امیرعلی جوادیان:هنوز بهترین عکسم را نگرفتم
خطرات و خاطرات عکاسی دفاع مقدس

امیرعلی جوادیان:هنوز بهترین عکسم را نگرفتم

سعید صادقی و امیرعلی جوادیان تجلیل شدند

بزرگداشت دو عکاس باسابقه‌ جنگ

پنجاه‌و‌هشتمین نشست پژوهشی هنر، با موضوع عکاسی جنگ و بزرگداشت دو تن از عکاسان باسابقه‌ این عرصه، سعید صادقی و امیرعلی جوادیان، از سوی سازمان زیباسازی شهر تهران در محل نگارخانه‌ی برگ برگزار شد.
کد خبر: ۹۵۲۰۵۲
بزرگداشت دو عکاس باسابقه‌ جنگ

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی و اموربین الملل سازمان زیباسازی شهر تهران، در این نشست که به مناسبت هفته‌ دفاع مقدس، با همکاری انجمن عکاسان انقلاب برگزار شد، مهدی مقیم‌نژاد و مجید دوخته‌چی‌زاده سخنرانی کردند.

در ابتدای مراسم، دکتر مهدی مقیم‌نژاد، عکاس و مدرس دانشگاه به ضرورت وجود نهادهای هنری در شکل‌گیری عکاسی جنگ پرداخت و گفت: هنر اگر وجه نهادینه نداشته باشد هنر رسمی و قابل تاملی نیست.

این مدرس دانشگاه با تاکید بر اینکه عکاسی همواره با عینیت و بی‌طرفی گره خورده است، افزود: عکاس یک چشم ناظر به جهان است. اما آیا در واقعیت می‌شود عکاس فقط ناظر باشد؟ در مواجهه با مقوله‌ی جنگ بی‌طرفی معنا دارد؟ جایی که وجه ملی‌گرایانه و مذهبیِ جنگ به منِ عکاس مربوط می‌شود آیا می‌توانم بی‌طرف باشم.

مجید دوخته‌چی‌زاده، دیگر سخنران این مراسم که خود یکی از عکاسان جنگ ایران و عراق بوده، نیز ضمن یادآوری برخی از خاطرات دوران جنگ به اهمیت ثبت این حوادث اشاره کرد و گفت: اسناد و رهیافت تمام جنگ‌ها، عکس است. عکس‌ها در طی این زمان طولانی به حیات خود ادامه می‌دهند و همه‌چیز از بین می‌روند. تنها مورد برای بررسی انقلاب‌ها عکس است.

دوخته‌چی‌زاده با بیان اینکه عکاس‌ها با رزمنده‌ها به خط مقدم می‌رفتند؛ یعنی هم عکاس جنگ بودند هم رزمنده، افزود: عکس‌های جنگ از فاصله‌ بسیار نزدیک عکاسی شده و فاصله‌ عکاس و سوژه، و عکاس و خط مقدم و خود حادثه بسیار کم است. تفاوت عکاسی جنگ ما بقیه‌ عکاسی‌های جنگ در همین فاصله است. نترسیدن و شجاعت و روحیه‌ی بچه‌ها به این شکل بود.

او از نبود یک موزه‌ عکاسی برای حراست از گنجینه‌های جنگ گلایه کرد و ادامه داد: بسیاری از عکس‌های جنگ ما مجال معرفی در دنیا را پیدا نکرد. در طول جنگ ایران وعراق بسیاری از عکس‌ها در آرشیو‌ها ماند. عکاسان جنگ ما یک طلب بزرگ از دنیا دارند چون چیزی از عکاسان مطرح دنیا کم نداشتند.

دوخته‌چی‌زاده با اشاره به اینکه عکس‌های امیرعلی جوادیان از فتح خرمشهر استثنایی است، افزود: او حتی زمانی که مجروح شده عکاسی کرد و می‌توان راجع به زاویه، نوع نگاه و محل قرارگیری دوربین او ساعت‌ها حرف زد.

در این ادامه این مراسم با حضور عباس میرهاشمی مدیرعامل انجمن عکاسان انقلاب و دفاع‌مقدس، دکتر کیهان محمدخانی قائم‌مقام سازمان زیباسازی و مجتبی موسوی معاونت فرهنگی سازمان زیباسازی با اهدای لوح و هدیه از دو عکاس برجسته دفاع مقدس، سعید صادقی و امیرعلی جوادیان تقدیم و تشکر شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها