علی کوچولو با چشمان کنجکاو بابا را نگاه می‌کند. بابا او را از زمین بلند می‌کند و بغل می گیرد. علی گریه می‌کند. مادر می‌دود و بچه را از پدر می‌گیرد. آخر علی آنقدر پدر را کم می‌بیند که با او غریبگی می‌کند.
کد خبر: ۵۵۷۵۹۹
مادر علی را بغل می‌کند و در حالی که بچه تقریبا آرام گرفته، به او با لبخند می‌گوید: بابا! بابا! بابا را نمی‌شناسی؟ علی کوچولو  تقصیر هم ندارد. از وقتی به دنیا آمده بابا ماموریت خارج از شهر بوده است. حالا هم که برگشته، ساعت 6 صبح می‌رود و 8 شب برمی‌گردد که کوجولوی گزارش ما در این ساعت‌ها خواب است و قیافه بابا را نمی‌بیند.
آیا بابای علی کوچولو تا آخر می‌خواهد همینطوری باشد و بچه‌اش را بندرت ببیند؟ این که فایده ندارد. پس کی قرار است در حق  علی کوچولو پدری کند.
 

وقتی بابا خانه نیست‌

برای این‌که بتوانیم یک پدر خوب باشیم در درجه اول باید با ایجاد رابطه با فرزند زمینه انس و الفت با او را فراهم کنیم. این رابطه از ابتدای تولد تا سال‌های رشد و نوجوانی فرزند باید ادامه پیدا کند. اوایل با بازی‌های مورد علاقه کودک و ایجاد ارتباط فیزیکی و وقتی بزرگتر شد، با شرکت دادن کودک در تصمیم‌گیری‌ها. وجود چنین نزدیکی‌هایی سبب می‌شوند که طفل با پدر احساس صمیمیت و انس کرده و خود را به او نزدیک بیابد.

توجه نکردن به کودک، معطوف شدن بیش از اندازه به کار و عدم همکاری و هم‌کلامی با فرزند سبب می‌شود که کودکان بتدریج از پدر جدا شوند و به دوستان خود توجه کنند و بتدریج دست خود را از دست پدر بیرون بکشند.

گاهی چنین کودکانی به سوی معلمان یا افرادی که دارای مقامی برترند، روی آورده و از پدر می‌گریزند. این امر ممکن است از جهاتی یا در مواردی به نفع کودک باشد، ولی از خطرات و عوارض آن نباید غافل شد. وجود شکاف بین پدر و کودک و در عوض انس با دوستان، معاشران و رابطه تنگاتنگ با آنان گاهی ممکن است به قیمت رسوایی و آلودگی فرزند تمام شود و دامنه آلودگی را به مرز خانواده بکشاند.

 

کارمند تمام وقت، بابای ساعتی‌

چند نفر از شما که این مقاله را می‌خوانید کارمندان تمام وقت با اضافه‌کاری هستید اما وقتی بابا می‌شوید، می‌شوید بابای ساعتی؟
 فرزندان شما نیاز به وقت‌گذاری شما دارند، آنها باید راه و روش زندگی را از شما فرا گرفته و راه درست  زندگی کردن را پیدا کنند. شما هر چند سرگرم و مشغول کار باشید باز هم به صلاح و مصلحت شماست که در شبانه‌روز لااقل نیم ساعت با فرزندتان همراه باشید، با او حرف بزنید، بگویید و بخندید، استراحت و تفریح کنید. به هر حال بابای ساعتی و حتی نیم‌ساعتی بهتر از بابای هیچ وقتی است. اما در همان مدت کوتاه خالصانه بابا باشید و فکر و ذهنتان را به صد جای دیگر نفرستید. مثلا در حالی که بچه را بغل کرده‌اید  با خانم در مورد گذشتن مهلت پرداخت اقساط مشاجره نکنید.
در سایه این وقت‌گذاری قادر خواهید شد رفتار فرزندتان را دریابید، از ریشه و منشاء آن باخبر شوید، اگر رفتاری ناپسند دارد از آن سر درآورده و راه رفع و اصلاح آن را پیدا کنید، از تمایلات و خواسته‌های او آگاه شوید و در این رابطه تصمیم بگیرید.
کودک در آینده به آن کس دلبسته‌تر خواهد شد که با او سابقه انس و ارتباط بیشتری داشته باشد و حرف و سخن آن کس را بیشتر پذیرا خواهد شد که باب رفاقت و ملاحظات با او گشاده باشد و شما در سایه این وقت‌گذاری موفق خواهید شد رابطه او را با خود، با اعضای خانواده و از آن مهم‌تر با خدا محکم‌تر سازید.

 

روزهای تعطیل: نصف بابا، نصف همسر

حالا که زیر بار اقساط و بدهی‌ها نمی‌توانید از میزان کار خود بکاهید، دست کم تعطیلات را مغتنم بدانید.  سعی کنید که نیمی از روز بابا باشید و نیم دیگر همسر، چون همانقدر که به فرزندتان نرسیده‌اید، احتمالا به همسرتان هم نرسیده‌اید.

فرصت‌های تعطیلی وقت خوبی است که در کنار خانواده تمدد اعصاب کنید. به سفرهای کوتاه بروید و چم و خم زندگی را در سفر به همراه فرزندتان تجربه کنید. هر چند وقت یک بار به دامان طبیعت پناه ببرید و همراه خانواده به اکتشاف بپردازید. از انرژی طبیعت سرشار شوید، ورزش خانوادگی را تجربه کنید و سرحال‌تر و بانشاط‌تر سر کار حاضر شوید. بدین ترتیب همه راضی‌تر خواهید شد و کودک شما هم شما را غریبه نمی‌پندارد و بی‌صبرانه منتظر و قدرشناس لحظه‌های تعطیلی پدرش خواهد بود.

>> جام جم/ ضمیمه چاردیواری

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها