نگاهی به ورود فروشگاه‌های اجناس دست دوم به بازار اینترنت

بفرمایید از سمساری‌های روی وب دیدن کنید

خرید و فروش در فضای مجازی

تبدیل وسایل دورریختنی خانه به پول

سمساری‌های مجازی مدت‌هاست که جای خود را در بین نیازمندی‌های مردم باز کرده‌اند و سمساری‌های قدیمی یا از رونق افتاده‌اند و یا حداقل برخی از کارکردهایشان را از دست داده‌اند. اکنون دیگر اینترنت انجام بسیاری از امور را سهل و آسان کرده است.
کد خبر: ۶۹۹۹۰۳
تبدیل وسایل دورریختنی خانه به پول

جام جم سرا: اگر قرار باشد ماشینتان را بفروشید، دنبال میز ناهارخوری تروتمیز با قیمت مناسب باشید، بخواهید گیتارتان را با سه‌تار تعویض کنید و یا حتی چند گلدان گل و یکی دو پرنده داشته باشید می‌توانید آنها را به سمساری مجازی ببرید و به‌راحتی آن را بفروشید. کار چندان سختی هم نیست. فقط باید یکی، دو عکس مناسب از جنس دست دومتان بگیرید، قیمت فروش و مشخصات جنس را بنویسید و آگهی آن را روی سمساری‌های مجازی که کم هم نیستند، منتشر کنید. حتما مشتری‌های آنلاین به‌زودی خریدار کالای شما خواهند شد.

خرید و فروش اجناس دست دوم آن هم از طریق سایت‌های اینترنتی مدت‌هاست که رواج پیدا کرده است و از بین سایت‌های بسیار زیاد، برخی از آنها مانند «دیوار»، «شیپور» و «همینا» از جمله سایت‌های معروف و شناخته‌شده هستند. سایت‌هایی که نرم‌افزار نصب روی گوشی تلفن همراه را هم به امکانات و قابلیت‌های خود افزوده‌اند. با این امکان، انگار یک سمساری آنلاین همیشه در جیب کاربران است تا هر کالایی را که می‌خواهند در لحظه ببینند، انتخاب کنند، تماس بگیرند و خرید کنند.

از شیر مرغ تا جان آدمیزاد

سمساری‌ها کالاهای خاصی را می‌فروشند. میز، مبل، فرش، یخچال، گاز، موکت و نهایتا برخی کالاهای جزیی و کلی از مهم‌ترین کالاهایی است که در سمساری‌ها می‌توان دید. کمتر کسی شاید برای خرید یک دست فنجان و یا یک قندان به سمساری سر می‌زند. برخی کالاها هم که جایشان قطعا در سمساری نیست، مانند انواع پوشاک، وسایل ورزشی کهنه و یا انواع دکوری‌. اما در سمساری‌های مجازی همه نوع کالایی عرضه می‌شود.

دیوار یکی از معروف‌ترین این سایت‌هاست. وارد سایت که می‌شوید حداقل 9مورد دسته‌بندی کالایی وجود دارد. از خرید و فروش و اجاره آپارتمان ویلا گرفته تا لوازم منزل که این لوازم شامل ریزترین و درشت‌ترین کالاهای موجود در خانه می‌شود. وسایل شخصی از ساعت و عروسک گرفته تا ادکلن و انواع زیورآلات و انواع اسباب‌بازی. لوازم ریز و درشت برقی دیگر کالاهای سایت است.

دسته‌بندی دیگر سرگرمی و فراغت است که در آن از انواع مرغ عشق و قناری تا انواع گربه، انواع صفحه شطرنج تا میز بیلیارد، رادیو و انواع کتاب و صفحات موسیقی دیده می‌شود. خریدوفروش خودرو هم بخش دیگر است.

نقدکردن داشته‌ها یا خانه تکانی موردی

آنچه در اکثر این سایت‌ها جالب‌توجه است وجود رده‌های قیمتی بسیار متعدد و متنوع است. همه نوع کالایی در سایت وجود دارد. از سرویس چوب استیلی که 10میلیون‌قیمت دارد تا قندانی که 12هزارتومان قیمت خورده یا دکوری گچی کم‌ارزشی که جای قیمت آن کلمه «توافقی» درج شده است.

در یکی دیگر از سایت‌ها، آگهی فروش انواع سی‌دی دیده می‌شود. سری کامل قهوه‌تلخ 50هزارتومان، فیلم سینمایی هزارو500تومان، سی‌دی سفره‌آرایی دوهزارو500تومان. جاشمعی 15هزارتومان، تابلوی دعا 10هزارتومان و... موارد اینچنینی زمانی که وارد فهرست فروش می‌شود بیشتر این سوال را ایجاد می‌کند که آگهی‌دهنده بیشتر درصدد کسب درآمد است یا تمایل دارد اثاث اضافه خود را از خانه خارج کند و حالا که اینترنت این فرصت رایگان را در اختیارش گذاشته پس بهتر که از این خانه‌تکانی پولی هم کسب کند، هرچند بسیار اندک.

به قیمت بفروشید و به قیمت بخرید

در سایت‌های مجازی‌ مشتریان می‌توانند در یک زمان کوتاه و بدون صرف هیچ هزینه‌ای و بدون حضور واسطه‌ای جنس خود را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهند و آن را به قیمت بفروشند. این موضوعی است که در ورودی یکی از سایت‌های مجازی خرید و فروش اجناس نوشته است.



سمساری‌ها اصولا جنس شما را نصف قیمت می‌خرند و اجناس را با دوبرابر قیمت خریداری‌شده به خریدار می‌فروشند. در این میان یکی فروشنده کالا ضرر کرده و دیگری خریدار، اما کسی که این وسط سود برده سمسار است. این سایت جایی است که شما کالای خود را به قیمت می‌فروشید و می‌خرید.

یکی دیگر از مزایای خرید و فروش این سایت‌ها این است که فروشندگان می‌توانند کالاهایی را به پول تبدیل کنند که در سمساری‌های واقعی این امکان وجود ندارد. مانند فروش یک قندان بلور به قیمت 12هزارتومان، فروش شش‌عدد استکان بلور به قیمت 10هزارتومان. فروش لباس سرهمی نوزاد با قیمت شش‌هزارتومان. ست کیف و کفش صورتی با قیمت 60هزارتومان. کت‌و‌شلوار دامادی با قیمت 200هزارتومان.

سایت‌هایی رایگان و بدون مسوولیت

اگر فروشنده اجناس دست‌دوم باشید باید عضو سایت شوید. نام کاربری و کلمه عبور بگیرید و هر تعداد کالایی که برای فروش دارید را عرضه کنید. اما اگر خریدار اجناس دست‌دوم هستید فقط کافی است وارد سایت شوید. کالاها دسته‌بندی‌شده در اختیار شماست. از خانه گرفته تا ویلا از ماشین گرفته تا گلدان گل و ماهی و انواع پرنده و حتی لوازم آرایشی و بهداشتی و انواع پوشاک نو و دست‌دوم.

کالا را که انتخاب کنید، فقط باید روی لینک کلیک کنید. مشخصات بیشتر با عکس محصول و شماره تماس فروشنده وجود دارد. تا این‌جای کار سایت همراه شماست و از مرحله خرید به بعد، تمام مسوولیت کار با خریدار است و سایت هیچ مسوولیتی در این قبال ندارد. برای همین است که در پای هر آگهی فروش این سایت‌ها هشداری وجود دارد مبنی بر اینکه «پیش از انجام معامله از صحت کالا یا خدمات ارایه‌شده، به‌صورت حضوری مطمئن شوید. این سایت هیچ‌گونه منفعت و مسوولیتی در قبال معامله شما ندارد.»

این سایت‌ها نه مسوولیتی در قبال خریدوفروش کاربران دارند و نه منفعتی. عضویت در این سایت‌ها رایگان است. نه هنگام عضویت حق عضویت گرفته می‌شود و نه در هنگام معامله. این سایت‌ها تنها کانالی برای معامله هستند. اما نکته جالب‌تر این است در این سایت‌ها آگهی‌های تبلیغاتی هم وجود ندارد که بتوان گفت منبع درآمدی سایت است. موضوعی که وجود دارد این است که این سمساری‌های مجازی توسط فردی یا تیمی راه‌اندازی شده و کاربرمحور هستند و هیچ نظارتی بر آن نمی‌شود که نیازی به صرف هزینه باشد. اما از طرف دیگر در زمان خرید باکسی در انتهای صفحه خرید باز می‌شود که کاربران می‌توانند از آگهی‌ شکایت کنند.

بدون تردید باید مرجعی برای رسیدگی به این شکایت وجود داشته باشد که این امر نیازمند صرف هزینه است و سایت باید منبع درآمدی داشته باشد. بر این اساس یا قراردادن باکس مربوط به درج شکایات تنها جنبه صوری دارد یا اینکه این سایت‌ها فعلا به صورت رایگان در حال فعالیت هستند تا با جذب تعداد کاربران بیشتر، خدمات خود را پولی کنند.(شرق)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
زهرا
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۵
۰
۰
خیلی جالب بود!
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها