فوق تخصص جراحی قلب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: زنان به خاطر تفاوت جنسیت و هورمونی نسبت به مردان 10سال دیرتر گرفتار بیماری های قلبی و عروقی می شوند.
کد خبر: ۶۹۷۰۵۹
زنان دیرتر از مردان به بیماری های قلبی مبتلا می شوند

دکتر ابراهیم شفیعی در گفت وگو با ایرنا افزود: بیماری تنگی عروق کرونر قلب شایعترین علت مرگ در جوامع بشری است که به طور معمول درسال های جوانی آغاز می شود اما زمان بروز آن در دهه های آخر زندگی است و مردان از 45 سالگی و خانم ها از سن 55 سال به بالا در معرض ابتلای به بیماری تنگی عروق کرونر قلب قرار می گیرند.

این فوق تخصص جراحی قلب گفت: بیماری تنگی عروق کرونر قلب به علت رسوب برخی مواد از قبیل چربی ها در جدار شریان های تغذیه کننده ماهیچه قلب بوجود می آید.

شفیعی افزود: این بیماری زمانی که علایم آن بروز می کند سالها از شروع آن گذشته است و هنگامی خود را نشان می دهد که به علت تنگی شدید عروق تغذیه کننده به علت عدم خون رسانی کافی مشکلاتی برای قلب بوجود می آید.

وی گفت: شایع ترین علامت این بیماری، درد شدید ناحیه قفسه سینه هست که هر چند می تواند به اشکال مختلف تا حد نارسایی قلب و مرگ ناگهانی خود را نشان دهد اما گاهی نیز بدون علامت بوده و به طور تصادفی هنگام معاینات مشخص می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: ممکن است سال های متمادی شخص دچار آن باشد ولی به علت متوجه نبودن اقدام به درمان خود نکند لذا بهترین کار دراین زمینه پیشگیری است زیرا درصورت ابتلا حتی با صرف هزینه های گزاف و پیچیده ترین اعمال جراحی هم ممکن است نتیجه مطلوب به دست نیاید.

شفیعی گفت: از عوامل مستعد کننده بیماری یادشده فشار خون بالا، چربی خون ، قند خون، کم تحرکی، چاقی، وراثت و عوامل ژنتیکی، فشارها و استرس های روانی و اجتماعی، استعمال دخانیات، رژیم غذایی نا مطلوب، جنسیت و سن بالا است که مجموعه ای از این عوامل می تواند شخص را دچار این بیماری کند.

وی افزود: در صورت ابتلا درمان آن در مراحل اولیه با دارو صورت گرفته و در صورت عدم پاسخ باز کردن عروق کرونر از طریق بالون و آنژیو پلاستی و یا پیوند عروق کرونر انجام می شود که برای بهبود خون رسانی به عضلات قلب رگهای قسمت های دیگری از بدن را روی رگهای قلب پیوند می زنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: هم اکنون شیوع بالای این بیماری دراستان بوشهر حتی از میانگین کشوری هم بالاتر است طوری که کمتر خانواده ای را می توان یافت که یکی از افراد خانواده یا بستگان آنها مبتلای به آن نباشند.

شفیعی افزود: علاوه بر این سن پیوند عروق کرونر نیز در استان بوشهر پایین آمده به نحوی که به زیر سن 35 سال حتی در زنان هم رسیده است درحالی که به طور معمول دربانوان 10 سال دیرتر از مردان باید بروز کند.

فوق تخصص جراحی قلب گفت: از آنجایی که سالها قبل از بروز، این بیماری در شخص شروع می شود بنابراین سن ابتلای به بیماری بایستی بسیار پایین تر از اینها در استان بوشهر باشد که خود زنگ خطری برای جامعه است و لزوم توجه برنامه ریزان و مسوولان مربوطه دردانشگاه علوم پزشکی و سایر ادارات مربوطه را بیش از پیش برای اقدامات پیشگیرانه طلب می کند.

وی افزود: به علت افزایش بیماران قلبی و نیز خدمات خوبی که در مرکز قلب بوشهر به بیماران ارائه می شود و اعتماد عمومی به وجود آمده شمار اعمال جراحی قلب انجام شده در فرآیندی پنج ساله رشدی حدود 400 درصدی داشته به نحوی که هم اکنون ماهانه حدود 40 عمل جراحی قلب باز انجام می شود و تاکنون بیش از یکهزار مورد جراحی در مرکز قلب بوشهر انجام شده است .

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: حدود 42 درصد از مرگ های اتفاق افتاده در استان بوشهر ناشی از بیماری قلبی است که شایعترین علت مرگ در این استان درمقایسه با آمار مشابه در 10 سال قبل 29درصد حدود 13 درصد رشد داشته است و از میانگین کشوری حدود 31درصد به مراتب بالاتر است.

وی افزود: اگر در گذشته ای نه چندان دور بیماریهای عفونی شایعترین علت مرگ در استان بوشهر بود اکنون با توجه به توسعه های صورت گرفته و بهبود امکانات رفاهی و رعایت بهداشت عمومی چهره مرگ عوض شده و بیماریهای عفونی و واگیر جای خود را به بیماریهای غیر واگیر از جمله بیماری های قلبی داده است که لزوم تغییر و رویکرد و توجه مسوولان به این امر جهت برنامه ریزی های لازم را صد چندان می کند.

شفیعی گفت: از تعداد افرادی که پارسال در استان بوشهر دراثر بیماری قلبی فوت کردند حدود 55 درصد آنها مرد بوده اند.

فوق تخصصی جراحی قلب افزود: همچنین 65 درصد مرگ های ناشی از این بیماری در شهرهای استان بوشهر و مابقی نیز در روستاها اتفاق افتاده است که علت این اختلاف می تواند به خاطر نداشتن تحرک لازم در افراد شهرنشین و فعالیت زیاد به خاطر نوع شغل در روستا باشد.

وی گفت: این امر لزوم گنجانیدن فعالیت بدنی و ایجاد تحرک لازم در افراد شهر نشین و توسعه مراکز تفریحی ورزشی را دوچندان کرده است.

شفیعی افزود: یکی از علل شیوع این بیماری در استان بوشهر استفاده از دخانیات است که طبق آخرین آمار مقایسه ای منتشرشده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درصد افرادی که دراین استان روزانه قلیان استفاده می کنند از همه استانهای کشور بالاتر بوده است که البته در روستاها به مراتب بیشتر از شهر ها و حدود دو برابر است.

وی گفت: این امر در برخی شهرستانهای استان بوشهر که در روستاها به عنوان تفریح و شب نشینی و فقط به خاطر وقت گذرانی و نه هرگونه نیاز جسمی روانی خانواده ها تا دیر وقت در کنار هم مشغول به قلیان کشیدن هستند افزون تر است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: از دیگر علل شیوع این بیماری وجود تعداد زیادی از افراد با فشار خون بالا دراین استان است که نسبت به سایر استانها در روستا ها در صدر جدول و در شهرها در رده دوم جدول قرار دارد.(ایرنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها