کپکی که روی دیوارهای زیرزمین، لبه پنجره، کاشی، حمام و دیگر قسمت‌های مرطوب خانه کمین کرده، می‌تواند برای سلامت مضر باشد. با نزدیک شدن به موعد خانه‌تکانی، چند راه جلوگیری از کپکزدگی یا مقابله و مبارزه با آن را در ادامه این نوشتار بخوانید.
کد خبر: ۶۴۲۲۶۴

جام جم سرا: کپک نوعی قارچ است که هاگ‌های ریز تولید می‌کند. این هاگ‌ها که حاوی ماده محرک و آلرژی زاست به قدری کوچک است که بدون اینکه متوجه شویم، آن را استنشاق می‌کنیم. هنگام استنشاق، هاگ‌های کپک می‌تواند باعث آزار چشم، بینی و گلو، سرفه، خس خس سینه و واکنش‌های آلرژی زا شود. علاوه بر آن کپک علایم آسم را تشدید می‌کند و افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند با قرار گرفتن در معرض کپک، خطر بروز عفونت سیستم ایمنی آنان افزایش می‌یابد.

عامل رشد کپک چیست؟

هاگ‌های کپک که دیده نمی‌شود در هوای آزاد شناور است. به محض ایجاد یک محیط نمناک، شاهد علایم رشد آن به شکل لکه‌های خال خالی و یا تغییر رنگ دیوار‌ها، کف، پنجره‌ها، موکت‌ها و یا اثاثیه خواهیم بود. کارهای روزمره در منزل، به ویژه آشپزخانه و حمام که اغلب بخار ایجاد می‌کند، نیز باعث رشد کپک می‌شود. گاهی کپک روی دستگاه‌های گرمازا، سردکننده، مرطوب کننده و آن‌هایی که آب مصرف می‌کند هم رشد می‌کند.

چگونه باید کپک را تمیز کرد؟

یک قسمت کوچک کپک زدگی را می‌توان با آب و مایع تمیزکننده از بین برد و نیاز به ماده ضدعفونی کننده نیست. برای جلوگیری از استنشاق هاگ‌ها، هنگام تمیزکاری از دستکش و ماسک صورت استفاده کنید. اما اگر کپک قسمت زیادی از خانه را فراگرفته باشد، نیاز به تمیزکاری خاص دارد. گام بعدی یافتن علت اصلی کپک زدگی و راه جلوگیری از آن است تا دوباره کپک رشد نکند.

چند روش جلوگیری از کپکزدگی محیط

تمامی لوله‌ها و شیرهایی را که نشت می‌کند تعمیر کنید.
با باز کردن پنجره‌ها و استفاده از پنکه و به جریان انداختن هوا رطوبت محیط را کاهش دهید.
از تهویه‌های مخصوص در آشپزخانه و دستشویی استفاده کنید.
وسایل خنک کننده و گرمازا را به طور مرتب تمیز کنید.
گلدان‌ها را به میزان مناسب آبیاری کنید.
منزل را به طور مرتب جاروبرقی بکشید.

استفاده از دارچین برای جلوگیری از کپک زدگی

دارچین که در بسیاری از نان‌ها و شیرینی‌ها به عنوان ادویه استفاده می‌شود به عنوان ماده ضد کپک در بسته بندی مواد غذایی مفید است.
با وجود شیرینی و عطر موجود در این ماده، دارچین می‌تواند عامل نابودی میکروب‌ها شود. این ماده در مصر باستان در مومیایی کردن مورد استفاده قرار می‌گرفته است. با توجه به این خصوصیت، محققان اسپانیایی از قابلیت ضد میکروبی دارچین برای تولید نوعی بسته بندی ضد کپک هم استفاده کرده‌اند. آن‌ها اعلام کردند کاغذی که دارای ۶ درصد روغن دارچین باشد تا ۹۶ درصد از گسترش کپک در سطح نانی که از قبل دچار کپک زدگی شده بود، جلوگیری کرده و می‌تواند تازگی نان را تا ۱۰ روز حفظ کند.
محققان اعلام کردند پوششهای پلاستیکی دارچیندار هم اکنون مورد استفاده تجاری قرار گرفته و می‌تواند در حفظ و تازگی میوه‌ها، سبزیجات، و گوشت نیز موثر باشد.
گاهی استفاده از این پوشش‌ها باعث انتقال عطر دارچین به مواد غذایی می‌شود. همچنین استفاده مستقیم از این ماده برای حفظ مواد غذایی به دلیلی عدم آزادسازی مواد حفاظتی آن زیاد تاثیرگذار نخواهد بود.
>> خوب‌ها

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها