از دید بنچمارک‌های مختلف:

10 گوشی برتر

در مورد عملکرد و ویژگی‌های تلفن‌همراه خود چقدر می‌دانید؟ آیا به شعار کارخانه سازنده تلفن‌همراه‌تان به‌عنوان آخرین مدل بودن محصولش اعتماد دارید؟ صحبت از اندازه صفحه‌نمایش، قیمت، وزن و حتی دوربین تلفن‌همراه نیست، بلکه می‌خواهیم درباره قطعه‌های سخت‌افزاری مانند پردازشگر اصلی، کارت گرافیک و سرعت رم تلفن‌همراه خود بدانیم.
کد خبر: ۷۵۶۱۰۲
توانایی تلفن‌ همراه خود را با آزمون‌های بنچ‌مارک بسنجید

در مورد عملکرد و ویژگی‌های تلفن‌همراه خود چقدر می‌دانید؟ آیا به شعار کارخانه سازنده تلفن‌همراه‌تان به‌عنوان آخرین مدل بودن محصولش اعتماد دارید؟ صحبت از اندازه صفحه‌نمایش، قیمت، وزن و حتی دوربین تلفن‌همراه نیست، بلکه می‌خواهیم درباره قطعه‌های سخت‌افزاری مانند پردازشگر اصلی، کارت گرافیک و سرعت رم تلفن‌همراه خود بدانیم.

مدل‌های این قطعات، مهم‌ترین شاخصه در رقابت تلفن‌های‌همراه هستند و معمولا با اعداد و عناوینی یاد می‌شوند که برای بسیاری از ما نامفهوم و گنگ است. پس چگونه از عملکرد واقعی این قطعات درونی اطلاع پیدا کنیم؟ باید بدانیم هیچ‌گاه با واقعیت درون تلفن‌همراه خود آشنا نمی‌شویم، مگر این‌که راهی پیدا کنیم که آمارهای دقیقی از عملکرد تلفن‌همراهمان ارائه کند. این آمارها شامل اعداد و ارقامی است که به آن بنچ‌مارک می‌گویند. بنچ‌مارک‌ها دقیقا به شما نشان می‌دهند شرکت سازنده تلفن‌همراه شما تا چه حد صادق بوده و قدرت واقعی تلفن‌همراه شما چقدر با ادعای سازنده برابری می‌کند. بنچ‌مارک‌ها با انجام آزمایش‌های مختلف، سقف توانایی دستگاه شما را آشکار می‌کند و باتوجه به آن، نمره‌هایی را برای شما به‌نمایش‌می‌گذارد. با آگاهی از بنچ‌مارک‌ها، علاوه بر این‌که از سرعت واقعی تلفن‌همراه خود آگاه می‌شوید، جایگاه آن را نیز در برابر دیگر حریفان بازار می‌سنجید. برای آگاهی از بنچ‌مارک دستگاهتان نیاز به تخصص خاصی ندارید و خودتان نیز از عهده آن برمی‌آیید. نکته جالب در مورد سنجش‌های تلفن‌های اندرویدی این است که آسان و رایگان بوده و می‌توانید با استفاده از روش‌هایی که در ادامه با آن آشنا می‌شوید، تلفن‌همراه اندرویدی خود را به یک چالش جدی بکشید.

رهایی از همه چیز

برای شروع کار ابتدا باید تمام برنامه‌هایی که پردازشگر گوشی شما را مشغول می‌کنند، ببندید؛ زیرا این مساله می‌تواند در نتیجه سنجش شما تاثیرگذار باشد. علاوه ‌بر ‌این اگر هنگام اجرای بنچ‌مارک، نرم‌افزارهای مختلفی باز باشند، عملیات بیشتر از حد معمول طول می‌کشد و کلافه‌تان می‌کند. برای بستن نرم‌افزارها در گوشی‌های مختلف اندرویدی روش‌های متفاوتی وجود دارد، اما در بیشتر آنها می‌توانید از دو منوی task manager و app manage این کار را انجام دهید. حتی اگر قصد دارید از صفحه تلفن‌همراه خود اسکرین‌شات بگیرید، بهتر است این کار را به بعد از اعلام نتایج موکول کنید. به زبان ساده‌تر زمان اجرای بنچ‌مارک، گوشی خود را در جایی قرار دهید و اصلا به آن دست نزنید. این موضوع باعث می‌شود دقیق‌ترین نتیجه را به‌دست بیاورید. نرم‌افزار بنچ‌مارک را باز کنید، دکمه شروع را زده و منتظر بمانید.

نتایج شفاهی

نباید انتظار داشته باشید نتایج این آزمون همه چیز را به شما بگوید. باید به این نکته توجه کنید تجربه عملی شما از کار با تلفن‌همراه همیشه با آنچه در نتایج بنچ‌مارک‌ها مشاهده می‌شود، متناسب نیست. برای مثال دستگاه‌های بزرگ‌تر مانند تبلت‌ها و فبلت‌ها فارغ از قدرتی که دارند، به دلیل فضای بیشتری که به بنچ‌مارک کردن اختصاص می‌دهند، معمولا نتایج بهتری را رقم می‌زنند.

همچنین تولیدکنندگان تلفن‌های‌همراه نیز باتوجه به افزودنی‌هایی که روی گوشی خود به‌صورت پیش‌فرض فعال می‌کنند، روی این نتایج تاثیر می‌گذارند. به‌طورمثال HTC m8 با این‌که سریع‌ترین پردازنده اسنپ‌دراگون را دارد، اما به علت داشتن رابط کاربری slickly نتایج مطلوبی در بنچ‌مارک‌ها به‌دست‌نمی‌آورد. قابلیت TouchWiz سامسونگ نیز اثر منفی روی نتایج سرعت دستگاه دارد. همچنین نکته دیگری که در مورد نتایج بنچ‌مارک‌ها باید به آن توجه کنید این است که سریع‌ترین گوشی لزوما بهترین نیست. شما باید اندازه، طراحی، مواد، کیفیت دوربین، کیفیت صدا و بسیاری از موارد دیگر را نیز در نظر داشته باشید.

نرم‌افزارهایی که به کمک آنها می‌توانید از امتیازات بنچ‌مارک خود مطلع شوید:

3D Mark

اگر می‌خواهید از قابلیت گوشی خود برای بازی کردن اطمینان پیدا کنید و بدانید آیا تلفن‌همراه شما قابلیت اجرای مناسب بازی‌ها را دارد یا نه، باید سراغ 3D Mark بروید. 3D Mark به‌صورت تخصصی ویژگی‌های گوشی شما را برای اجرای بازی‌ها بررسی می‌کند. همچنین این برنامه به شما اجازه می‌دهد نتیجه آن را با دیگر دستگاه‌ها از جمله گوشی‌ها و تبلت‌های اپل یا گوشی‌ها و تبلت‌های تحت ویندوز مقایسه کنید.

حجم: 13/37 مگابایت

سیستم‌عامل: اندروید 1/3 به بالا

GFXBench 3.0

GFXBench 3.0 یک اپلیکیشن برای سنجش گرافیکی دستگاه شماست. این اپلیکیشن از هر بازی که تا به حال تولید شده سنگین‌تر و پیچیده‌تر است و دستگاه شما را تا حدممکن تحت‌فشار قرار می‌دهد. این برنامه براحتی می‌تواند عملکرد گرافیکی، میزان قدرت شبیه‌سازی تلفن‌همراه در درازمدت و میزان مصرف انرژی دستگاه‌های اندرویدی را ارزیابی کند. البته برای مقایسه تلفن‌همراه خود با دستگاه‌های دیگر باید نسخه پولی این نرم‌افزار را دانلود کنید، زیرا نسخه رایگان این امکان را ندارد.

حجم: 20 مگابایت

سیستم عامل: اندروید 4 به بالا

Vellamo

Vellamo را می‌توان به‌عنوان متفاوت‌ترین اپلیکیشن بنچ‌مارک نام برد، چون علاوه بر توجه به دو پردازنده اصلی و گرافیکی گوشی، قابلیت‌های HTML5 دستگاه را نیز مورد سنجش قرار می‌دهد. مشاهده نتایج دستگاه شما با دستگاه‌های دیگر نیز از طریق vellamo قابل نمایش است. ویژگی دیگر ولامو، نحوه ارائه متفاوت نتایج در این اپلیکیشن است؛ زیرا به‌جای نمودارهای متداول با فرم‌های گرافیکی و گراف‌های منحصربه‌فرد روبه‌رو هستید.

حجم: 32 مگابایت

سیستم‌عامل: اندروید 3.2 به بالا

Geekbench 3

این اپلیکیشن که بتازگی نسخه سوم آن روانه بازار شده مانند بیشتر نرم‌افزارهای بنچ‌مارک قابلیت مقایسه نتایج به‌صورت آنلاین را دارد. همچنین می‌توانید به‌صورت آفلاین و با کمک نتایج پیش‌فرضی که در حافظه موجود است، گوشی خود را با دیگر محصولات مقایسه کنید.

GeekBench نتایج خود را فقط با بررسی قدرت حافظه رم و پردازنده مرکزی به‌دست‌می‌آورد و نتایج را در چهار ویژگی مختلف به نمایش می‌گذارد.

حجم: 40 مگابایت

سیستم‌عامل: آی او اس و اندروید 4 به بالا

Antutu 5

Antutu محبوب‌ترین و شناخته‌شده‌ترین اپلیکیشن برای بررسی بنچ‌مارک‌های گوشی‌های مختلف است. رابط کاربری این اپلیکیشن رمز موفقیت و محبوبیت Antutu محسوب می‌شود و در هر به‌روز‌رسانی در حال تغییر و بهتر شدن است. همچنین Antutu قابلیت سنجش تمامی بخش‌های سخت‌افزاری را به شما می‌دهد و این امکان را در اختیارتان قرار می‌دهد تا در هر مرحله‌ای نتایج و مقایسه آنها با دیگر محصولات را مشاهده کنید. آزمایش‌های اپلیکیشن Antutu شامل پردازنده اصلی، حافظه رم، حافظه داخلی و پردازنده گرافیکی می‌شود. این اپلیکیشن قابلیت پشتیبانی از زبان‌های انگلیسی، روسی، ژاپنی، کره‌ای، لهستانی، ایتالیایی و... را نیز دارد.

حجم: 33 مگابایت

سیستم عامل: اندروید 3/2 به بالا

Quadrant

Quadrant به‌صورت اختصاصی روی سنجش قدرت پردازشی گوشی‌هایی با پردازشگر اصلی چند هسته‌ای کار می‌کند. در کنار آن امکان تست حافظه رم و پردازنده گرافیکی را هم به شما می‌دهد. اگر از نسخه اصلی و پولی این نرم‌افزار استفاده کنید، می‌توانید سنجش خود را به‌صورت سفارشی تنظیم کنید. به‌این‌ترتیب که چند ویژگی خاص، در مقایسه با چند گوشی خاص مورد بررسی قرار گیرد. نمایش آنلاین و آفلاین این نرم‌افزار در هر دو حالت پولی و غیرپولی امکان‌پذیر است.

حجم: 4/1 مگابایت

سیستم عامل: اندروید 5/1 به بالا

حرفه‌ای عمل کنید

نرم‌افزار‌های بنچ‌مارک می‌توانند نقش یک مهندس را برای گوشی شما ایفا کنند و سریع‌تر از هر نرم‌افزار دیگری شما را از خرابی گوشی‌تان مطلع کنند. البته این یک تشخیص قطعی نیست، اما می‌توانید با سنجش سخت‌افزاری گوشی خود به این نتیجه برسید که به‌طور مثال پردازشگر گوشی نسبت به قبل کندتر شده یا آن‌که تغییری در عملکرد آن ایجاد نشده است. بنچ‌مارک‌ها به شما کمک می‌کنند از تقلب و فریب‌های سازندگان گوشی‌های اندرویدی مطلع شوید، ولی باید به این نکته توجه کنید حتی اگر تقلبی صورت نگرفته باشد، آن چیز که در بنچ‌مارک‌ها به نمایش درمی‌آید، با تجربه شخصی روزانه شما در استفاده از گوشی متفاوت است.

آرش جهانگیری / کلیک (ضمیمه یکشنبه روزنامه جام جم)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها