آیا کودکتان تاکنون از سردرد شکایت کرده یا به‌دلیل سردرد از خواب بیدار شده است؟ باید بدانیم سردرد در کودکان، مشکل شایعی است و تقریبا 60 درصد دوره‌هایی از سردرد را داشته‌اند و بیش از 90 درصد تا 18 سالگی یک حمله سردرد را تجربه کرده‌اند.
کد خبر: ۶۸۷۷۸۷
سردرد کودکانه

گرچه معمولا کودکان به‌دلیل شدید یا طولانی نبودن سردرد به مراکز درمانی آورده نمی‌شوند، اما مواردی از سردرد نیز وجود دارد که بسیار شدید بوده، منجر به مراجعه کودکان به مراکز درمانی می‌شود و یک درصد ویزیت‌ها را در مراکز اورژانس تشکیل می‌دهد.

کودکان کم سن نمی‌توانند سردرد خود را ابراز کنند و علائم دیگری مانند گریه مکرر یا استفراغ را از خود نشان می‌دهند. سردرد در کودکی مشکل مهمی است و لازم است از سوی پزشک مورد بررسی دقیق قرار گیرد و از طرف دیگر، تشخیص آن با کمتر شدن سن کودک مشکل تر خواهد شد. سردرد به انواع حاد، مزمن و راجعه تقسیم می‌شود. در سردردهای حاد و شدید، احتمال مشکلات مهم داخل مغزی مانند خونریزی‌های داخل مغزی مطرح می‌شود، ولی در صورتی که شدت کمتر داشته و همراه با تب باشد بیماری‌های عفونی در ناحیه سر و گردن مانند سینوزیت و عفونت دندان مطرح است و در صورتی که با استفراغ همراه شود، باید دقت پزشک برای کشف وجود عفونت پرده‌های مغز (مننژیت) را برانگیزد. در صورت نداشتن تب، بررسی احتمال ضربه به سر، فشارخون، مشکلات دندان، مشکلات چشمی (مثل گلوکوم یا افزایش فشار داخل چشم) و مشکلات مفصل گیجگاهی فکی مطرح است. در کودکی که دچار سردرد شدید صبحگاهی به‌صورت جهنده می‌‌شود و سردردش نیز با سرفه شدت می‌یابد، لازم است برای بررسی بیشتر مورد بررسی پزشکان متخصص اعصاب کودکان قرار گیرد.

سردردهای مزمن نیز در کودکان مشاهده می‌شود. از این گروه می‌توان سردردهای تنشی و میگرن را نام برد. شیوع سردرد مکرر و شدید با سن افزایش می‌یابد و از 4.5 درصد در کودکان بین چهار تا شش سال تا 27.4 درصد در کودکان 16 تا 18 سال متغیر است. تقریبا 60 درصد کودکانی که قبل از بلوغ به میگرن مبتلا می‌شوند، پسر هستند و بعد از آن این نسبت معکوس می‌شود، به‌طوری که در سنین بزرگسالی شیوع میگرن در خانم‌ها نسبت به آقایان سه برابر می‌شود. به‌خاطر داشته باشید سردردهای میگرنی منشا ارثی دارند و در صورت وجود این نوع سردرد در پدر و مادر و دیگر افراد خانواده، احتمال وقوع آن در کودک بیشتر می‌شود.

در صورتی که کودکی از سردرد شدید شاکی است، گاهگاهی استفراغ می‌کند، علائم بینایی و مشکلات حسی و حرکتی دارد و به علت سردرد از بازی و فعالیت‌های روزانه دست می‌کشد، این مساله را باید جدی گرفت و کودک را برای بررسی بیشتر نزد پزشک برد.

دکتر فریبا شیروانی / متخصص اطفال و فوق‌تخصص عفونی اطفال

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها