راز موفقیت نخستین بانوی کارآفرین ایران

لباس ایرانی با «سایز ایرانی»

پنجاه و چهار ساله است و بیش از سه دهه از عمر خود را در صنعت نساجی سپری کرده است. در طول این سال‌ها زندگی پرفراز و نشیبی داشت و بارها تا مرز شکست پیش رفت، ولی هیچ کدام از آنها نتوانست ذره‌‌ای از عشق و علاقه او به خدمتگزاری در سنگر کارآفرینی و تولید ملی مردم بکاهد. در سال 89 کارآفرین نمونه انتخاب شد و اکنون هزاران نفر در کارگاه‌های زنجیره‌اش در سراسر کشور مشغول کار هستند. سهیلا کلاهی، صاحب بزرگترین خط تولید پوشاک اداری و صنعتی در ایران است.
کد خبر: ۹۳۰۶۰۴
لباس ایرانی با «سایز ایرانی»

بانوی نمونه و کارآفرین اردبیلی در گفتگو با جام جم آنلاین گفت: مشاهده موج بیکاری در جامعه و ضرورت ایجاد شغل برای زنان باعث شد اندیشه های بزرگی را که در کودکی در سر داشتم عملی کنم. با همین هدف نخستین شهرک آموزشی تولیدی صنعت پوشاک کشور در مراسمی با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شهرستان اشتهارد استان البرز افتتاح شد. این شهرک در زمینی به مساحت ۳۲ هزار مترمربع و با زیربنای ۱۲ هزار و ۱۷۰ متر مربع با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای برای آموزش مربیان صنعت پوشاک کشور ساخته شده است.

این شهرک به ۱۳ کارگاه آموزشی، آشپزخانه صنعتی و خوابگاه مجهز است و آشنا کردن هنرجویان با ماشین‌های صنعتی تولید پوشاک، طراحی رایانه‌ای پوشاک و سیستم‌های آموزشی مربوط به این بخش از عمده فعالیت‌های این شهرک در حوزه آموزشی و تولید صنعت پوشاک است. با راه‌اندازی این شهرک، سالانه یک هزار نفر از سراسر کشور در زمینه صنعت پوشاک در دوره‌های ۴ ماهه آموزش خواهند دید.

آموزش‌ها در شهرک آموزشی تولیدی صنعت پوشاک کشور مطابق با ۱۰ استاندارد جهان ارائه می‌شود و زنان و مردانی که در این شهرک آموزش‌های مهارتی را فرا می‌گیرند در طول دوره از امکانات رفاهی رایگان بهره‌مند می‌شوند و پس از بازگشت به زادگاه خود از امکانات مناسب برای آموزش دیگران بهره خواهند برد.

لباس را به تن اندازه کنیم

سهیلا کلاهی در ادامه افزود: تخصص ما دوخت لباس‌های فرم برای کارمندان ادارات دولتی، سازمان‌های نظامی و شرکت‌های صنعتی است. با گذشت 30 سال از شروع فعالیت اقتصادی، اکنون در 4 شهر کشور(کرج، اشتهارد، استهبان و رفسنجان) شرکت صنعتی تولید پوشاک دارم و برای صدها نفر به طور مستقیم و هزاران نفر غیرمستقیم اشتغال ایجاد شده است.

کارآفرین برتر ملی در حوزه صنعت پوشاک گفت: ما برای اولین بار در کشور با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای طرح «آموزش در محیط کار» را اجرایی کردیم. متقاضیان طراحی و دوخت لباس پس از طی دوران آموزش در داخل شرکت، مدرک معتبر فنی و حرفه‌ای دریافت می‌کنند. با این حال حضور متقاضیان داوطلبانه است و ما به صورت تیمی به آنها آموزش می‌دهیم. در همین راستا 10 نمونه استاندارد طراحی لباس تدوین و تدریس می‌شود. به طور کلی کارآفرینی اجتماعی با تاکید بر حمایت از افراد کم بضاعت و زنان سرپرست خانوار در اولویت قرار دارد.

به گفته کلاهی، در حال حاضر معضل بخش پوشاک نداشتن استاندارد مناسب دوخت لباس یا «سایز ملی ایرانی» است. هم اکنون سایزهای مختلف لباس دوخت ایران اندازه استاندارد و ثابت ندارند همین موضوع باعث می‌شود مردم به سمت لباس‌های خارجی گرایش پیدا کنند. این در حالی است که مد یک مسئله فرهنگی است که نمی‌توان آن را به جامعه تزریق کرد، اگر سایز استاندارد برای لباس‌ها تعریف شود تعیین مد و رنگ برای پوشاک به سهولت امکان‌پذیر می‌شود.

رضا گلین شریف دینی - خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
نادر
-
۰۰:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۰
۱
۰
اندازه پوشاك در ایران واقعا مشكل دارد، یا خیلی كوتاه و یا خیلی بلند هستند دریغ از یك كار تحقیقی و میدانی برای اندازه گیری اندام ها و شناسایی سلیقه ها. متاسفانه دستیابی به حداكثر سود در كوتاهترین زمان كیفیت كارها را از بین برده است.
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها