سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی درباره همسایه‌داری چه می‌گوید

همسایه باید نور چشمت باشد

خانه، تنها جایی برای آرامش و آسایش بعد از اتمام مشغله‌های کاری است ولی متاسفانه بعضی وقت‌ها همسایه‌های پرسروصدا، آرامش را از این مکان می‌گیرندو آن‌وقت است که زندگی برایتان تلخ و غیرقابل تحمل می‌شود. در این صورت چه اقدامی انجام می‌دهید؟
کد خبر: ۵۷۴۱۷۰

فرض کنید در منزلتان نشسته‌اید و دارید تلویزیون نگاه می‌کنید، بعد متوجه می‌شوید که لوسترهای خانه در حال حرکت است و هرلحظه امکان دارد بیفتد. اول فکر می‌کنید زلزله آمده، ولی بعد با شنیدن صدای بوم بوم از سقف خانه متوجه می‌شوید پسر همسایه در حال فوتبال بازی کردن است. با عصبانیت به طبقه بالا می‌روید و با صدای بلند هر چه دلتان می‌خواهد می‌گویید؟ هیچ کاری انجام نمی‌دهید و در خانه می‌نشینید و حرص می‌خورید؟ یا این‌که یک نفشه درست و حسابی می‌کشید تا تلافی کنید؟!

اگر همسایه‌تان اذیت‌تان می‌کند، صبر و تحمل داشته باشید و تصمیمی درست بگیرید و کاری نکنید که بعدا پشیمان شوید.

اولین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که یک فهرست بلند بالا تهیه کنید که چه فعالیت‌هایی در چه وقت‌هایی باعث آزار شما می‌شود و اعصابتان را برهم می‌زند. مثلا صدای بلند موسیقی، میهمانی‌های بی‌وقت و پرسروصدا و مشاجره‌های خانوادگی...
 بعد از آن حتما به خودتان نگاهی بیندازید، مثلا ممکن است شما صبح‌ها زیاد می‌خوابید و در این صورت نمی‌توانید انتظار داشته باشید که همسایه‌ها به خاطر شما صدایشان در نیاید. از خودتان بپرسید آیا همسایه خوبی هستید؟ همان انتظاری را که از بقیه دارید خودتان در عمل انجام می‌دهید؟ تاکنون کسی از شما شکایتی نداشته؟ بعد اگر جوابی نداشتید، اعتراض کنید.

حالا جایگاهتان مشخص شد. حتی یک لحظه هم نمی‌توانید رفتارها و کارهای زشت آنها را تحمل کنید. به درب منزلشان بروید و برایشان توضیح دهید که چه چیزی آزارتان میدهد. مراقب تن صدایتان باشید نه آنقدر آرام و بی‌تفاوت صحبت کنید که هیچ نتیجه‌ای نداشته باشد، نه آنقدر عصبانی که کارتان به دعوا بکشد.
 اگر برخورد مناسب فایده‌ای نداشت و از فردای همان روز آزار و اذیت آنها شروع شد با همسایه‌های دیگر صحبت کنید. شاید آنها هم مشکل شما را داشته باشند. اصولا هر اپارتمانی یک مدیر دارد، می‌توانید به کمک مدیر ساختمان و همسایه‌ها قوانینی مشخص کنید.
 با کمال تعجب اگر باز هم با وجود تمام صحبت‌ها و قوانین و تلاش‌ها، آنها به آزار و اذیت خود ادامه دادند با صاحب ملک تماس بگیرید و از او بخواهید که شخصا با همسایه مزاحم صحبت کند. اصولا در این مرحله جواب می‌گیرید. به هر حال پای صاحب خانه که وسط می‌آید مسائل تغبیر می‌کند.
 شما به عنوان یک همسایه قانونمند می‌توانید از همسایه خود شکایت کنید، ولی بهتر است نگذارید کار به شکایت و پلیس بکشد می‌توانید با یک برخورد مناسب مشکلتان را حل کنید.
 یادتان باشد بسیاری از همسایه‌ها نمی‌خواهند همسایه‌های بدی باشند، کسی تا کنون به آنها تذکر نداده بنا بر این باید دقت کنید که نحوه برخوردتان با آنها بسیار مهم است.

لطفا رعایت کنید:

کیسه زباله را در راهرو نگذارید، این همسایه‌ها مگر چه گناهی کردند که باید بوی بد آشغال را مدام استنشاق کنند.
 صدای تلویزیون یا موسیقی را پائین بیاورید، نگذارید یک قضیه ساده تبدیل به یک بحران شود.
 ساعت 12شب است که دوستان صمیمی‌تان تازه یادشان می‌افتد بیایند شب‌نشینی! به آنها تذکر دهید که صدایشان را پایین بیاورند و کمی آرامتر به شوخی و خنده‌شان ادامه دهند.
 به کودکان خود بگویید: ظهرها ماشین‌بازی و تفنگ‌بازی را کنار بگذارند. مخصوصا بعد از ظهرها که همه در حال استرحت هستند.
 زمانی که مشکل خانوادگی پیدا می‌کنید و می‌خواهید همه چیز را بشکنید حواستان به تن صدایتان باشد و از گفتن جمله بگذار همه بفهمند، خودداری کنید. این مسائل خصوصی است و همسایه‌ها نباید از آن با خبر باشند.
 این آسانسور فقط برای استفاده شما نیست بقیه همسایه‌ها هم می‌خواهند از آن استفاده کنند، لطفا دستتان را از روی دکمه بردارید و در طبقه خود نگه‌ندارید. در ضمن به فرزندانتان یادآوری کنید که آسانسور جای خوبی برای بازی نیست.
 شارژ ماهانه را زود پرداخت کنید و نگذارید برای لحظات واپسین، باور کنید این پول‌ها در جیب مدیر ساختمان نمی‌رود و خرج محل سکونت شما می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
صبور
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
۰
۰
من برای تحمل فشار صدای بچه های همسایه سعی كردم خودم راعادت بدم با سروصدابخوابم و زندگی كنم وحساسیت ذهنم روبرطرف كنم چون هیچ امكان دیگه ای ندارم نه امكان جابجایی خونه رو داریم نه اینكه انواع و اقسام تذكرات نتیجه ای داد امروز قبول كردم هركس به اندازه درك وفهمش رفتار میكنه وتوانایی همسایه مابیشترازاین نیست...
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها