتی با علی دهکردی، رئیس انجمن بازیگران در این خصوص داشتیم، هنرمندی که در مقام بازیگر هم فیلم مشهوری در همین مایههای تروریستی و امنیتی در کارنامه دارد: «روز شیطان» ساخته بهروز افخمی و محصول 1373.

حادثه تروریستی اخیر در اهواز، بازتابهای زیادی در جامعه بویژه در رسانهها و فضای مجازی داشت و ما شاهد یک همبستگی و وفاق ملی در واکنش به این اتفاق تلخ بودیم. چقدر هنرمندان و بویژه اهالی سینما و خاصه بازیگران میتوانند در چنین حوادثی همراه و در کنار مردم باشند؟

وقتی که صحبت از وطن و کشور و ایران میشود، ما باید تمام اختلافات شخصی و تفاوت سلیقهها را کنار بگذاریم و در کنار هم یک پیکره واحد باشیم. در این تعریف هیچفرقی میان من بازیگر، پزشک، سرباز، کارگر و... نیست. آن کسانی که در این حوادث آسیب میبینند، همه خواهر و برادر و هموطن ما هستند. فکر میکنم این همراهی و همدردی با مردم، کمترین و کوچکترین کاری است که ما فعالان سینما، تئاتر و تلویزیون میتوانیم در قبال این وقایع داشته باشیم. بلکه تسلیخاطری برای بازماندگان و آسیب دیدگان این قبیل اتفاقات باشیم.

به عنوان رئیس انجمن بازیگران موضع خودتان نسبت به این حوادث و حرکتها چیست؟

خانه سینما نامه و بیانیهای به مناسبت این اتفاق منتشر کرد که فکر میکنم این حرف همه سینماگران کشورمان است. اما من خودم هم واقعا فکر میکنم وقتی خبر این حادثه را شنیدم، خراشی به قلبم افتاد و تمام این دو روز را در بهت و انبوه و غم بودیم. ای کاش مجال و فرصتی بود که میتوانستیم کنار هموطنانمان در خوزستان باشیم تا به شهدای این اتفاق احترام بگذاریم. واقعا زبان در این مواقع قاصر است و هرچه هم که ما تسلیت تسلیت تسلیت بگوییم، واژه کوچکی است در مقابل این اتفاق بزرگی که افتاده است. اما مسلما ترور و تروریسم در هر شکل و لباسی که باشد، چندش آورترین و تلخ ترین و کثیف ترین شکل اختراعات بشر است. امیدوارم جهان از تروریسم، خشونت و جنگ خالی شود.

شما به عنوان بازیگر در فیلمهایی مثل روزشیطان بازی کردهاید که نسبتی موضوعی با چنین حوادث خرابکارانه و تروریستی دارد. با این حال چرا سینمای ایران در مجموع و به جز استتثنائاتی، چندان سراغ بازنمایی این حوادث واقعی و دراماتیک نمیرود، بالعکس سطح اول سینمای جهان که استفاده خوبی از رخدادهای واقعی میکنند.

مثل همه آدمهای دیگری که در عرصه فرهنگ فعال هستند، برای خودم هم خیلی تلخ و غمانگیز است که به کشور و میهنم انگ تروریست بودن و حمایت از تروریسم میچسبانند، اما خود کشور ایران بزرگترین قربانی تروریسم در طول تاریخ بوده است. اگر شما بدون ملاحظه و نگاه سیاسی و جناحی به آمار موجود در این زمینه نگاه کنید، پیمیبرید که ما چقدر شهید ترور در طول انقلاب داریم. اما اصلا از کدام یک از اینها تا به حال فیلم ساخته شده است؟ نه تنها درباره فرد یا افراد ترور شده، بلکه درباره اینکه ایران بزرگترین قربانی تروریسم است هم هنوز فیلمی ساخته نشده است. منظورم ساخت فیلم با نگاه جهانی است. اگر میخواهید چیزی را به جهان ارائه و ثابت کنید، ناچارید زبان جهانی داشته باشید. یک بیانیه داخلی و سخنرانی محفلی در شهر و روستا، در همان محدوده ارزش و احترام دارد. وقتی من میآیم به هموطنانم تسلیت میگویم، در حوزه همین قومیت خودم جواب میدهد. اما اگر میخواهم به جهان پاسخگو باشیم، باید به زبان جهانی حرف بزنیم. سینمای ما درباره مظلومیت ایران و ظلمهایی که در حق وطن ما شده، هنوز نتوانسته با زبان بینالمللی با جهان حرف بزند. ما در مورد خیلی از بخشهای فرهنگی، اجتماعی و انسانی کشور توانستهایم به زبان جهانی دست پیدا کنیم و فیلمهای ما تا مهمترین جشنوارههای جهانی رفته و بزرگترین جایزهها را هم دریافت کرده است. اما متاسفانه درباره بازنمایی مظلومیتهایی از این دست، کوتاهی شده است. باید یک سیاستگذاری صحیح و کلان و جدی فارغ از جناحبندی درباره این موضوع انجام شود. یعنی من به عنوان مسؤول و سیاستگذار نیایم این سیاست را وضع کنم، اما مسؤولیت فیلم ساختن و تولید اثر را به کسی بسپارم که کارش ضعیف و محفلی است و زبان جهانی ندارد. باید آدمهایی که زبان جهانی دارند، وارد این عرصه شوند.

حرف ناگفتهای اگر مانده بفرمایید.

باز هم از طرف خودم و همه بازیگران سینمای ایران با تمام وجود و از صمیم قلب، به بازماندگان این حادثه دلخراش تسلیت عرض میکنم. میدانم یاد و خاطره شهدای این حادثه چه آن کودک خردسال و چه مسنترین فرد شهید، هیچگاه از حافظه فرهنگی و عاطفی ما پاک نخواهد شد.

نه هنرمندانه به دشمن مشترک

مـحمدحسین مهـدویان و سیدمحمود رضوی، کارگردان و تهیه کننده «ماجرای نیمروز» که این روزها مشغول ساخت «ماجرای نیمروز؛ رد خون» هستند، از جمله چهرههای سینمایی بودند که نسبت به حادثه تروریستی اهواز در فضای مجازی و صفحات شخصی اینستاگرام واکنش نشان دادند. مهدویان با انتشار عکسی از هادی حجازیفر در ماجرای نیمروز و تصویر مشابه آن در حادثه تروریستی اهواز نوشت: امروز همه ما برای مردم عزیز خوزستان اندوهگین هستیم.

رضوی هم ضمن اشاره به آیه 169 سوره مبارکه آلعمران نوشت: بزدلها ترور کور میکنند و مردم، کودکان، خبرنگاران بیپناه قربانی اعمال تروریستی آنها هستند.

# حملات_تروریستی امروز # اهواز در عین اینکه حادثه تلخ و خونینی بود اما در کنار تلخیهای آن صحنههای بینظیری از # شجاعت و #امنیت را در کنار نیروهای مسلح حامی ناموس و فرزندان وطن خلق کرد، سلام خدا بر شهیدان این اقدام # تروریستی و لعنت خدا بر # تروریستها و حامیان آنها که وقتی پروژه # تابستان_داغ آنها به بن بست خورد، دستور بر زمین ریختن خون مردم را صادر میکنند. ما ایستادهایم.

کامبیز دیرباز هم با اشتراک همان عکس معروفی که پسر بچهزخمی را در آغوش یک سرباز نشان میدهد، نوشت: توف به شرف نداشته تون. این بچه باید فردا میرفت مدرسه!!! (اشاره به اول مهر) ای خدا....! مردم ما دیگه طاقت ندارن، تو رو به بزرگیت قسم آرامش رو به زندگی ما برگردون. # اهواز تسلیت.

بعد از اینکه عکس رو پست کردم تازه متوجه اون بزرگوار شدم که روی زمین توی اون موقعیت داره فیلم میگیره!!!!! واقعا که ملت عجیب و غریبی هستیم، خدایا خودت کمک کن بازم.

علیـــــــرام نورایـــــــــی هم در پست اینستاگرامی خود به یکی از شبکههای فارسی زبان ماهوارهای تاخته که در مصاحبهای خبری سراغ سخنگوی یکی از گروهکهای تروریستی و تجزیه طلب مرتبط با حادثه تروریستی اهواز رفته بود. نورایی نوشت: شبکه ایران اینترنشنال!!! مجری برنامه زنده!!! به کسی که مسؤولیت حمله تروریستی رو بهعهده گرفته و هموطناتو کشته میگی به برنامه خوش آمدی ؟!!! به شماها چی میشه گفت؟ به کجا وصلین شبکههای دلسوز مردم ایران؟

حمید فرخنژاد، بازیگر خوزستانی کشورمان هم درباره این اتفاق نوشت: تروریسم در هر شکل و در هر لباسی محکوم است. پاینده باد ایران.

کاوه سجادی حسینی، کارگردان اهوازی سینما هم با انتشار یکی از عکسهای حادثه تروریستی اهواز نوشت: اهواز میشوم.

در خاطرات در خون در بیصدا فریاد در خاک

سرباز میشوم بیباک پاک پاک.

بهروز شعیبی کارگردان فیلم سیانور هم در صفحه شخصی خود نوشت: میخواستم از روز اول مهر و شادیهایش بنویسم... خجالت کشیدم. از مردم اهواز؛ از بچهای که امروز باید به مدرسه میرفت، از پدری که باید فرزندش را تا جلوی مدرسه بدرقه میکرد ولی دیگر نیست، از خانوادههایی که با نگرانی و دلشوره بچهها را راهی مدرسه میکنند... خجالت کشیدم.

باران کوثری هم شعری از فریدون مشیری را به اشتراک گذاشت: در کویری سوت و کور/ در میان مردمی با این مصیبتها صبور/ صحبت از مرگ محبت، مرگ عشق/ گفتوگو از مرگ انسانیت است...

شهرام شاهحسینی، کارگردان سینما و تلویزیون هم درباره حادثه ترویستی اهواز نوشت: کار از تسلیت و محکوم کردن گذشته. این وحشیگری بیپاسخ نمیمونه. یادمون نمیره ما برای یک دشمن مشترک کنار همیم.

مهتاب کرامتی، سفیر یونیسف در ایران هم درباره این حادثه تروریستی نوشت: واقعاً درد داره که فردای روز جهانی صلح، شاهد این حجم از خشونت و بیرحمی، ترس و اشک و رنج و درد باشیم..... جهان داره به کدوم سمت میره!؟! قراره چه آیندهای رو برای فرزندانمون بسازیم.... تسلیت به ایران و ایرانی. #تسلیت_به_خانواده_های_داغدار #تسلیت_اهواز #تسلیت_ایران #نه_به_تروریسم.

علی رستگار

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها