رئیس اداره آمار و اطلاعات شرکت بورس در گفت‌وگو با جام‌جم اعلام کرد

خیز بازار سرمایه برای سوددهی

بازار سرمایه این روزها با نوساناتی همراه است. برخی کارشناسان این نوسانات را ناشی از برگزاری مجامع شرکت‌های بورسی می‌دانند و برخی دیگر عنوان می‌کنند هنوز واحد‌های تولیدی به ثبات نرسیده‌اند و همین امر موجب شده تا در یک هفته شاخص بورس قرمز رنگ باشد و در هفته دیگر سبز پوش. در مورد ماحصل برگزاری مجامع شرکت‌های بورسی، ارزیابی و پیش‌بینی بازار سرمایه در مدتی که سپری شد و شش ماهه دوم سالجاری و همچنین اولویت‌های بازار سرمایه در دولت دوازدهم با دکتر کیوان شیخی گفت‌وگو کرده ایم که مشروح آن را می‌خوانید:
کد خبر: ۱۰۶۰۲۴۸
خیز بازار سرمایه برای سوددهی

اکنون فصل برگزاری مجامع شرکت‌های بورسی است. بفرمایید که ماحصل مجامعی که برگزار شده چه بوده و چه شرکت‌هایی توانستند خود را در لیست سودده‌ها قرار دهند؟

مجامع شرکت‌های بورسی در سال‌جاری رنگ و روی متفاوتی را نسبت به سالهای قبل داشت. به صورتی که هم تعدیلات بسیار چشمگیری برای عملکرد سال مالی قبل را به بازار ارائه و هم برای سال جاری پیش‌بینی‌های خود را از عملکردشان با توجه به افزایش قیمت‌های جهانی و روند افزایش تقاضا در جهان با تعدیل مثبت بازگو کردند. در واقع همزمان با برگزاری مجامع شرکت‌های بورسی و انتظار سهامداران به ارائه آخرین تغییرات از وضعیت سود‌آوری و تولیدی شرکت‌های بورسی ما شاهد اتفاقات مثبت در حوزه نفت و انرژی و فلزات اساسی و سایر صنایع فعال در بازار سرمایه بودیم که باعث تحریک تقاضا در بازار سرمایه شد. این اتفاق با توجه به سیاست‌های جدید دولت مبنی بر کاهش نرخ سود سپرده بانکی و حمایت از تولید ملی جهت ایجاد اشتغال و عملی ساختن اهداف برنامه ششم توسعه می‌تواند کماکان ادامه دار باشد و بازار سرمایه مامنی برای تزریق نقدینگی در نظر گرفته شود که به تولید ملی و اشتغال کمک شایانی خواهد کرد تا از این محل شرکت‌های تولیدی بتوانند تامین مالی خود را با اعمال افزایش سرمایه یا پذیرش شرکت‌های زیرمجموعه با کمترین هزینه و بروکراسی اداری انجام دهند.

سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را چگونه ارزیابی می‌کنید. شما مدتی قبل خبری در مورد ورود سرمایه‌های خرد به بازار سرمایه داده بودید. این موضوع به کجا رسید. بازار سرمایه برای جذب سرمایه‌های خرد چه اقداماتی انجام داده است؟ آیا اکنون سرمایه‌گذاری در بورس سودده است که برای صاحبان سرمایه جذابیت ایجاد کند؟

با توجه به این‌که شرایط جهانی قیمت محصولات رو به بالاست و ذخایر استراتژیک جهانی با کاهش روبه‌روست و شرکت‌های بورسی ما دارای توان تولید بالا با بهای تمام شده پایین هستند قطعا سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه نسبت به سایر بازارهای موازی بورس اوراق بهادار از توجیه بیشتر برخوردار است. به عنوان مثال اگر شاهد کاهش نرخ سودهای بی‌پشتوانه سیستم بانکی باشیم که عمده مشکلات امروز اقتصاد ناشی از این مدیریت بحران‌گرای آنهاست مطمئنا سرمایه‌های کلان دوباره به سمت تولید سرازیر خواهد شد و با توجه به حجم عظیم نقدینگی که در این چند سال ایجاد شده است می‌تواند ابزار کمک‌رسان بسیار مناسبی برای ایجاد اشتغال و تکامل چرخه تولید و مصرف در جامعه شود. لذا توجه ویژه به بورس و شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار که به عنوان نمونه‌هایی مختلف از صنایع فعال در کشورمان در این بازار حضور یافته‌اند می‌تواند به عنوان ابزار مناسبی برای تامین مالی شرکت‌ها به حساب آید.

پیش‌بینی شما از وضعیت بازار سرمایه در شش ماهه دوم سال جاری چیست؟

همیشه پیش‌بینی شرایط اقتصادی و اتفاقاتی که احتمال آنها در آینده محتمل است بسیار دشوار است، اما خوش بینی بیش از حدی که این روزها ناشی از شرایط کسب و کار جهانی ایجاد شده است می‌تواند تاثیرات چشمگیری بر اقتصاد سایر کشورها داشته باشد. کشور ما با توجه به موقعیت استراتژیکی که دارد و منابع سرشار زیر زمینی می‌تواند حداکثر استفاده را از این اتفاقات مثبت جهانی به خود تخصیص دهد که با مدیریت صحیح و تعامل سازنده این هدف دست‌یافتنی و شرکت‌های بورسی هم در این راستا با توجه به این‌که همیشه پیشرو کسب منفعت از شرایط خوب اقتصاد جهانی بوده‌اند می‌توانند به عنوان لیدر سایر صنایع عمل کنند. لذا چشم انداز سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه نسبت به سایر بازارها مثبت ارزیابی خواهد شد و صنایع مختلف بازده‌های متفاوتی را می‌توانند کسب نمایند که در این بین دولت هم با توجه به سیاست‌های عمرانی که در حوزه‌های مختلف در پیش گرفته است می‌تواند اهرم دیگری مازاد بر امتیازات جهانی برای شرکت‌های فعال در بورس اوراق بهادار کشور ایجاد نماید. در واقع برنامه ششم توسعه و شرایط خوب جهانی ناشی از افزایش تقاضا و کاهش ذخایر انبارهای محصولات اساسی در کشورهای بزرگ و مطرح دنیا می‌تواند نگاه‌ها را دوباره به سمت بازار ایران برگرداند و حضور چشمگیر ما در عرصه جهانی با توجه به گشایش‌هایی که در این مدت ایجاد شده است باعث خواهد شد که سود‌آوری شرکت‌های تولیدی افزایش یافته و از محل این سود‌آوری بتوانند اقدام به توسعه و افزایش بهره‌وری ناشی از به روزآوری تجهیزات تولیدی کنند.

انتظار بازار سرمایه از دولت دوازدهم چیست؟ تیم اقتصادی که مستقر می‌شود در مورد بازار سرمایه چه اولویت‌هایی را باید به مرحله اجرا در بیاورد؟

به نظر می‌رسد اگر دولت تنها به وعده‌ها و شعارهایی که در انتخابات داده بهترین کمک را به بازار سرمایه کرده است. دولت در زمان انتخابات وعده ایجاد اشتغال، بهبود فضای کسب و کار، کاهش بهای تولید و کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی داد که هر کدام از این مولفه‌ها تاثیر بسیار زیادی در بازار سرمایه خواهد داشت و می‌تواند توجه صاحبان سرمایه را به این بخش جلب کند. اگر این موضوع را از سوی دولت شاهد باشیم قطعا بزرگ‌ترین کمک را به بخش تولید و بازار سرمایه کرده است. دولت باید بداند که حمایت از بازار سرمایه به معنای حمایت از تولید داخل است و سیاستگذاری‌های خود را به گونه‌ای بنا کند که این بازار رونق خود را از دست ندهد و عامه مردم در آن حضور داشته باشند. در این صورت اعتماد به بازار سرمایه بیشتر خواهد شد و سرمایه‌گذاری افزایش می‌یابد.

محمدحسین علی‌اکبری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها