درباره عدد و رقم بسته حمایتی اروپا به ایران باید گفت نه تنها 18 یا 50 میلیون یورو تاثیری بر اقتصاد ایران ندارد، بلکه فرضا حتی اگر ارزش این بسته بیش از یک میلیارد یورو هم بود، سؤال این است که آیا خساراتی که اقتصاد ایران از اجرای برجام متحمل شد با این ارقام قابل قیاس است؟
کد خبر: ۱۱۶۰۸۰۲
تناقض اروپایی

پس از خروج آمریکا از برجام و اتفاقات اخیر، اروپایی‌ها نه تنها حرف و عملشان با هم در تضاد بوده بلکه در حرف‌هایشان نیز تناقض وجود دارد. به طوری که یک‌بار از تحریم شرکت‌های اروپایی که ایران را تحریم کنند حرف زده و یک‌بار بسته حمایتی از ایران را اعلام می‌کنند اما از آن سو خانم موگرینی در مصاحبه‌های خود تلویحاً توپ را به زمین آمریکا انداخته و از عدم استقلال در تصمیم‌گیری از سوی شرکت‌های اروپایی دم می‌زند که در این دو موضوع کاملاً تضاد وجود دارد و البته این نوع تضادها کاملاً خودخواسته و تعمدی است.

ارقامی چون 50 میلیون یا 18 میلیون یورو که در بسته اخیر اروپا به ایران اعلام شده است در مقایسه با حجم اقتصاد ایران و حتی میزان واردات ما از اتحادیه اروپا رقمی نیست، بنابراین نباید از آن ذوق‌زده شد و این‌طور تفسیر کرد که اروپا گام مهمی در جهت حفظ برجام یا به نفع اقتصاد ایران برداشته است.

مساله مهم اقتصاد در شرایط کنونی، تبعات تداوم برجام است. همین‌طور که دیدیم مسئولان بعد از خروج آمریکا در اردیبهشت‌ماه از برجام صراحتاً گفتند بزودی درباره خروج ایران از برجام تصمیم‌گیری خواهیم کرد اما امروز با گذشت حدود چهار ماه از خروج آمریکا از برجام ایران تصمیم نهایی خود را درباره خروج از برجام را نگرفته است که خود این موضوع به عامل مخربی برای اقتصاد ایران مبدل شده است. عدم تصمیم قطعی ایران درباره برجام به‌رغم خروج آمریکا تبعاتی برای اقتصاد ایران دارد. تداوم سیاست‌های انتظاری برای اقتصاد ایران باعث شده روند معطل ماندن تجار، فعالان اقتصادی و حتی مردم در عرصه اقتصاد تداوم داشته باشد که این انتظار برای اقتصاد مخرب است.

دکتر محمود دهقانی

اقتصاددان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها