در حال حاضر نرخ باروری کل کشور ۱.۷۸ فرزند است و این رقم به این معناست که هر خانواده ایرانی کمتر از دو فرزند دارد بنابراین رتبه فرزندآوری ایران در بین ۲۲۴ کشور رتبه ۱۴۶ است که اسرائیل ۷۵ پله، آمریکا ۲۰ پله و ترکیه با نرخ باروری ۲.۱۵، ۳۲ پله بالاتر از ما قرار دارد.
کد خبر: ۶۱۱۷۰۱

به گزارش جام جم سرا به نقل از قدس آنلاین- معاون مدیرکل دفتر سلامت، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت گفت: اکنون ما به سرعت به سمت کهنسالی پیش می‌رویم بنابراین این امر زنگ خطر است و باید جمعیت کشور را جوان نگه داریم.
خلیل علی محمدزاده ظهر امروز در همایش ملی تغییرات جمعیتی و نقش آن در تحولات مختلف جامعه که در تالار اجتماعات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد اظهار کرد: در این مقطع پنجره جمعیتی به روی کشور باز شده که بحث ساختار و هرم سنی جمعیت در این زمینه حائز اهمیت است.
وی خاطرنشان کرد: اکنون ما به سرعت به سمت کهنسالی پیش می‌رویم بنابراین این امر زنگ خطری است و باید جمعیت کشور را جوان نگاه داریم که در این زمینه ارتقای شرایط زیستی، کیفیت شرایط زندگی، ‌ارتقای شرایط آموزشی، سلامت و تندرستی قابل بحث و بررسی است.
معاون دفتر سلامت، جمعیت، و مدارس وزارت بهداشت عنوان داشت: ازدواج به موقع به کیفیت زندگی و تحکیم بنیان خانواده کمک می‌کند و برای افزایش نرخ باروری کل کشور مهم است.
وی ادامه داد: ازدواج آسان بسیار در جامعه مطرح شده است، ولی ازدواج مناسب، صحیح و پایدار بحث مهم دیگری است که باید بیش از پیش بر روی آن تمرکز پیدا کرد.
محمدزاده با بیان اینکه در کشور در زمینه امر ازدواج به سیر نزولی و در زمینه طلاق به سیر صعودی رسیده‌ایم گفت: در زمینه ازدواج میانگین سن پسران ۲۷ سال و میانگین سن ازدواج دختران به ۲۴ سال رسیده و این آمار رو به افزایش بوده که بسیار خطرناک است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نرخ باروری کل کشور ۱. ۷۸ فرزند است و این رقم به این معناست که هر خانواده ایرانی کمتر از دو فرزند دارد بنابراین رتبه فرزندآوری ایران در بین ۲۲۴ کشور رتبه ۱۴۶ است که اسرائیل ۷۵ پله، آمریکا ۲۰ پله و ترکیه با نرخ باروری ۲. ۱۵، ۳۲ پله بالا‌تر از ما قرار دارد.
استاد دانشگاه شهید بهشتی عنوان داشت: ‌ با توجه به این وقایع باید سیاست‌های باروری خود را از کنترل جمعیت به رشد جمعیت تغییر دهیم تا از پیری جمعیت جلوگیری شود.
وی سزارین را یکی دلایل کاهش موالید ذکر کرد و افزود: آمار بالای سزارین در این زمینه محل اشکال است زیرا زمانی که مادر دو فرزند خود را از طریق سزارین متولد می‌کند برای فرزند سومش با محدودیت مواجه می‌شود که این سبب می‌شود از فرزندآوری منصرف شود.
محمدزاده خاطرنشان کرد: سزارین احتمال عوارضی مانند آسم، دیابت و... را در کودک افزایش می‌دهد و اکنون در زمینه سزارین در رتبه دوم جهان قرار داریم.
وی عنوان داشت: رسانه‌ها و ماما‌ها باید در زمینه زایمان طبیعی فرهنگ‌سازی کنند البته زایمان طبیعی به امکانات و توسعه مراقبت‌های ویژه نیازمند است.
وی تاخیر در سن ازدواج را از موانع دیگر فرزندآوری ذکر کرد و افزود: این آمار رو به فزونی است که به دلیل بحث‌های مختلفی است که مسائل فرهنگی تا معضلات اقتصادی را دربر می‌گیرد.
استاد دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: باید در سازمان‌ها، وزارتخانه‌ها، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تمهیداتی اندیشیده شود تا امر فرزندپروری و فرزندآوری تسهیل شود.
وی عنوان داشت: ‌ پرداختن به این مقوله نیازمند تغییر نگرش، تحقیق منابع و تصویب قوانین قابل اجراست.
محمدزاده خاطرنشان کرد: ‌ ناباروری از موارد دیگری است که در کاهش جمعیت موثر بوده که در این زمینه لازم است بیمه دولتی و خصوصی حامی خانواده‌ها تا درمان کامل باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
`پارسی
Iran, Islamic Republic of
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۳
۰
۱
اول به فكر اون جوونایی كه داریم باشیم بعد همه چی درست میشه
فقر
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۴
۰
۱
یعنی ما فقط فقط فقط تو فرزند اوری از این كشورها عقبیم؟باشه پس دولت بیاد برا اینكه از غافله عقب نمونه مثل كشورهای اروپایی.امكانات دراختیار مردمش قرار بده حقوق ماهانه از 700هزار تومان تا یك میلیون ماهانه برای بچه قرار بده.بعد خونه دراختیار خانواده ها قرار بده بدون گرفتن اجاره.اونوقت ببینه كی بچه نمیاره.مطمن باشن اونوقته كه فرزند بیشتر زندگی شادتر معنا پیدا میكنه.نه حالا كه اكثر خونواده ها تو سیر كردن شكم خودشون موندن وخیلیهااز زور نداری وفقر دست به دزدی انواع خلاف میزنن تا شكم خونوادشونو برای یك وعده غذا سیر كنن.
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها